ERDOĞAN UYARACAK
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00’da Zorlu Otel’de yapılacak olan Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yaklaşan yerel seçimler öncesinde teşkilatları uyaracak. Potansiyel belediye başkan adayları da masaya yatıracak. Öte yandan toplantının basına kapalı olacağı öğrenildi.

BALTA: OYUNLARI BOZACAĞIZ
Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta döviz artışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Balta, “15 Temmuz’da ne yapılmak istendiyse şimdi de o yapılıyor. Ancak Türk halkı bu oyunun da farkında. Hep birlikte bu oyunu bozacağız. Türkiye artık ayar verilecek bir ülke değil. Tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi şimdi de üzerimize oynanan oyunların üstesinden geleceğiz. Allah’ın izni ile şer odakların planlarını millet olarak bozacağız. Şer odaklarının hain planları bizim milletimize sökmez” dedi.

SAĞIROĞLU MÜJDEYİ VERDİ
Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti iktidarı ile birlikte Yomra’da başarılı işlere imza atıldığını belirtti. Sağıroğlu, Kaşüstü’nde yapım çalışması devam eden dalçık projesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek “Trabzon trafiğini rahatlatacak dalçık projesi AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük desteği ile hayata geçiyor. Bu vesile ile Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor, minnettar olduğumuzu belirtiyorum. Dalçık çalışmalarında sağ şeritte çalışmalara başladık. Kurban Bayramına kadar kavşaklarda dönüş trafiği verilecek. İnşallah on birinci ayın sonunda da dalçık bitecek” dedi.

NAKLİYECİ ÖZER’E VİZE ŞOKU
Trabzonlu Uluslararası Nakliyat Firması Sahibi Abdullah Özer, iş seyahati için gideceği Almanya’dan vize alamadı. Almanya’ya TIR ile gidecek olan Özer, ülkeden vize talebinde bulundu. Ankara’daki Almanya Büyükelçiliği tarafından incelenen vize baş vurusu, ‘Bir veya birden çok ülkenin kamu düzeni, ulusal güvenlik, kamu sağlığı veya uluslararası ilişkileri bakımından tehlike oluşturduğunuz kanaatindeyiz’ denilerek vize verilmedi. Özer vize verilmemesine tepki göstererek, “Terörü aleni bir şekilde destekleyen Alman devleti, benim sosyal medya hesaplarımı inceleyerek vize vermedi. Ben terörü destekleyen Almanya’ya bir zarar vermediğim gibi ülkesinin araçlarını da alarak onlara ekonomik katkı sağlıyordum. Artık bunu da noktaladım. Teröre karşı duruşum ülkeler arasında tehlike oluşturuyorsa bu bana gurur verir. O ülkeler de bana vize vermesin. Ancak, bu taraflı kararı ortadan kaldıracak imkanlar da devletimizin elinde var. Ülkemi seven biri olarak ülkemi her zaman savunacağım” dedi.

KÖKSAL BOZ UYARDI
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, sigara ve madde bağımlılığı konusunda uyarılarda bulundu. Boz, “Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır. Geleceğimizi bağımlılıklardan korumak için her yerde zararlı alışkanlıklarla mücadelemize devam edeceğiz. Ancak bu mücadele de herkes yer almalı, taşın altına elini koymalıdır. Çünkü Yeşilaycı olmak için çok önemli nedenlerimiz var. Sevdiklerimizle yaşayacağımız güzel günler var, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürme hayalimiz var. En önemlisi bağımlılıktan korumamız gereken çocuklarımız, gençlerimiz, geleceğimiz ve ülkemiz var” dedi.

Editör: Haber Merkezi