O TREN KAÇTI
MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, ekonomik durumla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. “Devletimizin ekonomisini güçlü görmek bizi mutlu ediyor da, vatandaşın, esnafın durumunun çok da iç açıcı olmadığını bugün herkes söyleyebilir” şeklinde açıklamasına başlayan Tarım, “Yerelle ilgilendiğimizde esnafımızı dolayısıyla da Trabzon insanını rahatlatmak mümkün olabilir. 20 sene evveli hatırlarsak, liderimiz Devlet bey AVM’lerin büyük sorun olacağını, şehirlerin uzaklarına kurulmalı, bölge insanına bayilikler verilmeli demiştir. O tren kaçmıştır, artık mevcut durumda yapılacaklara bakılmalı. Meselâ pazar günleri AVM’ler açılmamalı, insanlar bütün ihtiyaçlarını hafta sonuna bırakarak AVM’leri tercih etmemeli” ifadelerini kullandı.

İHANETİN SİMGESİ OLDU
CHP Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Boztepe ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Söğüt’ün açıklaması şöyle: “Trabzon’un simgesi, şehre hâkim konumuyla doğal bir teras, piknik, spor alanı ve çayın en keyifle içildiği yerlerden biri olan Boztepe, bu şehre ihanetin simgesi oldu. Önce, yapımına izin verilen beton yığını ucube bir otel inşaatıyla hançerlenen Boztepe görüntüsü, Trabzon’a ait tüm mimari, estetik ve kent kültürü ilkelerini de, bilgilerini de yerle bir etmişti.

Sonra da, bu tahribat yetmezmiş gibi, geçtiğimiz aylarda, Kanuni Bulvarı Yolu çalışmaları kapsamında Boztepe’yi delip geçen iki tünel inşaatının başlamasıyla, ikinci kez -üstelik çatallı bir hançerle- hançerlenmişti. Bugün, Boztepe’nin böğrüne saplanan çatallı hançerin gözler önüne serdiği korkunç görüntü, Boztepe’nin artık eski haline gelemeyeceğinin kanıtıdır. Ortada üzücü, üzücü olduğu kadar da düşündürücü bir tablo mevcuttur. Sözün özü; Boztepe’ye dokunmamak, Boztepe’ye de, Trabzon’a da, Trabzonluya da iyi gelecektir.”

AÇIKTAN AKAN KANALİZASYON
Teknolojik yeniliklerle su ve kanalizasyon sorunlarının kısa sürede çözüldüğü günümüzde söz konusu Arsin olunca bazı kesimlerde bu işler aylarca sürüyor. İlçenin merkezini oluşturan Yalı Mahallesi’nden geçen Mehmet Akif Ersoy caddesi üzerinde yıllardır çözümlenmeyen kanalizasyon sorunu nedeniyle çevre sakinleri artık tahammül edemez hale geldi.

Giderek artan ve artık açıktan da akmaya başlayan kanalizasyon nedeniyle meydana gelen koku ve çevre kirliliğinin ortadan kaldırılması için yetkililere defalarca başvuran mahalle sakinleri, sorunun çözümü için kimsenin kılını kıpırdatmadığını iddia etti. Yetkililere “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Kokudan ve sineklerden evimizde bile duramıyoruz” diye mesaj gönderen mahalleli “Son bir umut olarak sorunu basın aracılığı ile kamuoyu ile paylaşalım dedik. Buna rağmen çözülmez ise artık evlerimizi terk edeceğiz” diye de mesaj gönderdiler.

SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ VAR
AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Salih Cora, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında bir konuşma yaptı. Gençlik için, gelecek için çalıştıklarını ifade eden Cora, attıkları her adımda önceliklerinin gençlerin mutluluğu, huzuru ve sağlığı olduğunu vurguladı.

Her bir bakanlığın ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına yönelik çok önemli faaliyetleri olduğunu ifade eden Cora, “Lakin Spor Bakanlığının bundan çok daha büyük görevi, işlevi ve sorumluluğu vardır. Çünkü spor alanında yaşanan bir gelişme bir anda ülkedeki fotoğrafı değiştirebiliyor, hüznün yerine bir anda umudun yerleştiğini görebiliyoruz.

Çünkü spor insanların anlayacağı dilden konuşur. Spor farklı dünya görüşlerinden, farklı renklerden de olsak bizi birleştirmeyi, bizi bir araya getirmeyi sağlar, böyle birleştirici bir gücü vardır. Nitekim, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı sırasında askerimizin, güvenlik güçlerimizin mücadelesini sporcularımız da asker selamıyla özdeşleştirmiş ve aynı anda bütün ülke aynı duyguda birleşebilmiştir. Bu önemli bir durumdur” dedi.

Editör: Haber Merkezi