VALİ USTAOĞLU DERNEKPAZARI’NDA
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu beraberindeki heyet ile birlikte Dernekpazarı İlçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu, muhtarlarla toplantı yaptı, vatandaşlarla bir araya geldi. İlk olarak Dernekpazarı İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Ustaoğlu, Kaymakam Murat Yıldız ile görüştü. İlçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Ustaoğlu, kaymakamlıkta düzenlenen bir toplantıda ilçeye bağlı mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi, muhtarların istek ve taleplerini dinledi. Kaymakamlık bünyesindeki birimleri de gezen Vali, bir çay ocağında ilçe sakinleriyle bir araya gelerek vatandaşlarımızla sohbet etti. İlçe belediyesini de ziyaret ederek ilçede yürütülmekte olan çalışmalarla ilgili Belediye Başkanı Mehmet Aşık’tan bilgi alan Vali Ustaoğlu son olarak ilçede yaptırılmakta olan emniyet lojmanlarını, Gençlik Merkezi binasını ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

ZORLUOĞLU CEVAP VERDİ
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Trabzon Ticaret Odası yönetimini ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zorluoğlu, İyi Parti Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın kendisi için kullandığı “Trabzon’a kayyum atandı” sözlerinin hatırlatılması üzerine “Bu konuda partimizden gerekli cevaplar verildi, ben sadece şunu söylemek istiyorum. Ben Van’a çok özel bir görevle görevlendirildim. HDP/PKK çizgisinde yer alan bir belediye başkanı görevden alındı ki yargılandı, hüküm de giydi PKK’ya yardım ve yataklıktan. Ben de Büyükşehir belediyesini yönetmek için oraya görevlendirildim. Çok şerefli bir görevdi, o görevi gururla yaptım. Dolayısıyla bir başkan vekili, bilinen adıyla kayyum olmaktan çok mutluyum. Bundan da şeref duydum. Diğer husus ile alakalı partimiz gerekli açıklamayı yaptı” dedi.

ÖRS’TEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR
Siirt'in Eruh ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 19 Haziran'da şehit olan Trabzonlu Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Baştan'ın adının Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar neticesinde Düzköy ilçesindeki iki noktaya verilmesi kararlaştırıldı. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Düzköylü şehidimiz Uzm. Çvş. Bahattin Baştan’ın isminin memleketi Düzköy’de iki ayrı noktaya verilmesi kararını alan Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’ne teşekkür ediyor, bu vesile ile şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

CHP’DE İTTİFAK TARTIŞMASI
CHP Trabzon İl Örgütü’nde partililer Büyükşehir Belediye Başkan Adayının belirlenmesini bekliyor. CHP’nin İYİ Parti ile ittifak yaparak Atakan Aksoy’un etrafında birleşeceği iddia ediliyor. Birkaç gün içerisinde ittifak kararının da açıklanması bekleniyor. Ancak bu ittifak kararına CHP’den bazı önemli isimlerin tepki gösterdiği öne sürülüyor. Partinin önemli isimlerinden bazıları, “Partimizde Büyükşehire aday olabilecek çok önemli isimler var. Bu isimler, Trabzon’un da yakından tanıdığı isimler, halk ile iç içe. İttifak kararı bir kez daha gözden geçirilmeli” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

MUSTAFA UZUN BAŞKAN GİBİ
AK Parti ilçe belediye başkan adayları açıklanıyor. Eli kulağında. Bugün yarın isimler kesinleşecek. Sonucu en fazla merak edilen ilçelerin başında şüphesiz Akçaabat geliyor. Başkan Şefik Türkmen’in Akçaabatlılara kendisine bugüne kadar verdikleri destek için teşekkür etmesi bir veda olarak değerlendirilirken, yerine aday gösterilecek isim kim olacak diye merak ediliyor. Şüphesiz Akçaabat önemli. Bu noktada hangi aday adayına sorsanız hepsi iddialı ancak ilçede yaklaşık 3 haftadır DSİ’nin efsane isimlerinden Mustafa Uzun fırtınası esiyor. Diğer aday adaylarının genel merkezden gelecek haberi beklemeye koyulduğu bir ortamda Mustafa Uzun, sabahın ilk ışıklarından itibaren ilçenin sokaklarında vatandaşlarla hasbihal ediyor. Dert dinliyor, fikir alıyor. Görev verilmesi halinde neler yapabileceğini anlatıyor. Sözün özü Mustafa Uzun, başkan aday adayı değil başkan gibi çalışıyor. Bu azmi genel merkez tarafından da fark edilen Uzun’un adaylık şansının bir hayli yüksek olduğu dillendiriliyor.

Editör: Haber Merkezi