ÖRS’TEN FINDIK TEPKİSİ
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ve milletvekilleri ile beraber Samsun'da parti teşkilatları ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Örs, esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Örs, fındık üreticisinin mağduriyetine dikkat çekti. Örs, “Bölgenin en önemli geçim kaynağı fındık para etmiyor. Üretici perişan durumda. TMO mağduriyeti gidermek yerine sessiz kalıyor. İktidar verdiği sözleri unutmuş, benim üreticimin kaderini yabancı firmaların eline bırakmıştır. Bu parti meselesi değil milli bir meseledir. Eskiden bizim FİSKOBİRLİĞİ’miz, tütün fabrikalarımız vardı. Şimdi hiç biri yok. Her şey de dışarı bağımlı hale geldik. Samanı bile ithal ediyoruz. Buna dur demeliyiz. Biz çözüm noktasında milletimizin menfaati için elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

CHP GÜMÜŞHANE’DE İSTİFA
CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, yerel seçimlerde Gümüşhane Belediye Başkanlığına aday adayı olmak için istifa ettiğini söyledi. Ağaç, CHP Gümüşhane İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, partilerinin yerel seçimlerle ilgili genelgesi gereği aday adayı olarak müracaat etmek isteyen yöneticilerin bugün istifa ederek başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti. Önceki akşam yönetim kurulu ile yaptıkları toplantı sonucunda kendisinin ve yönetim kurulu üyesi Serdar Eleman, Raif Yalçın, Selma Saraçoğlu ve Metin Selim Tungu'nun seçimlerde aday adayı olmak için partilerinden istifa ettiğini aktaran Ağaç, istifalarını genel merkeze gönderdiklerini söyledi.Aday adaylığı müracaatını 19 Ekim'e kadar yapacaklarını dile getiren Ağaç, CHP İl Başkanlığına, İl Başkan Yardımcısı Mustafa Karaslan'ın vekalet edeceğini de sözlerine ekledi.

ALİM DÜZKÖY’E ADAY
Düzköy Belediye Başkanlığı için Nail Alim, CHP’den aday adaylığını açıkladı. CHP Düzköy İlçe Başkanlığı’nda aday adaylığını açıklayan Alim, “Şirin ilçemiz Düzköy'ün "marka şehir" haline getirilmesi için adayım. Bütün bunları gerçekleştirebilmemiz için Düzköy halkımızın bana yetki vermesini, sorumluluk vermesini talep ediyorum. İlçemizde refah ve huzurun tesis edilmesi için, çocuklarımızın geleceğini güvence altına alabilmemiz için, net olun, cesaretli olun, tavrınızı ortaya koyun, gücünüzü gösterin. Hangi partiden olursanız olun, temsil yeteneği olan, güvendiğiniz, bilgili, donanımlı, vizyon sahibi adayın arkasında olun. İlçemiz için el ele tutuşalım, gönül gönüle, yürek yüreğe olalım, kenetlenelim” dedi.

MURTEZAOĞLU ANILDI
Turgay Murtezaoğlu'nun Bostancı Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, eşi Evşen Murtezaoğlu ve aile yakınlarının yanı sıra, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Yusuf Turgut, DHA Karadeniz Bölge Temsilcisi Muhammet Kaçar, TSYD Trabzon Şubesi eski Başkanı İhsan Öksüz,TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Taşkın, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata, Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, İl Kültür ve Turizm eski Müdürü İsmail Kansız ve meslektaşları ile dostları katıldı. Anma töreninde açıklamalarda bulunan DHA Karadeniz Bölge Temsilcisi Muhammet Kaçar a rahmetle andığı meslek büyüğü Turgay Murtezaoğlu'nun yanında uzun yıllar çalıştığını ve gazeteciliği kendisinden öğrendiğini belirtti. Murtezaoğlu, "Kendisinin bende emeği çok büyük. Ondan devraldığım görevi yine kendisinin yetiştirdiği ekiple birlikte en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Turgay Murtezaoğlu gibi deneyimli bir gazeteciden bayrağı devralmanın sorumluluğu içerisinde, yetiştirdiği talebesi olarak görevimizi en iyi şekilde sürdürüyoruz. Bugün buralardaysak kendisine çok şey borçluyuz" dedi.

Editör: Haber Merkezi