ASKON’DAN TTSO’YA ÇIKARMA
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Trabzon Şubesi Başkanı İbrahim Beşir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek şehrin yatırımlarını masaya yatırdı. Beşir yaptıkları ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunarak “Ziyarette Trabzon’un genelde ve yereldeki sorunlarına da değindik. Güney çevre yolu, turizm, Kanuni Bulvarı, eğitim, ara eleman eğitimi ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da yatırım adasının işsizliğe çare olabileceğini, devlete de vergi noktasında büyük katkı sağlayacağını bildirdi. TTSO yönetimini İstanbul’da 14-15 Kasım 2018 de yapılması planlanan Smart Future Expo 2018 Akıllı Teknolojiler Zirve ve Sergisine davet ettik. TTSO’da katılım sağlayacaklarını beyan etti. Yine TTSO’nun her ay üyelerine yönelik yapmış olduğu toplantıda Smart Future ile ilgili bir tanıtım yapılmasına karar verildi” dedi.

KURUKIZ’DAN ÇABUK’A CEVAP
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, kendisini eleştiren AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Zeki Çabuk’a cevap verdi. Çabuk’un vatandaşın söylemlerini sanki kendisi söylemiş gibi ağır ithamlarda bulunduğunu kaydeden Kurukız, “Ben Şalpazarı İlçemizde gerçekleştirdiğimiz 1. Bağ Bozumu ve Pekmez festivalinde MHP İl Başkanımın yanında Ak Trabzon Milletvekili Salih Cora’yı hizmetlerinden dolayı Teşekkür eden birisiyim. Yerel Seçimler yaklaşırken gündemi farklı boyutlara çekilmektedir. Her zaman ,her fırsatta söylediğim gibi Belediye Başkanlık döneminde ;Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’dan ,Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora başta olmak üzere, Geçmiş dönemlerde ve şimdiki Ak Parti Trabzon Milletvekillerinden birçok destek aldım. İlçeme yapılan Desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’ya ve Ak Parti Milletvekillerimize ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

ANKETTEN ÇİMEN ÇIKTI
Gümüşhane merkez ilçe belediye başkan adaylığı için yapılan kamuoyu anketinden mevcut Belediye Başkan Ercan Çimen çıktı. Nüans Ajans tarafından geçtiğimiz hafta yapılan kamuoyu anketinde, 930 kişiye “Gümüşhane’de kimi belediye başkanı olarak görmek istiyorsunuz?” sorusu soruldu. Ankete katılanların yüzde 56’sı mevcut belediye başkanı Ercan Çimen’den yana tercih kullanırken, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse için yüzde 7, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) İsmail Akçay için ise yüzde 5 oranında destek çıktı. Kararsızların oranı ise yüzde 4’te kaldı. Kararsızlar tercihlere dağıtıldığında Çimen’e destek yüzde 58 bandına ulaştı. Aynı ankette AK Parti’nin oy oranı yüzde 68 olarak gerçekleşirken, MHP yüzde 14, İYİ Parti yüzde 10, diğer partiler için de yüzde 4 oy oranı çıktı.

AKYILDIZ’DAN YOL MÜJDESİ
Araklı’nın Çankaya Mahallesi’nde Kadakal mevkiinde yol olmadığı için vatandaşların patika yoldan evlerine ulaşım sağlaması tepkilere neden olmuştu. Vatandaşlar, mahallede engelli bir genç kızın annesi ile mahallede yaşadığını acil olarak yolun yapılması gerektiğini dile getirmişti. Konuyla ilgili Araklı Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Akyıldız, açıklamalarda bulunarak, Karayolları’ndan gerekli onayın verilmesi halinde yolun kısa bir zaman içerisinde yapılacağını belirtti. Akyıldız, ayrıca Karadere yolunda trafik yoğunluğunun azalması halinde çalışmaların başlatılacağını sözlerine ekledi.

MURTEZAOĞLU ANILIYOR
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin üyesi ve Demirören Haber Ajansı'nın Eski Büro Şeflerinden Gazeteci Turgay Murtezaoğlu vefatının birinci yıl dönümünde bugün Bostancı Aile mezarlığındaki kabri başında saat:14.00'da anılacak. Öte yandan akşam saat 19.00'da ise Forum Alışveriş Merkezinde Murtezaoğlu’nun kendi arşivinde yer alan fotoğraflarla özel 'Sakal Baba' adlı fotoğraf sergisi açılacak.

Editör: Haber Merkezi