SAĞLIKTA ŞİDDETİ KONUŞTULAR
Trabzon Tabip Odası Başkanı Ebru Sivri, Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’e ziyarette bulundu. Sağlıkta şiddeti; yapılanları, yapılması gerekenleri konuştuklarını söyleyen Sivri “Trabzon emniyet teşkilatına şimdiye kadarki eylemlerimizde, açıklamalarımızda, şiddete karşı duruşumuzda hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının yanında oldukları için teşekkürlerimizi ilettik. Kendisine görevinde başarılarının devamını dileriz.” dedi.

REFAH’TAN CHP’YE ZİYARET
Yeniden Refah Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Barış Sandıkçı, göreve seçilen CHP İlçe Başkanı Mustafa Bak'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Akçaabat’taki sorunlar masaya yatırılırken ilçeyle ilgili meselelerde iş birliği yapılmasında mutabakata varıldı. Sandıkçı “Akçaabat için her güzel şeye katkı sağlamaya hazırız.” dedi.

AKSA’NIN RAHATLIĞI!
Geçtiğimiz günlerde gazetemizin bu sütunlarında yer alan Aksa’nın doğal gaz faturalarını kredi kartıyla kabul etmemesi ve internet ödemesinin bulunmamasıyla ilgili yayınımızın ardından bir okurumuzla karşılaştık. 2 yıldır doğal gaz kullandığını belirten vatandaşımız “Her işlemimi internet ödemesiyle hâllediyorum. Tüm faturalarımı bankamın mobil uygulaması üzerinden ödüyorum. Otomatik ödemeyi tercih etmiyorum. Faturalarımı görerek kendim ödüyorum. Ancak Aksa’da bu durumun olmaması hayli garip. Müşteri hizmetlerini aradım. ‘Bizim kredi kartıyla ödeme gibi bir uygulamamız yok.’ diyor. Yahu bu nasıl bir rahatlıktır? Şu anda ekonomik durum ortada. İnsanların çoğu kredi kartı olmasa bütçesini döndüremiyor. Ya da bir şekilde kredi kartına mahkûm kalmış ve bütçesini onun üzerinden döndürmek zorunda kalıyor. Bunlar çıkmış ‘Böyle bir uygulamamız yok.’ diyor. Zorla bir yol bulduk ama o da başka bir bankanın internet sitesine girerek 15 lira farkla ödeyebildik. 15 lira farka bile razı gelmek zorunda kaldım. Aksa kendine gelsin.” ifadelerini kullandı. Aksa yetkilileri, biz yazıyoruz siz umursuyor musunuz?

BİR DÜZELTME
Bir süre önce Eski Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Vursay Altaş’ın bir yorumunu köşemize taşımıştık. Ancak küçük bir yanlışta bulunmuşuz ve bu nedenle bu yanlışımızı düzeltmek istiyoruz. Altaş’ın MHP’de etkin siyaset yaptığını yazarak görüşlerini aktarmıştık. Altaş bize ulaşarak kendisinin 657’ye tâbi memur olduğunu belirterek şu anda yalnızca TÜRKAV Trabzon Şubesinin yönetim kurulunda yer aldığını ve bunun yanında “jeoloji mühendisliğiyle” birlikte başkaca bir unvana sahip olmadığını yazmamızı istedi. Evet, burada eksik bilgiyle hareket etmişiz. O nedenle bunu düzeltmek istedik.

BGC BULUŞTURDU
Trabzon’un batı ilçeleriyle Giresun’un doğu ilçelerinin oluşturduğu Büyükliman bölgesinin muhteşem bir kaynaşma örneğini Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti gösteriyor. Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, birlikten doğacak gücün idarî ve siyasî çizgilerle sınırlı kalamayacağını ispatlayan Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’yle ilgili bir yemek düzenledi. Yemeğe bölge gazetecileri tam kadro katılırken o bölgenin belediye başkanları da eşlik etti. Bir anlamda BGC, yerel yönetimleri de bir araya getirdi. Yemeğe ayrıca AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de katıldı. BGC’yi Başkan Aydın Gelleci’nin nezdinde tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi