EKONOMİ RAPORU AÇIKLANIYOR
Yurt içi ve yurt dışı yaygın şube ağları ile 6 binin üzerinde iş insanı, 15 bin üye işletmesiyle 700 bin kişiye istihdam sağlayan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), her ay farklı bir ilde açıkladığı ASKON Aylık Ekonomi Raporunun 6.’sını Trabzon’da ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve iş insanlarının katılımı ile bugün açıklayacak.

BAKAN’A SÜRMENE KAMASI
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı'nı açıklamak için geldiği Trabzon'da Cuma Namazını Sürmene'de kıldı. Sürmene Sahil Camii’nde kılınan namaz sonrası Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a Sürmene'nin meşhur el işçiliği Sürmene Kaması’nı hediye etti.

SORUNLAR GİDERİLMİŞ!
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora gelir vergisi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun ile ilgili açıklama yaptı. Cora, “TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan gelir vergisi kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun ile vatandaşımızın beklediği birçok talep yerine getirilmekte, hükümetimizin hedeflerini gerçekleştirecek yapısal adımlar atılmaktadır. Bu yasa kapsamında Trabzon Üniversitesi’nin kurulması sürecinde mülkiyeti KTÜ'ye ait olup da yeni kurulan üniversiteye devredilemeyen taşınmazların devrine imkan sağlayan düzenleme talebimiz doğrultusunda komisyonda kabul edildi. Böylece sadece Trabzon değil yeni kurulun birçok üniversitedek”i taşınmaz kullanımından kaynaklanan sorunları gidermiş olduk” dedi.

TARİHİN KARA LEKESİ
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaan’ın açıklamaları şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen ve Türk Milleti’nin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiği 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin üzerinden üç yıl geçti. Bu üç yıllık süreçte, Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletin çeşitli kademelerine sinsice sızan FETÖ mensupları, büyük bir titizlikle tasfiye edilirken, devletimizin mücadelesi halen kararlılıkla devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi milletimiz, hiçbir bahanenin ardına gizlenmeden ve genç, yaşlı, kadın, erkek demeden darbecilerin karşısına çıkarak canı pahasına vatanını müdafaa etmiş ve FETÖ mensupları hain emellerine ulaşmasına izin vermemiştir. Aziz Milletimizin menfur saldırıların yaşandığı 15 Temmuz gecesi canını ortaya koyarak sürdürdüğü mücadele, tüm dünyanın sahiplenmesi gereken örnek bir demokrasi mücadelesidir. "

DEMİR, TEMSİLCİLER KURULU’NDA
Trabzonspor eski Yönetim Kurulu Üyesi, eski hakem ve eczacı Ömer Demir TFF Yönetim Kurulu Temsilciler Kurulu’na girdi. Açıklanan Temsilciler Kurulu’nda yer alan Demir, Trabzon’da sevilen ve destek gören isimlerden. Demir’e yeni görevinde başarılar diliyoruz. Temsilciler Kurulu Başkanı da Abdurrahman Arıcı oldu.

BAYBURTLULAR YENİDEN KENETLENİYOR!
Trabzon’da önemli bir nüfusa ve özgül bir ağırlığa sahip olan Bayburtlular, Trabzon’da yeniden kenetleniyor. Aktif iki derneğe sahip olan Bayburtlular, bu dernekleri birleştirmek adına adım atmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde çift listeyle yapılan kongrede başkanlığa seçilen Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneği Başkanı Turan Terzi, yönetim kurulu ile birlikte ilk ziyaretlerini, kardeş dernekleri olan Trabzon Bayburtlular Derneği’ne yaptı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette iki derneğin birleştirilmesi hususu masaya yatırıldı.

Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneği Başkanı Turan Terzi yaptığı açıklamada, “Kongremizden sonra ilk ziyaretimizi kardeş derneğimize yapmak istedik. Sıcak ev sahipliği ve misafirperverliklerinden ötürü Trabzon Bayburtlular Derneği Başkanı Sadettin Okay kardeşime ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Trabzon’da yaşayan Bayburtlular olarak tek vücut olmaya mecburuz. Bu nedenle iki derneği birleştirip, yolumuza daha güçlü şekilde devam etmek istiyoruz. Bu konuda tüm hemşerilerimin elini taşın altına koyacağından hiç şüphem yok. Nitekim birlikte hayır, ayrılıkta azap vardır” ifadelerini kullandı.

KABA CAN KATTILAR
Havaların ısınması ile birlikte Trabzon Ülkü Ocakları susuz ve aç kalma ihtimali olan sokak hayvanlarına "Kaba Can Kat" sloganı ile bölgenin muhtelif yerlerine su ve mama bırakıyor. Yapılan bu etkinliğin Trabzon’da olumlu karşılandığı gözlemleniyor. Konu hakkında açıklama yapan Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Emirhan Bostan şöyle konuştu: “Bizler Ülkü Ocaklarının hayvan dostu olduğunu göstermek adına Genel Merkezimizin “Kaba Can Kat” sloganı ile başlatmış olduğu bu seferberliğe yaz mevsimi boyunca devam edeceğiz. Bununla birlikte değişken mevsim şartlarına göre sokak hayvanlarının ihtiyaçlarına çeşitler çözümler sunacağız. Bu vesileyle hemşerilerimizi sosyal sorumluluk projemize katılmaya davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi