BAKAN SOYLU RİZE’DE
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder'in önceki gün vefat eden annesi Saadet Minder'in cenaze törenine katıldı. Cenazede, Ahmet Minder ve aile üyeleri taziyeleri kabul etti. Bakan Soylu Minder’e ve ailesine taziye dileklerini iletti. Saadet Minder'in cenazesi, İl Müftüsü İsmail Yalçın'ın kıldırdığı namazın ardından ilçeye bağlı Merkez Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Öte yandan Soylu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üç gün önce vefat eden dayısı Ali Mutlu'nun aynı ilçedeki ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

TÜRKMEN’DEN EKİM’E DESTEK
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen 25 yıldır belediye başkanlığı görevinde sona doğru yaklaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da aday tanıtım toplantısında Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile ayak üstü kısa bir süre sohbet etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkmen “Sayın Cumhurbaşkanımız bana, “Sakın bırakma. Adayımıza hep destek ol.” dedi. Bizde “Her zaman destek olacağımızı” söyledik. Zaten destek oluyoruz. Olacağız. Bitmeyen yarım kalan ve hazırladığımız projelerimizi birlikte yapacağız. Başarılı bir arkadaşımız. İlçemizi daha ileriye taşıyacağına inanıyorum” dedi.

TARIM’DAN SERT AÇIKLAMA
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım kendisine yöneltilen ittifak eleştirilerine sert sevap verdi. Tarım yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yıllardır bir dava düşünün, sadece ülkesi için çalışmış bir lideri ve dışa bağımlı özgürlüğü ve siyasi iradesi elinden alınıp yabancı ve hain projelere ortak edilip Türkiye’yi bölüp parçalamaya çalışan bütün güçlerin ortaklaşa mücadele vermesine karşın yenilmeden, yıkılmadan ayakta kalmış ülkemizi başkaları gibi kolayı seçmeden devletinin ve devleti yönetenlerin yanında durmuş, siyonistlerin 100 yıllık hayallerini bertaraf etmiş mukaddes bir mücadele. Şayet karşı safta yer alsaydık bu ülkenin parçalanması kaçınılmazdı, bize dokunan karşı saftakilerden ziyade, içimizde bulunup, ne yapıldığını anlamadan, bizlerin şevkimizi kırma gayreti içinde olanlardır. Yenilmemiz mümkün değildir, herhangi birinin belediye başkanlığı ve encümenliği söylediklerimizin yanında bir hiçtir. Herkes şunu çok iyi bilsin ki, biz kendisini ‘kral’ zannedenleri sildik, soytarılarıyla artık hiç uğraşmayacağız, kurtlarla dans etmenin ne olduğunu herkes zamanı geldiğinde görecek. Sonuna kadar Genel Başkanımız ve Cumhur İttifakının arkasında olacağız”

RP’NİN BAŞKANI DURMUŞ OLDU
Refah Partisi Trabzon Başkanı Mustafa Durmuş oldu. Merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan babasının siyasi mirasına da talip oldu ve yeniden Refah Partisine döndü. Fatih Erbakan yerel seçime katılmayacak ve 2023 seçimleri için siyaset sahnesinde olacak. Anadolu da örgütlenen Yeniden Refah Partisini Trabzon’da Mustafa Durmuş kuracak.

BOSTAN’DAN DESTEK ÇAĞRISI
Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı Emirhan Bostan, Doğu Türkistan’daki yaşanan zulümlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Doğu Türkistan’daki destek çağrısında bulunan Bostan, “Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dramı, eziyetler, zulüm hepimizi derinden yaralamaktadır. Katil Komünist Çin, Doğu Türkistanlı Müslüman Türk ailelerin evlerine Çinli erkekleri yerleştirerek namusumuza el uzatmaktadır. Yine aylardır devam eden sistematik işkence ve asimilasyon girişimi ise 1 milyondan fazla Müslüman Türk’ün toplama kamplarında esir edilerek özgürlüklerinin ellerinden alınmasıdır. Trabzonlu Hemşerilerimizin bilmesini isteriz ki, bizimle birlikte kimse ses çıkarmasa dahi Ülkü Ocakları olarak Doğu Türkistan için duyarlılık oluşturmak namına usanmadan çaba göstermeye devam edeceğiz. Soydaşlarımıza her şartta sahip çıkacağız. Bu zülme dur demeye, Doğu Türkistan Türklerine sahip çıkmaya bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi