CORA O BÖLGEYİ BIRAKMIYOR
AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ı ziyaret etti ve yapımı bitmek üzere olan yeni belediye binasında inceleme yaptı. AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, AK Şalpazarı ilçe Başkanı Zeki Çabuk ile birlikte Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve yeni döneminde başarılar diledi. Ardından yapımı bitmek üzere olan yeni Şalpazarı Belediye ve Gençlik Merkezi hizmet binasında incelemede bulunan Cora, “Bittiğinde ilçemiz çok modern ve her türlü ihtiyaca cevap verecek bir belediye binasına kavuşacak. Şalpazarı’na yakışacak” dedi. Cora, ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Atilla Ataman’ın annesi Hacer Ataman’ın cenaze törenine katıldı. Kısaca Salih Cora, Büyükliman Bölgesi’nde her ne olursa olsun mutlaka orada bulunuyor.

TRABZON DA YAPSIN
Giresun Belediyesi Ramazan’da belediye çadırında verilen iftar yemeklerinden artakalan gıdaları şehirdeki barınaklara getirerek hayvanlarla paylaşılıyor. Peki iftar yemeklerinin giderleriyle gündeme gelen Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu konuda nasıl bir tutum sergiliyor? Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Of Spor Kulübü Başkanı Oktay Saral, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu’na oluşacak giderler ve israf nedeniyle iftar organizasyonu yapmamasını önermişti. İsraf yönünden bakıldığında yapılan çağrı belki yerindeydi diye nitelendirilebilir ancak; vatandaşa yönelik bir hizmet olması hasebiyle bu çağrı çok da uygulanabilir sayılmaz. Ancak durum buyken zannediyoruz ki Trabzon da Giresun’daki gibi iftar organizasyonundan artan yemekleri barınaktaki hayvanlara vererek değerlendirirse herkes memnun olur. Çöpe gidecek olan yemekler de canların beslenmesinde katkıya dönüşür.

ARTIK BİR ÇARE!
Dolmuş hatlarındaki yenilenme konuşuladursun Trabzon’un dolmuşlar konusundaki en çok ihtiyacı olan şey; öncelikle dolmuş seferlerinin düzenlenmesidir. Ramazana girilmesiyle birlikte Trabzon’daki dolmuşların neredeyse tamamında bir revizeye ihtiyaç doğdu. Zira iftara yakın saatlerde oluşan dolmuş kuyrukları vatandaşı canından bezdirdi. İşinden çıkıp evine yetişme telaşında olan vatandaşlar, dolmuş kuyruklarında perişan oluyor. Kim, nasıl yapar bilmiyoruz ama vatandaşın evine en kısa sürede ve en sağlıklı şekilde ulaşması için çaba gösteren dolmuşlara bu konuda yeni bir organizasyon şeması gerektiği ortada.

ÇÖP NEDEN HEP TRABZON’A?
Dün gazetemize ulaşan Hasan Uzun isimli okuyucumuz, çöp tesisi konusunda gazetemizin duyarlılığına teşekkür ederek birkaç cümle kurdu. Aktarıyoruz: “Adına TRABRİKAB dedikleri bu Trabzon-Rize İlleri Katı Atık Yapma ve İşletme Birliği neden hakkını hep Trabzon’dan yana kullanıyor. Önce Sürmene gibi doğa harikası bir yere çöp tesisi kurdular. Kendi çöpümüzün yanında Rize’ninkini de aldık soluduk. Ama yeter da. Sürmene doldu taştı şimdi de Araklı’da bir tesis yapılması düşünülüyor. Bilim de sanat da kültür de ahlak da orada o tesisin olmayacağını söylüyor ama yetkililer her nedense Trabzon’da ısrar ediyor. Neden Rize çöp depolama hakkını kullanmıyor. Trabzon’da bulunan turizm cennetleri, doğa harikaları Rize’de yok mu.”

GERÇEKTEN TARİHİ KENT Mİ?
Trabzon Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz’ün açıklamalarını okudunuz. Defalarca gündeme getirdik, “Trabzon Kalesi turizme kazandırılsın” diye bas bas bağırdık. Ama biz dedik biz işittik. 15-20 yaşlarındaki delikanlılar, aşıklar, ayyaşlar girebiliyor ama turist giremiyor maalesef. Elbette her iş öyle bir çırpıda olmuyor ancak bu konuda oldukça geniş davranılıyor her nedense. Galiba yüksek maliyete sahip bir konu. Ancak dün yine Atakan Tok haberinde Zağnos Vadisi boyunca uzanan tarihi surların altında yer alan mağaralar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığından bahsediyordu. Bu ve bunun gibi pek çok tarih alanına giren konuda belediyeler ve yetkililer sınıfta kaldı. Turizm İl Müdürlüğü zaten 4 yıldır Sümela’ya odaklandığından insanlar ister istemez, “Trabzon gerçekten tarihi bir kent mi” diye sorar oldu.

Editör: Haber Merkezi