KURUM TRABZON’DA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün Trabzon’da Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı Açıklama Toplantısı’na katılacak. Bakan Kurum daha sonra da Uzungöl’de alan incelemesinde bulunacak. Saat 10:00’da Ramada Otel’de yapılacak toplantıya katılacak olan bakan Kurum, Cuma namazından sonra ise Uzungöl’e hareket edecek. Bakan Kurum saat 15:30’da Uzungöl’de alan incelemesi yapacak.

AKÇAABAT, ARAKLI VE DÜZKÖY DİKKAT
Çoruh Elektrik Dağıtım yaptığı açıklamada Trabzon'un Araklı, Düzköy ve Akçaabat ilçelerine bağlı mahallelerde elektrik kesintileri yaşanacağını belirtti. Araklı ilçesine bağlı; Çamlıca Mahallesi, Kaymaklı Mahallesi, Yoncalı Mahallesi, Halilli Mahallesi, Değirmencik Mahallesi, Türkeli Mahallesi, Merkezköy Mahallesi, Yeşilköy Mahallesi, Yeniköy Mahallesi ve Yeşilyurt Mahallesi'nde 16.07.2019 tarihinde saat 09:00 ile 13:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Akçaabat ilçesine bağlı; Akpınar Mahallesi, Dörtyol Mahallesi, Doğanköy Mahallesi, Işıklar Mahallesi, Şinik Mahallesi, Acısu Mahallesi, Akdamar Mahallesi, Alsancak Mahallesi, Arpacılı Mahallesi, Bozdoğan Mahallesi, Cevizli Mahallesi, Yeşiltepe Mahallesi, Kemaliye Mahallesi, Kirazlık Mahallesi, Koçlu Mahallesi, Kuruçam Mahallesi, Ortaalan Mahallesi, Özakdamar Mahallesi, Sertkaya Mahallesi, Tatlısu Mahallesi, Zaferli Mahallesi, Demirkapı Mahallesi, Gümüşlü Mahallesi'nde ve Düzköy ilçesine bağlı mahallelerde 14.07.2019 tarihinde 09:30 ile 12:30 saatleri arasında elektrik kesintileri yaşanacak.

FESTİVALİN MERKEZİ
Akçaabat Belediyesi düzenleyeceği organizasyonlarla uluslararası etkinliklerin merkezi olacak. Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü temmuz ve ağustos aylarında düzenleyeceği iki organizasyon ile uluslararası etkinliklerin merkezi olacak. Temmuz ayında; Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali Her yıl geleneksel hale getirilen ve bölgemizin en büyük festivallerinden birisi olan uluslararası kimliğe sahip, Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali'nin 29'uncusu 18-21 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. Akçaabat Belediyesi’nce ilki 2012 yılında düzenlenen Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı 16-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim yaptığı açıklamada, “18-21 Temmuz tarihlerinde Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali ile 16-23 Ağustos tarihlerinde Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı gibi iki dev organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.

BU SESE KULAK VERİN
Akçaabatlı hayvan sever Nurettin Cumur yaz mevsiminin geldiği şu günlerde sokak hayvanlarının su ihtiyaçlarının belediyeler tarafından giderilmesini istedi. Cumur, “Akçaabat Belediye Başkanımız Osman Nuri Ekim, duyun artık bizi. Mahallelerde hayvanların su içmesi için yerler yapılmasını istiyoruz. Dere kenarları hep çevrilmiştir. Hayvanların girme imkânı yoktur. Bu dünya sadece bize ait değil; biz, bize muhtaçları da unutmayalım. Duyun sesimizi bu konuda yardımcı olun” dedi.

O ÇOCUKLARA ÇÖZÜM
Trabzon’da önceki yıllara göre sokakta yer alan çocuk dilenci sayısında önemli bir düşüş gözleniyor. Daha önce özellikle trafik ışıklarında veya şehir meydanında vatandaşları sürekli rahatsız eden çocuk dilenciler için harekete geçen Trabzon Büyükşehir Belediyesi çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak Çamoba’da Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi kurdu. Çocuk dilenciler sokaktan alınarak bu merkeze götürülüyor. Burada uzmanlar eşliğinde çocuklara çeşitli destekler veriliyor.

HÜKÜMLÜLERE EN ANLAMLI CEZA
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Trabzon Şehitliği'ndeki mezar taşlarındaki yazılar Denetimli Serbestlik kapsamında hükümlüler tarafından yeniden boyandı. Trabzon Sülüklü Mezarlığı Şehitliği'nde 444 şehidin bulunduğu alanda, Trabzon Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde haklarında kamu hizmeti tedbiri devam eden 10 hükümlü tarafından şehitliklerin bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının yanı sıra şehit mezar taşlarındaki silinen isimlerinin boyama işlemi yapıldı. Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahit ile birlikte şehitlik ziyaretinde bulunarak şehitlerin mezar taşlarındaki yazıların yenilenmesi çalışmalarına katıldı.

Editör: Haber Merkezi