MİLLET İTTİFAKI’NDAN GÖVDE GÖSTERİSİ
Trabzon’da günün konusu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mitingi oldu. İYİ Partili ve Cumhuriyet Halk Partili güruhun gövde gösterisi haline gelen mitingde alandaki insan yoğunluğunun yanı sıra alanın çevresindeki kalabalık da dikkat çekti. Coşkulu kalabalık hep bir ağızdan andımızı okudu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Andımızın okullarda yeniden okutulmasına ret oyu veren siyasi gruplara gönderme yapıldı. İki partinin kurmaylarının tam kadro yer aldığı mitingde muhalefet ilk kez böylesine kalabalık bir miting yapmış oldu. Miting alanları sandığın işaretiyse eğer kenardan mitingi izleyen ve çaktırmadan dinleyenlerin de oylarıyla Trabzon’da zor bir yarış bizleri bekliyor. Büyükşehir neyse de özellikle Ortahisar’da seçimin kıran kırana geçebileceği miting alanı çevresinde dahi kulağımıza çalındı.

AKSOY’A AKŞENER MORALİ
İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy ve Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz’ün konuşmalarıyla başlayan mitingde iki adayın birbirlerine karşı dostane tutumları ve birbirlerine övgüleri de dikkat çekti. İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Aksoy, Trabzon’a yenilikçi belediye uygulamalarını getireceğini ifade ettiği konuşmasında, “Bu uygulamalarla Türkiye’ye örnek olacağız, Türkiye’de belediyecilik dendiğinde Atakan Aksoy ismi akla gelecek. Kısa sürede büyük ölçüde karlılığı elde edeceğiz” dedi. “Trabzonspor ruhu Avni Aker’dedir” diyerek Avni Aker Stadyumu’nun yıkılmasını da eleştirdi ve bu ruhu Trabzon’a yeniden kazandıracağını belirtti. Birincil hedefinin Trabzon’a kazandırmak olduğunu yineleyen Aksoy, “Geleneksel belediyecilik anlayışını geride bırakarak; yenilikçi anlayışla çok cüzi miktarda yatırımlar yapıp Trabzon’u zenginleştireceğiz” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konuşması sırasında, Prof. Dr. Atakan Aksoy’u işaret ederek “Adayımız kazanacak” dedi.

ASİYE TEYZE DAMGA VURDU
Geniş bir kalabalığın katılımıyla Atatürk alanında gerçekleşen mitingin en çok alkış alan konuğu Çarşıbaşı ilçesine bağlı Yavuz Mahallesi’nden olan Asiye Gelleci isimli teyze oldu. İYİ Parti Çarşıbaşı Belediye Başkan Adayı Mehmet Turan’ın seçim çalışmaları sırasında kendisine çekilen bir video ile sosyal medyada paylaşım rekorları kıran Asiye Teyze’nin videosu dev ekrana yansıtıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in davetiyle mitinge de katılan Asiye Teyze sahnedeki konuşmasıyla da gönülleri fethetti. Konuşmasının başında Cumhuriyet Halk Partili olduğunu dile getiren Asiye Teyze, “Ben haberleri hep izlerim hiç kaçırmam, haberlerde bir şoför gördüm; ‘artık battım’ diyordu, acaba Bilal de öyle mi? Sayın Erdoğan, tanzim satış kuyruklarına varlık kuyruğu diyor, varlık kuyruğu böyle mi olur?. İki kilo soğan almak için 3 saat bekletiliyor vatandaşlar. Ben varlık kuyruğunda oturmak isterim. Bacak bacak üstüne atıp ‘bana oradan 10 kilo soğan, 10 kilo patates’ deyip almak isterim. Ben köyde yaşıyorum iki tane ineğim var. Başka da hiçbir şeyim yok. Varsın beni de tehdit etsinler” dedi. Asiye Teyze’nin arsından sahneye çıkarak Atatürk şiiri okuyan Nermin Eyüpoğlu da büyük alkış aldı.

ORTAHİSAR’DA GÜÇLÜ KİM?
Cumhur İttifakı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, Ortahisar ilçesi Fatih Mahallesi'nde, eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte seçim irtibat bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışta yaptığı konuşmada, memleketi Trabzon'a hizmet etmeye talip olduğunu belirten Zorluoğlu, "Trabzon'u daha da geliştirmeye, daha müreffeh bir şehir haline getirmeye, bir marka şehir ve prestijli bir şehre dönüştürmeye talibiz" dedi. Ortahisar'da çalışırken kendisini daha güçlü hissettiğini ifade eden Zorluoğlu, "Birlikte çalıştığımız Ortahisar Belediye Başkan adayımız ve başkanımız Ahmet Metin Genç ile omuz omuza, bir ve beraberiz. İnşallah çalışmalarımızın karşılığını alacak, sizlerin büyük desteğiyle de 31 Mart'ta çok yüksek oy oranı ile seçimi kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi