ELEŞTİRİ YAPARKEN…
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora sosyal medyadan paylaşımda bulunarak CHP Çarşıbaşı İlçe Kongresinde MHP’li Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun arka sıralarda otururken çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak siyasette nezaket uyarısında bulundu. Cora siyasette nezaket konusunda sonuna kadar haklı ancak paylaştığı fotoğrafın üzerinden çok da fazla vakit geçmeden zaten Nuhoğlu oturması gerektiği yerde oturdu. Keşke onu da paylaşmış olsaydı. Görünen o ki orada kısa süreli bir sıkıntı yaşanmış ve durum da sonradan toparlanmış. Kaldı ki CHP böyle bir nezaketsizlik yapacak olsa bunu Akçabaat’ta da yapabilirdi.

Orada, AK Partili Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim en önde oturdu. Onu da geçtik; Cora, bir nezaketsizlik sorgulayacaksa Trabzon Büyükşehir Belediyesinin organizesinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliğine davetli olan İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli protokolde kendisine yer ayırılmadığı gerekçesi ile salondan ayrılmasını da görmelidir. İsterdik ki şehrin vekili bu konuda da nezaket vurgusu yapsaydı, ama yapmadı. O yüzden eleştiri yaparken önce herkes kendini ve temsil ettiği partiyi de göz önünde bulundurmalı. Yoksa haksız mıyız?

SAVUNACAK YANI YOK
Söz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yaşanan protokol sıkıntısından açılmışken oradan devam edelim. Evet, Trabzon Büyükşehir Belediyesi güzel bir organizasyona imza attı. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde başlayan ve başladığı günden bu yana kesintisiz olarak devam eden buluşma bu yıl daha da kapsamlı olarak organize edildi. Muhalefetin de organizasyona davet edilmesi işin alkışlık yanıydı. Tabii ki dikkat çeken vasatlıklar da yok değildi. Mesela bir il başkanını oraya davet etmişseniz, protokol masasında yerini ayıracaksınız. Bu vasatlığın savunulacak bir yanı olamaz. Olmamalı!

O GÖREV AĞIR GELİR
Peki, bu vasatlık neden yaşandı? Şundan: Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapıp bu vasatlığı aşması gerekenler, salonun girişinde ‘kime selam verip ilişkimi parlatayım’ ve ‘kime selam vermeyeyim de tepkimi göstereyim’ hesabına düştükleri için bu konuya çok eğilemediler. Bu isimler zaman zaman da Daire Başkanlığı için yazılıp çiziliyor. Ev sahipliği yapması gerektiği ortamda dahi küçük hesap peşine düşen bu isimlerin sergilediği bu tavır o görevin kendilerine ağır geleceğini de bir kez daha göz önüne serdi. Bunu da belirtelim istedik.

YOLOĞLU’NU ARADIK
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü yıllardır organize ediliyor ama bu tarz sıkıntılar yaşanmıyordu. O yüzden buradan bir hakkı yine teslim edelim. Bu organizasyonun mimarı olan eski daire başkanı Ahmet Yoloğlu bu işi iyi kotarıyordu. Hitabeti ile de salonda ses getiriyordu. Umarız bu sıkıntılar kısa sürede aşılır, liyakat ve ehliyet vurgusu Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nda da vücut bulur. Son söz olarak; bazı sıkıntılar yaşansa da tekrar teşekkürler Büyükşehir.

BİR ALKIŞ DA CEMİYET’E
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, ebediyete intikal etmiş eski başkanlar ve üyelerin manevî şahsında, mevlit okutuldu. Mevlit yoğun da katılım gördü. Bu hassasiyetinden ötürü Cemiyet Başkanı Ersen Küçük ve yönetimini tebrik ediyoruz. Aynı zamanda Küçük, Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda yaptığı açıklamalarla da yerel medyanın önemini yeniden vurguladı alkış da aldı. Küçük’e tavsiyemiz; cılız da olsa bütün eleştirilere kulağını tıka yoluna devam et. Çünkü doğru yoldasın.

UNUTMADILAR…
Yeniden Refah Partisi Ortahisar yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü unutmayarak gazetemizi ziyaret etti. Hem yerel hem de ülke genelindeki konulara dair görüş ve beklentilerini dile getiren partililer Fatih Erbakan önderliğinde halkın refah seviyesini artıracak işlere imza atmak için yola çıktıklarını belirtti. Yeniden Refah Partisi’ni 10 Ocak hassasiyetleri için tebrik ediyoruz. Parti yöneticileri önümüzdeki günlerde ses getirecek iş ve açıklamalarda bulunacaklarını da dile getirdi. Biz de merakla bu açıklamaları bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi