AKSOY HASTALIK DİNLEMEDİ
Ünlü karikatürist-yazar ve gazeteci Hikmet Aksoy’un mesleğine olan tutkusu engel tanımıyor. Aksoy, bunu geçtiğimiz günlerde gözler önüne serdi. 80 gündür hastalıkla mücadele eden Aksoy; bunu bahane etmek yerine, hasta yatağından kalkıp Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen 35. Aydın Doğan Karikatür Sergisi’ne katıldı. Burada meslektaşlarıyla sohbet eden duayen sanatçı Aksoy, onların desteğini de aldı. Aksoy’un hasta haliyle sergiye katılmasına destek olan meslektaşları, sosyal medyadan destek yağdırdı. Usta sanatçıya meslek aşkıyla dolu sağlıklı yıllar diliyoruz.

SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Yeniçağ Gazetesi Yazarı Yavuz Selim Demirağ'a düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Örs, Yeniçağ Gazetesi Yazarı ve Türkiyem TV program yapımcısı Yavuz Selim Demirağ'ı tedavi gördüğü Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Yeniçağ Gazetesi yazarına yapılan saldırının yarınlar için endişe verici olduğunu söyleyen Örs, “Öncelikle yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. Basın özgürlüğünün olmadığı yerde demokrasiden bahsedilemez. Düşünce özgürlüğünü kabullenemeyen ve farklı görüşlere tahammül edemeyen siyasilerin sürekli hedef gösteren açıklamaları bugün bu durumun yaşanmasının en önemli sebeplerindendir. Bizler her defasında birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesinin gerekliliğini dile getirdik. Ancak ayrıştıran ve kutuplaştıran politikalar ve politikacılar yüzünden ülkede bir kaos ortamı oluşmuştur. Bu durum yarınlar için son derece endişe vericidir. Bugün her zamankinden daha çok bütünleşmeye ihtiyacımız var. Umuyorum ki bu tür olaylar bir daha yaşanmasın. Saldırıyı tekrardan kınıyor, Sayın Yavuz Selim Demirağ'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Gazeteci Yavuz Selim Demirağ televizyon programı çıkışı evinin önünde darp edilmişti.

TSİAD CEMİYET’TE
Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği (TSİAD) Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Ziyarete Başkan Sırrı Eren ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Eren görevi devralan Başkan Küçük’e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak sanayici ve iş adamları olarak her zaman yanında olduklarını ifade etti. Başkan Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek her zaman sanayici ve iş adamları ile beraber hareket edeceklerini söyledi.

KİMLİK KARTI UYARISI
Ordu Valiliği’nden yapılan açıklamada, 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren Gürcistan’a çıkış yapacak olan vatandaşların, eski tip kimlik kartları ile çıkışlarının sonlandırılacağına dikkat çekilerek, “Çıkışlar Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartlarına uygun yeni tip biyometrik kimlik kartları ile yapılacaktır. Bu tarihten itibaren Gürcistan’a seyahat edecek tüm vatandaşlarımıza duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi