ZORLUOĞLU USTAOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu ile birlikte Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Murat Zorluoğlu ile birlikte Trabzon Valimiz İsmail Ustaoğlu'nu makamında ziyaret ettik. Misafirperverliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz” dedi.

GENÇ'TEN İNSAN HAKLARI MESAJI
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İnsan haklarının önemine değinen Başkan Genç, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye, insan hakları konusunda ciddi adımlar atan ülkelerdendir. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni kabul eden ülkelerin başında gelen Türkiye, bugün insan hakları ve demokrasi konusunda ciddi adımlar atarak diğer ülkelere örnek olabilecek bir konuma yükselmiştir. Türkiye, bundan sonra da insan hakları konusunda çağın gereklerine ve ihtiyaçlara uygun adımlar atarak muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için emin adımlarla yolunda yürümeye devam edecektir.”

BİR TEPKİ DE VELİOĞLU’NDAN
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın açıklamalarına bir tepki de Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Kamil Velioğlu’ndan geldi Velioğlu şu ifadeleri kullandı: “Her fırsatta Milliyetçilik ve Vatanpervelik vurgusu yapan Sayın Koray Aydın, Devletin bekası için yapılan terörle mücadelenin başarıya ulaşmasında büyük pay sahibi olan, canı pahasına da olsa vatanının ve devletinin yanında tavır alan kayyımlara teşekkür etmesi gerekirken, küçük siyasi hesaplarla menfaat elde peşine düşmesi kendisi açısından büyük bir hezeyandır. 20 Yıllık siyaset yaşantımda her zaman ilkelerden yoksun siyasetçilere karşı mücadele etmiş biri olarak Sayın vekilin bu açıklamalarından ötürü başta Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Murat Zorluoğlu ve şahsım olmak üzere, tüm Trabzon halkından ve aziz milletimizden özür dilemesi gerekmektedir.”

KALKIŞIM ADAY ADAYI
24 Haziran Milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Genç MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Muhammet Kalkışım, AK Parti’den Ortahisar Belediye Meclis Üyeliği’ne aday adaylığını açıkladı. Kalkışım aday adaylık başvurusunun ardından yaptığı açıklamada “Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!" şuurunda bir gençlik anlayışı ile 2019 yerel seçimleri için Ortahisar Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığı başvurusunda bulundum. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin” dedi.

VALİLİK UYARDI
Trabzon Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ‘Kış lastiği zorunluluğu’ için sürücüler uyarıldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 09.02.2017 tarihli resmi gazetede yayımlanan 687 sayılı K.H.K ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu “Kış lastiği zorunluluğu” uygulaması başlıklı 65/A maddesi gereğince 07.12.2018 tarihli Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğü’nün verileri doğrultusunda ilimizde yer alan bazı ilçelerde geçmiş yıllardaki ortalama sıcaklık verilerinin 7 derecenin altında olması nedeniyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi il sınırları içerisinde 07 Aralık 2018-01 Nisan 2018 tarihleri arasında yolcu ve eşya taşımacılığı yapan taşıtlarda kış lastiği zorunluluğu getirilmiştir”

Editör: Haber Merkezi