3 AYRI SAAT BELİRLENDİ AMA YİNE DE YAPILMADI

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, dün basın toplantısı yapacaktı. Toplantı, 2 makam aracı olmasına rağmen meclisten çıkan yeni araç alımı kararının basına yansımasıyla ilgiliydi. Akçaabat Belediyesinden toplantı için basın toplantısının önce 11.00’de yapılacağı duyuruldu. Aradan 6 dakika geçtikten sonra toplantının saatinin 10.00 olduğu belirtildi. Sonra düzeltme geçilerek saat 11.15’e alındı. Nihayetinde toplantıya 1 saat kala Akçaabat Belediyesinden yapılan açıklamada “belediye başkanının acil toplantısının çıktığı ve açıklamanın ertelendiği” ifade edildi. Süreci dikkatle izledik. Acaba Ekim hangi açıklamaları yapamadı…

SİGARA İÇEN ÇOCUKLAR VE İDARECİLER…

Geçtiğimiz günlerde, Trabzon Sanatevinin hemen yukarısındaki 88. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesini yakınlarına uğradık. Okulun 50 metre aşağısındaki bir caddede okul üniformalı kız ve erkek öğrencilerin sigara içtiğine şahit olduk. Muhtemelen lise birinci sınıf (15-16 yaşlarında) olduğunu düşündüğümüz öğrenciler ders arasında ne yazık ki sigara içiyorlardı. Birden aklımıza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sigarayla mücadelesi geldi. Devletin zirvesindeki isim bile bu işle uğraşıyor. Peki, o okulun veya diğer okullarımızın yöneticileri ne iş yapıyor? Okulunun 50 metre civarına bile hâkim olamayan bir eğitim kadrosu, bir idare başka ne iş yapar ki? Ya Millî Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, bu konuları okul idarecilerine iletmez mi? Peki ailelere ne demeli? Neden bu kadar duyarsız davranırlar? Soruyoruz, yanıtını alırsak seve seve yayımlamaya hazırız.

SEMPOZYUM KİTABI BASILDI

Akçaabat Belediyesince 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen “Uluslararası Dünden Bugüne Akçaabat Sempozyumu” kitabı basılarak Akçaabat Belediyesi Kültür Yayınları arasında yerini aldı. Akçaabat yöresini etraflıca ele alan konuların yer aldığı sempozyumda sunulan bildiriler tam metin hâline getirilerek kamuoyuna sunuldu. Eski Başkan Şefik Türkmen’in başkanlığı döneminde iki kez yapılan sempozyum, önemli bir aşama olmuş ve Akçaabat tarihine önemli bir akademik iz bırakılmıştı. Eski Başkan Türkmen, 31 Mart’tan önce görevini tamamlamadan kitabı bastırmak istiyordu ancak tam bir yıl sonra kitap basılabildi.

GENEL SEKRETER KUL OLDU

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO) Genel Sekreterlik görevine Ali Rıza Kul getirildi. TTSO’da 1994 yılından bu yana Genel Sekreter olan Hakan Gürhan’ın emekliye ayrılmasının ardından Ali Rıza Kul yönetim kurulu kararıyla genel sekreter oldu. Kul, TTSO bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Koordinatörü olarak görev yapıyordu.

GÖREVİNE İADE EDİLDİ

Trabzon’da geçtiğimiz hafta görevden alınmasıyla siyasi krize neden olan ve CHP, İYİ Parti ve MHP’nin sert tepki koyduğu Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse yeniden görevine iade edildi. Görevden almayla ilgili Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de tepkili bir açıklama yapmış görevden almanın doğru olmadığını dile getirmişti.

FATİH PARKI BÜYÜKŞEHİR’DE

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Fatih Parkı’nda yapılan yenilemenin ardından burasının belediye tarafından işletileceğini açıkladı. Zorluoğlu “Fatih Parkı kaynağını İller Bankasından temin ettik. Şehrin merkezinde tarihî önemi olan bir yer. Burayla ilgili ihalede öngörülen işler tamamlandı bitti.” dedi. Zorluoğlu şöyle devam etti: “Orayı şu an açabiliriz ancak ben tamamen bitsin tam hâliyle açmak istiyorum. Şehrin kalbinde önemli tesislerimizi üçüncü kişilere işletmek istemiyorum. Biz belediye olarak kendimiz işletelim, maksat kar olmasın hizmet olsun. Kiraya verdiğiniz yer için sorunlar yaşıyorsunuz. İlave istekler oluyor. Kendi şirketimiz olduğunda böyle bir risk ortadan kalkıyor.” ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi