KINALI’NIN SİTEMİ

Dün AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yokluğunda Başkan Vekili Seyfullah Kınalı’nın konuşması damga vurdu. İmar Planları yapılırken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun kendi arsasında inşaat hakkının arttırıldığı iddiasına yanıt veren Kınalı, “Başkanımızın inşaat hakkı yüzde yüz aşağı geldi. Bu yalanları söyleyenler oldu. Başkanımız hiç biri aldırış etmedi. Akıl almaz yalanlarla karşılaşıyorsun.  Rekorlar kırıldı. Moloz mevkiine bakın, inşaat alanına dönüştü.  Kadınlar Pazarı ihalesi yapıldı, yakında orada inşaata başlanacak. Nereye bakıyorsan Büyükşehrin hamlelerini görüyorsun. Başkanımızın önceliği 780 bin insanın kamu menfaatidir. Bireyin hakkı korunmak koşuluyla kamu menfaati her zaman ön planda olacaktır.  Bu menfaat gruplarının belediye ile yıldızı barışmadı. Bunlar bir kişidir, bin kişi gibi ses çıkartırlar. Ak Belediyeciliğimizi ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu yıpratma adına propaganda yaptılar. Şüphesi olan başkanımıza bana istediği gibi soru sorabilir. Lütfen dedikodulara kulak asmayın. Kapımız açıktır, alnımız açıktır” diye konuştu. 

GENÇ NEDEN SESSİZ?

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, seçim dönemi yaklaştıkça özellikle Büyükşehir ismi sıkça gündeme gelen kişilerden. Ancak kendisi bu aralar sessiz. Genç’in bu sessizliği çok çeşitli yönlerden değerlendirilirken, bir kanat da, “Başkan Genç kendinden emin. Genel Merkez ne derse o karara sonuna kadar saygılı olacaktır. Ancak Büyükşehir için masada onun ismi mutlaka var” diyor. 

YILDIRIMHAN BAŞVURUYOR

Adı, uzun zamandan bu yana siyasi kulislerde ve Ak Parti tabanında, tavanında büyükşehir belediye başkan aday adaylığına geçen Mazhar Yıldırımhan, bugün AK Parti Trabzon İl Binası’nda aday adaylığı başvurusunda bulunup bir de basın açıklaması yapacak. Görevinden istifa eden Yıldırımhan’ın bugün ne mesajlar vereceği merak konusu olurken, Yıldırımhan’ın aday adaylığı başvurusu Büyükşehir için aday adayı yarışının çetin geçeceğinin göstergesi olarak yorumlanıyor.

MUSTAFA UZUN DA VAR

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, bu görevinden istifa ederek Akçaabat Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapıyor. Bugün saat 11.00’de AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı’nda başvuru ve basın açıklaması yapacak olan Uzun’un arkasında da büyük bir destek olduğu belirtiliyor. Akçaköylü olan Uzun’a Akçaköy Derneği’nden de destek gelirken dernek yönetimi geçen akşam Uzun’un adaylığı ve izlenecek yol haritası için yapılacakları masaya yatırdı.

ALKIŞLAR MEDİCAKPARK’A

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. Yıl dönümünde tüm yurtta anma törenleri düzenlendi. Kimi bu günü unuttu, kimi gereken hassasiyeti göstermedi kimileri ise hakkını vererek andı. Bunlardan biri de MedicalPark Karadeniz Hastanesi oldu. Hastane yönetimi hafta sonu olmasına rağmen tam kadro saat 09.05’te hastane önünde Ata’sını andı. Hastane yönetimi, “Medıcalpark Karadeniz Hastanesi olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk‘ü vefatının 80. yılında saygı sevgi ve rahmetle özlemle anıyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi