OTURSUN ARTIK SİSTEM
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde en fazla merak konusu olan konuların başında geliyor Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nin ahvali. Uzun süredir vekaleten yürütülen bir görev var ve son günlerde vasat da işleyen bir yapı mevcut. Durum böyle olunca da hemen herkes o bu boşluğu kimin dolduracağını ve ekibinde kimlerin yer alacağını soruyor, sorguluyor.

Gerek Daire Başkanlığı için gerekse Daire Başkanlığı’nda görev yapacak isimler için bir çok isim geçiyor ama ne hikmetse bu olay kangren haline dönüşmeye devam ediyor. Geçen dönem Belediye Meclisi’nde görev yapan bir AK Partili aradı ve Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi hiç bu kadar pasif kalmamıştı diye serzenişte bulundu. Haksız da değil hani, Belediye Meclisi’nin gündemi dahi ne vaktinde resmi internet sitesinde yayınlanıyor ne de vaktinde basına servis ediliyor. Bu pasifliğin altını çizelim istedik; otursun artık sistem Büyükşehir’de. Her masada bir değil de iki koltuğun olduğu yapıda bu pasiflik hoş durmuyor.

KOLTUĞUN SAHİBİ YERİNDE
Söz belediyeden açılmışken Ortahisar Belediyesi’nden devam edelim. Ortahisar Belediyesi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kurdu. Müdürlük kurulunca da bazı aklı evveller hemen bu müdürlüğe oynamak için kapı arkalarında kulis yaymaya başladı. Şunu unutmamak gerek; Ortahisar Belediyesi’nde Başkan Ahmet Metin Genç’in yola çıktıklarını bugüne kadar yolda bıraktığına şahitlik etmedik. O yüzden o koltuğun sahibi zaten yerinde oturuyor. Enerjinizi boşa tüketmeyin.

TAMAMEN DUYGUSAL
Son günlerde bir moda türedi. Bir haber yapıyorsunuz veya bir yorumda bulunuyorsunuz cevap “tekzip” niteliğinde başka bir yayın organından geliyor. Tabi ki, gündeme gelen bir konu diğer yayın organları tarafından da irdelenip haber yapılabilir ancak bizim tasvip etmediğimiz yalanlama yoluna gidilmesi. Bu işi yapan arkadaşlarımıza tavsiyemiz, bırakın herkes kendi haberinin ve yorumunun cevabı ile kendisi muhatap olsun. Dereyi bulandırmanın alemi yok. Bu işi tamamen duygusal(!) olarak yapıyorsanız ki, biz öyle olduğuna inanıyoruz, o zaman size sadece bol kazançlar diliyoruz.

HERKES ALANINDA KONUŞSA KEŞKE
Evet, keşke herkes kendi alanında konuşsa. Bir bakıyorsun; emeklinin hakkını savunmak için kurulmuş dernek Trabzonspor’a transfer açıklaması yapıyor, bir bakıyorsun sağlıkçının geleceği için söz alması gereken dernek hiç alakasız şekilde şehrin trafiğine yön vermeye kalkıyor. Herkes kendi uzmanlık alanına ve kurduğu cemiyetin/derneğin kuruluş amacına göre beyanat verse keşke. Ama medyada çıkma hastalığı var ya, işte Allah o hastalıktan korusun. Yoksa durum şehrimizdeki gibi oluyor işte.

YETKİLİLERE HATIRLATALIM
Trabzon’un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’deki turizmciler turist yoğunluğunun geçen yıla göre düştüğünü ancak buna rağmen sezondan yine de memnun kaldıklarını belirtmişler. Ancak kulağımıza gelenlere göre durum hiç de öyle değil. Uzungöl’de bir işletmeci tarafımıza ulaşıp bir konuşalım dedi. O işletmeci dertli mi dertli. “Uzungöl her geçen yıl kaybediyor” dedi. Demek ki bardağa ne tarafından baktığın önemli. Uzungöl’de herkes memnun değil yani. Yetkililere hatırlatalım.

TONYALI FARKI
AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, TBMM’nin tatile girmesinin ardından soluğu Trabzon’da aldı. Gidilmedik ilçe, ziyaret edilmedik mahalle bırakmayan Cora vatandaşın sorunları ile yakından ilgilenip birebir temas kuruyor. Sıkıntı ve taleplerle ilgili de yetkilileri arayarak çözüm üretmek için enerji tüketiyor. Cora sahanın her yerine basıyor desek yeridir. Cora şehrin her konusunda yaptığı açıklamalarla da gündem belirliyor.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Tonya’yı ziyaret etmişti. İlk kez seçilmiş Cumhurbaşkanı Tonya’ya gelmişti. Cora da bu ziyaretin başkahramanlarındandı. Erdoğan’ın Tonya’yı ziyareti boyunca ilçenin tanıtımı, temsili için bütün gayretini ortaya koydu ve Erdoğan’a bir de sunum yaptı. Bu nedenle Tonyalı hemşerileri Cora ile gururlanıyor. Tonyalılar Cora’ya her platformda da destek oluyor.

Editör: Haber Merkezi