KORONAVİRÜS SÜMELA’YI ETKİLEMEDİ
Türkiye'nin inanç turizmi yönünden önemli merkezlerinden birisi olan Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı’nda restorasyon çalışmaları sürerken ne koronavirüs, ne de sis ziyaretçilerin manastıra ziyaret etmesini engellemiyor. Yaşanan koronavirüs nedeniyle yaklaşık 2-3 ay ziyarete kapalı kaldıktan sonra 1 Haziran günü kapılarını tekrar ziyaretçilere açan Sümela Manastırını, 1 Haziran’dan beri yaklaşık 13 bin kişi ziyaret etti.

Gelen ziyaretçiler restorasyon çalışmaları nedeniyle Manastırın birinci avluya kadar olan bölümünü ziyaret ederken, bazı vatandaşlar restorasyon çalışmalarından habersiz olmalarına rağmen fazla bir şey göremediklerini ancak yine de geldiklerine değdiğini söyledi. Manastır girişinde ziyaretçilerin ateşi ölçülerek içeri alınırken, manastır yolunda yapımı devam eden çalışmalar nedeniyle ziyaretçilerin manastıra servis araçlarıyla çıkışı sağlanıyor.

KTÜ’DE PANEL VAR
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından yarın saat 14.00’de KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde “15 Temmuz ve Milli İrade-IV” paneli düzenlenecek. Panel, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz’ün moderatörlüğünde, Gazeteci- Yazar Sadık Albayrak ve KTÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Üçüncü’nün konuşmacı olarak katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

ELEKTRİKLER KESİLECEK
Çoruh Elektrik yaptığı açıklamada Trabzon'da elektrik kesintileri yaşanacağını belirtti. Trabzon'un Çarşıbaşı İlçesine bağlı; Yeniköy Mahallesi, Yavuzköy Mahallesi, Kovanlı Mahallesi, Erenköy Mahallesi, Şahinli Mahallesi, Taşlıtepe Mahallesi, Samsun Mahallesi, Çalıköy Mahallesi, Serpil Mahallesi, Küçükköy Mahallesi, Veliköy Mahallesi, Kavaklı Mahallesi, Kadıköy Mahallesi, Pınarlı Mahallesi, Merkez Mahallesi ve Büyükdere Mahallesi'nde 14.07.2020 tarihinde 15:00 ile 16:00 tarihleri arasında, Trabzon'un Akçaabat İlçesine bağlı; Adacık Mahallesi, Ağaçlı Mahallesi, Aydınköy Mahallesi, Çilekli Mahallesi, Çamlıdere Mahallesi, Çamlıdere Mahallesi, Alçakake Mahallesi, Gökçekaya Mahallesi, Çatalzeytin Mahallesi, Darıca Mahallesi, Karaçam Mahallesi, Çamlıca Mahallesi, Mersin Mahallesi ve Özmersin Mahallesi'nde 14.07.2020 tarihinde 15:00 ile 16:00 saatleri arasında, Trabzon'un Arsin İlçesine bağlı; Harmanlı Mahallesi'nde 13.07.2020 tarihinde 09:00 ile 16:00 saatleri arasında, Trabzon'un Arsin İlçesine bağlı; Harmanlı Mahallesi'nde 14.07.2020 tarihinde 09:00 ile 16:00 saatleri arasında, Trabzon'un Çaykara İlçesine bağlı; Balcılar Mahallesi, Yaylaönü Mahallesi, Şekersu Mahallesi, Taponoz Mahallesi, Demirkapı Mahallesi, Arpaözü Mahallesi ve Çayıroba Mahallesi'nde 13.07.2020 tarihinde 08:00 ile 12:00 saatleri arasında, Trabzon'un Of İlçesine bağlı; Sırağaç Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi, Barış Mahallesi, Çatalsöğüt Mahallesi, Dağalan Mahallesi ve Onur Mahallesi'nde 13.07.2020 tarihinde 12:00 ile 13:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

İYİ PARTİ’DE KONGRE GÜNÜ
İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresi bugün saat 11.00’da Ganita Çay Bahçesi'nde gerçekleştirilecek. Mevcut Başkan Erdal Uzun ve Veysel Kurtoğlu’nun yarışacağı kongrenin sonucu İl Başkanlığı kongresi öncesinde bir değerlendirme fırsatı da doğuracak. Bakalım

Editör: Haber Merkezi