2 BAKAN TRABZON’DA

Trabzon, bugün iki bakanı ağırlayacak. Kabinenin Trabzonlu iki bakanı Süleyman Soylu ve Cahit Turhan bayramlaşmak için Trabzon’da olacak. Saat 13.00’te Meydan Parkı’nda yapılacak törende iki bakan Trabzonlu hemşehrileriyle bayramlaşacak. Konu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın alanına giriyor ama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu konunun doğal tarafıdır. Akçaabat’ın sahilinden geçirilmek istenen yol, bu kente yapılacak en büyük yanlışlardan biridir. Tıpkı Sera Gölü’nde olduğu gibi bu yanlış projeden dönülmelidir. Müteahhitlere, inşaat yol şirketlerine teslim olmuş bir sistemle, kentin yok olmasına müsaade edilmemelidir. Bir diğer husus da Boztepe’dir. İki bakan Meydan’da hemşehrileriyle bayramlaşırken arkasını çevirip Boztepe’ye bakmalıdır. Baktıklarına tabloyu göreceklerdir. O nedenle bu konuda yorum yapmıyoruz. Trabzon yok olmasın.

BİRLİK MESAJI VERDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora Kurban Bayramı’yla ilgili mesaj yayımladı. Birlik mesajı veren Cora şunları kaydetti: “Bir Kurban Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. Bizim için her bir bayram birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışma demektir. Biz iyi günde de kötü günde de birlik olarak, kenetlenerek, tek yürek hareket ederek bugünlere gelmiş bir ülkeyiz. Karşılaştığımız her zorluk ve sıkıntı karşısında bu sayede ayakta kalmayı başarmış, dâhilî ve haricî saldırıları bertaraf etmiş bir milletiz. Ülkemiz ve tüm İslâm coğrafyasında bayramın oluşturacağı rahmet ve bereket ikliminin öncelikle kardeşliğe, birlik ve beraberliğe, hep birlikte daha güçlü olmaya ve dahası sıkıntılardan kurtuluşun müjdecisi olmasını dilerim. Kurban Bayramı’nın gönüllerimize ferahlık, hanelerimize mutluluk, ülkemize, mazlum coğrafyalara ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesi dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BAYRAMI KAHRAMANLARLA KUTLADI

Trabzonlu nakliyat şirketi sahibi Abdullah Özer, Kurban Bayramı’nın ilk gününü çocuklarından uzakta Tunceli Pülümür’de kutladı. Özer Nakliyat’ın sahibi Özer, Trabzon’a yaklaşık 350 kilometre uzaklıktaki Pülümür Muti Jandarma Karakol Komutanlığı’nı ziyaret ederek burada bayram namazını kıldı ve kahraman askerlerle bayramlaştı. Askerlere hediye götürdüğü su böreği ve Trabzon ekmeği ile kışlada kahvaltı yapan Özer, “Bayramı bayram tadında yapmamız için mücadele eden kahramanlarımızla bayramın ilk günü bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi. Muti Jandarma Karakol Komutanlığını sık sık ziyaret eden Özer “Kurban bayramı sabahı Muti Karakolundayız. Önceki ziyaretlerimizde kahramanlarımıza bayramı onlarla geçireceğimize söz vermiştik. Trabzon’dan yola çıkarak karakola geldik. Allah kahramanlarımızın yar ve yardımcısı olsun. Onları hiç bunaltmasın. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

TURİSTLERE JEST

Trabzon Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Bayraktar, Ayasofya Camii’ne ziyarete gelen turistlere tatlı ikramında bulundu. Trabzon Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Davut İlik, Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu, Soğuk Demirciler Odası Başkanı Aslan Enez, Ticaret İl Müdürü Yavuz Selim Aykan ile Ayasofya’ya gelen misafirlere çeşitli tatlılardan ikram eden Bayraktar, “Trabzon’umuza hoş geldiniz” dedi. Bayraktar, oda üyeleri ile istişare yaparak turistlere tatlı ikramında bulunduklarını belirterek, “Trabzon esnafının turistlere iyi davranmadığı hususunda bir algı vardı. Biz bu algıyı yıkmak istedik. Trabzon esnafı gelen misafirini her zaman bağrına basar ve en iyi şekilde ağırlar. Turistler de bunun farkında. Bizim hiçbir esnafımız da fırsatçılık yapmaz. Bizim turistlere ikramımız ara ara da devam edecek. Emeği geçen üyelerime teşekkür ediyorum” dedi.
 

Editör: Haber Merkezi