BELEDİYELER ÇÖP TOPLAMAYACAK
Trabzon’da yeni yapılacak olan ve 35 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacağı ifade edilen Taşönü Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisiyle ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu dikkat çeken ayrıntılar paylaştı. Başkan Gümrükçüoğlu, toplamda 60 milyona mal olacak olan projeyle Trabzon’da ki Belediyelerin artık çöp toplamayacağını açıkladı. Araklı İlçesinde 240 bin metre kare alan üzerinde yapılacak katı atık tesisi ile ilgili Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu bölgede 0 atık düşüncesi ve ön kabulüyle artık yüklenici bizim bütün ilçelerimizde ve köylerimizdeki tüm çöpün katı atığın toplanma sorumluluğunu sürdürecek. Yani belediyemizi artık çöp toplama katı atık toplama nakletme, transfer istasyonlarına kadar nakletme diye sorunu ortadan kalkmış olacak” dedi. Projenin kompleks olduğuna dikkat çeken Gümrüçüoğlu, “Aslında bu kompleks proje. Enerji elde edecek katı atık tesisi için çöpün kaynağında ayrıştırılması, yüklenici tarafından başta bu gerçekleştirecek. O kendisi kaynağında katı atığı ayrıştırmayı birinci ayacağında yapacak. Naklettiği tesiste ikinci ayrıştırmayı yapacak. Bizim belediyelerimiz kendi mülki alanları içinde çöpü toplama gibi önemli külfetten kendilerini çıkarmış olacak” diye konuştu.

3. ETAP İHALEDE
Trabzon’da Meydan Parkı yeniden düzenleme çalışmalarında 1. Etap ve 2. Etap çalışmalarının ardından 3. Etapta bugün ihaleye çıkıyor. İskenderpaşa Otoparkının olduğu bölgede yapılacak yeniden düzenleme çalışmaları çerçevesinde bölgede 412 araçlık otopark, sosyal donatı alanları ve şehir balkonu yapılacak. Proje yap işlet devret modeliyle yapılacak.

ALİ SAĞIR İDDİALARI SORDU
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşen İYİ Partili Ali Sağır, “Bu meclis son meclislerimizden biri. Bir dahaki ay ya olur ya olmayız. Çoğumuz yeni listelerde olmayacak gibi geliyor bana. Onun için sizden açık ve şeffaf bazı bilgileri öğrenmek istiyorum. Halk bize “muhalefet yapmıyorsunuz” diyor. “Bir şey sormuyorsunuz” diyor. Biz de halk adına öğrenmek istiyoruz. Yeni Cuma TOKİ’den üst düzey yönetici, bazı Meclis Üyeleri ve Belediye İmar Bölümü’nde çalışanlar ihalesiz, kurasız ve %30 indirimli konut sahibi oldu mu? Bu doğru mudur? Eğer doğru ise kamunun zararı ne kadardır? Yerleri kamulaştırılmadığı halde konut alanların sayısı kaçtır? Bu durum en azından etik midir? TOKİ’den normal vatandaş konut sahibi nasıl olabilir? Eğer bu konutlar fazla idi iseler neden şeffaf bir şekilde ihale ile halka satılmadılar? Bu durum yasal mıdır? diye Kamu Denetçiliği’ne yani hemşehrimize Şeref MALKOÇ Bey’e yazıp bilgi talep edeceğimizi de buradan söylüyorum” diye konuştu.

AKYÜZ TEMAD’DA
CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Salih Akyüz, Emekli Astsubaylar Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek dernek başkanı Erdoğan Usta ve dernek üyeleriyle görüştü. TEMAD derneği ile bilgi paylaşan Akyüz, görevi seçilmesi halinde gerçekleştireceği projelerinden bahsetti. Başkan Erdoğan ise M. Salih Akyüz, seçim çalışmalarında başarılar diledi.

KTÜ’DE KARİYER GÜNLERİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu’nun düzenlediği Karadeniz Bölgesinin en büyük öğrenci etkinliği olan geleneksel Kariyer Gelişim Günleri bu yıl da fark katmaya geliyor! 21-22 Şubat tarihlerinde Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Kariyer Gelişim Günleri’nin bu yılki katılımcıları arasında; TAV CEO’su Sani Şener, MİCROSOFT Endüstri Sektör Lideri Anıl Çekiç, VOLVO Türkiye Genel Müdürü Sabri Sözen, ASELSAN Tasarım Direktörü Serkan Özgün, İŞ BANKASI İK İşe Alım Müdürü Aslı Abacı, ZORLU ENERJİ Proje Geliştirme ve Planlama Müdürü Ulaş Karaağaç, Bulut Makina Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sabit Bulut, KARİYER.NET CEO’su Fatih Uysal, MONDELEZ Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, ENDLESS ABROAD Co-Founder Gökhan Özdemir ve KARİ- YER.NET Kıdemli Etkinlik Yöneticisi Semih Gümüş yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi