KABAK TADI VERDİ
Sümela Manastırı yıllardır restore adı altında kapalı. 22 Eylül 2015 tarihinde restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapatılan Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere Vadisinde bulunan Sümela Manastırı’nın bir bölümü 25 Mayıs 2019’da açılmıştı. Restorasyonun tamamının bu yılın Mayıs ayında bitirilmesi planlanıyordu. Araya korona virüsü girince her alanda olduğu gibi sıkıntı buraya da yansıdı. Ancak artık Sümela’daki restorasyon işi tabiri caizse kabak tadı verdi. Artık bitse şu iş de turizm değeri bölgeye eskiden olduğu gibi eşsiz katkı sunmaya devam etse.

FOTOĞRAFTA KALMASIN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak yeni otogarın projesi tamamlandı. Projenin fotoğrafları oldukça da beğeni topladı. Ancak Trabzonlunun korkusu da yok değil. Çünkü bu konuda şehir çok tecrübeli. Örnek verecek olursak Çömlekçi ve Akyazı için de bu tarz görseller sunulmuş ve çalışmalar beğeni toplamıştı. Ancak o projeler sadece fotoğrafta kaldı. Temennimiz otogar için de aynı son yaşanmaması. Kaybeden yine Trabzon olmasın.

ÇOK ZOR OLMASA GEREK
Hafta sonunu yine sokak kısıtlaması ile geçirdi Trabzon.  Tabii ki birçok ilde olduğu gibi Trabzon’da da kısıtlamaya uymayıp ceza yiyenler oldu. Bu kapsamda Trabzon’da 93 kişi sokağa çıkma yasağını ihlal etti. Bu kişilere toplamda 108 Bin 164 TL ceza kesildi. Anlam veremediğimiz; ortada bir yasak varken bu inşaların hangi akılla yasağı ihlal etmeye kalkışmalarıdır. Eğer bir yasak var ise hepimiz için var. Alınan tedbirlere uyalım bu virüsü erkenden hayatımızdan çıkartalım. Çok zor olmasa gerek iki gün evde kalmak.

BAHÇELİYE TEŞEKKÜR
Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçmesiyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak tek elde toplanan ekonominin başına Berat Albayrak’ın gelmesiyle Türkiye ekonomisinde ezberler bozuldu ve büyük bir değişim süreci başladı. Albayrak’ın “Bağımsız ve Milli” ekonomi çalışmalarına Türkiye’nin her bölgesinden ve memleketi Trabzon’dan büyük destek var.

Albayrak’ın çalışmalarını çok başarılı bulduğunu belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, “Sayın Berat Albayrak’a verip veriştiriyorlar! İnsan da biraz edep olur, biraz erdem olur, Kemal Derviş’in yardakçıları, devşirilmiş ucubeler Türk milletini kandıramazlar. Hep aynı terane! Hep aynı masal! Kasamız boşalmış; başka, IMF’ye gidilecekmiş; Ekonomi çok kötü yönetiliyormuş! Türkiye fırtınaya karşı bütün imkan ve iradesiyle direniyor” diyerek destek verdi.

Bahçeli'yi telefonla arayarak, ekonomiye ilişkin verdiği destek mesajlarından ötürü teşekkür eden Bakan Albayrak ayrıca sosyal medya hesabından, “Tüm gayreti ile Büyük ve Güçlü Türkiye idealini sahiplenen, siyasette gayesi millet olan sizlerin ekonomideki mücadelemize verdiği destek bizler için tarifsizdir. Bu destek ile aşamayacağımız badire yoktur. Size ve şahsınızda MHP ailesine şükranlarımı sunarım” dedi.

YENİDEN AÇILACAKLAR
Küresel salgın Kovid-19'un Türkiye'de görülmesinin ardından kapanan otel ve restoranlar açılışa hazırlanıyor. Yeni normale geçiş için her sektöre özel hijyen standartlarını belirlemek için çalışan hükümet, yeme-içme ve konaklama sektörü için de özel bir genelge hazırladı. Önümüzdeki hafta açıklanması beklenen hijyen genelgesini sağlayan otel ve restoranların 27 Mayıs'ta kapılarını açabileceği öne sürüldü. Böylece 21 Mart'ta İçişleri Bakanlığı tarafından masa servis hizmeti yasaklanan ve sadece paket servis yapmasına izin verilen 100 bine yakın restoran yeniden müşteri alabilecek.

MÜDÜR İŞİ NE OLDU?
Trabzon’da İl Kültür ve Turizm Müdürü koltuğu atama bekliyor. Aradan geçen zamana rağmen bir ismin atanmaması da dikkat çekiyor. Korona virüs salgını ile mücadelede hayat yavaş yavaş normale dönerken bu koltuk da artık dolmalıdır. Dolmalı ki turizm sektörü için de yeni yol haritası belirlenmelidir. Yoksa iş işten geçmiş olur. Bu şehrin turizm potansiyeli göz önünde bulundurulup, atama hakkaniyetle en kısa sürede yapılmalıdır.

Editör: Haber Merkezi