O KOLTUKLAR REZERVLİ DEĞİLMİŞ!

Dün gazetemizin manşetinde yer alan “Bu koltuklar bürokrata rezervli” başlıklı haberle ilgili hastane yönetiminden yanıt geldi. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Halit Kahveci hastanede refakatçiler için 75 koltuk aldıklarını ve bu 75 koltuğun 25’inin iş adamı Halis Güneş tarafından alındığını aktardı. Bu koltukların da Güneş’e plaket töreni yapılacağı sırada o noktaya yerleştirildiğini iddia etti.Tabii önceki gün oraya hasta yahut hasta yakınlarının oturtulmadığına dair bilgiye net olarak hâkim değildi anlaşılan. Ya da Sayın Kahveci biliyordu ancak bunu böyle aktarmak istedi. Bir hastane çalışanıyla daha iletişime geçtik, gazetemizdeki iddiaları doğruladı. Koltukların oraya yerleştirildiği gün oturan herkesin kaldırıldığını ve bazı oturanlara da sert davranıldığına dair gözlemleri bulunduğunu söyledi.Bize düşen toplumu sarsan bu tür yanlışlıkları kaydetmek… Ayrıca tabii haberin muhatabı kişilerin görüşlerini de yansıtmak. Her ikisini de yaptık. Bu tür garipliklerle karşılaşmamak dileğiyle diyelim…

CORA’NIN İŞKUR İTİRAFI

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, acı bir itirafla birlikte İŞKUR’un 9 aylık iş imkânı sağlamasıyla ilgili tablonun son durumunu ortaya koydu. Sayın Cora çok geç oldu ama doğruyu ifade ettiniz. Ancak Sayın Cora bu durumu işçiler üzerinden okudu ve genç neslin hakikatli işlerde uğraşmaktansa 9 aylık işlerle zaman öldürdüğünü ifade etti. Sayın Cora bu durumun işverenler açısından istismarını da bir araştırmanız gerekir. Devletin imkânlarının ne şekilde sömürüldüğünü ve haksız kazanç elde edildiğini lütfen ilgili bakanlığa iletiniz. Doğrusu budur. Yoksa burada yaptığınız esaslı açıklamalar yalnızca sözde kalır. Doğru demiş olursunuz ama doğruyu yapmamış olursunuz. Yine de açıklamalarınız çok önemli.

PARAYI ALAN DÜDÜK

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e “2 makam aracı olmasına rağmen bir yenisinin alınması meclis kararıyla” ilgili ilginçlikler sürüyor. Malûm muhalefetteki bazı isimler bile araç alınmasını savunmuştu. Şimdi de “haberci” sıfatını adının ardına takan bir isim çıkıp “Haber yalan.” diye ortalıkta geziyor, dahası bunu sosyal medyasına da yazıyormuş.Ne ilginçtir ki aynı şahıs geçtiğimiz günlerde gazetemizden bir ismi arayıp “Ben burada yoktum, il dışındaydım. Gelişmelerden hiç haberdar değilim. Nedir bu durum?” demişti. Şimdi sanki vahiy inmişçesine durumun yüzde yüzüne hâkim olmuş bir şekilde “Haber yalan.” diye bağırıyormuş.Nasrettin Hoca’nın “Parayı veren düdüğü çalar” kıssası hep tek taraflı okunur ve anlatılır. Ancak parayı verene düdük verilir ve çalma hakkı elde eder. Kimse bu kıssayı düdük merkezli okumaz. Biz biraz ipucu verelim. Düdüğün parasını verdiniz mi onu istediğiniz zaman öttürürsünüz! Acaba anlatabildik mi? Elbette para burada metafor... Karşılıkları farklıdır.

GELECEĞİ YAZAN KADINLAR PROJESİ FİNAL YAPTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde başlatılan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nin il finali Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) gerçekleştirildi. Kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmayı ve kadınların bu alanlardaki girişimciliğini artırmayı amaçlayan proje, aralarında Trabzon’un da bulunduğu 24 ilde toplam bin 601 katılımcı ve 117 eğitmenle Mart 2019’da başlamıştı. Eğitimlere katılan kadınların projelerinin değerlendirilmesi sonucunda finale kalan projelerin, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras’ın da içinde bulunduğu büyük jüriye İstanbul’da düzenlenecek finalde sunulacağı, başarılı olan finalistlerin ödül ve çeşitli fırsatlara sahip olacağı vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi