ZORLUOĞLU ZORU BAŞARIYOR
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın mensupları ile bir araya gelerek onların sorularını yanıtladı. Programın ardından TGC’nin çıkışında kapı önünde Zorluoğlu’nu gören genç bir kadın, “Bu Murat Zorluoğlu değil mi” diyerek tepki vermesi dikkatlerden kaçmadı. Zorluoğlu’nun şehre kısa bir süre içerisinde gelmesine rağmen vatandaşlara kendisini kabul ettirmesi gözlerden kaçmıyor. Zorluoğlu’nun her fırsatta vatandaşlarla bir araya gelmesi, sıcakkanlılığı ile halka kısa süre içerisinde kendisini kabul ettirmesi dikkatlerden kaçmıyor. Zorluoğlu’nun kendisini Trabzonlulara tanıtması ve sevdirmesi partililerin de takdirini kazanıyor.

MHP NEDEN SESSİZ?
31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde Trabzon’da en sessiz partilerin başında Milliyetçi Hareket Partisi geliyor. MHP Trabzon İl Teşkilatı da tıpkı Cumhuriyet Halk Partisi gibi hala Büyükşehir Belediye Başkan Adayını belirlemedi. MHP’nin Büyükşehir adayını belirlememesi AK Parti ile ittifak yapacağı söylentilerini de kuvvetlendiriyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ile bir araya gelmiş ve bazı istişarelerde bulunmuştu. Ancak hem Revi hem de Tarım konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı. MHP’de partililer ise adayın belirlenmesi ve ittifak yapılıp yapılmayacağı konusunda bir açıklama bekliyor.

KTÜ’DE PROJELER MASADA
KTÜ Danışma Kurulu toplantısında yürütülen projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu ve kurumlar arası koordinasyon konuları görüşüldü. KTÜ Rektörlüğü’nde Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal başkanlığında yapılan toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, DKİB Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ile danışma kurulu üyesi kurumların yetkilileri ve temsilcileri katıldı. Toplantıda kurumlar tarafından yürütülen projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu ve koordinasyon sağlanması konuları görüşüldü. KTÜ Danışma Kurulu üyeleri, toplantının ardından KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’ni ziyaret etti. Kurul üyelerine Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Oktay Yıldız tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

LOGO YARIŞMASI BAŞLIYOR
Trabzon Üniversitesi, misyon ve vizyonunu ön plana çıkararak üniversiteyi temsil edecek özgün logosunun belirlenmesi için ulusal ve uluslararası tasarımcıların katılımına açık bir amblem-logo tasarım yarışması düzenliyor. Tasarlanacak amblem-logonun ülkemizin ve Trabzon'un tarihi, doğal ve kültürel değerlerini de yansıtması bekleniyor. Üniversiteden yarışma ile ilgili yapılan açıklamada, birinci olarak seçilecek eser sahibine 10 bin TL, ikinci olan eser sahibine 3 bin TL ve üçüncü olan eser sahibine ise 2 bin TL’lik ödül verileceği belirtildi. Üniversiteden yapılan açıklamada son başvuru tarihinin 22 Ocak 2019 Salı günü saat 16:00 olan logo tasarım yarışmasına katılmak isteyen tasarımcıların detaylı bilgi için Trabzon Üniversitesi’nin internet sayfası olan www.trabzon.edu.tr adresini ziyaret edebilecekleri belirtildi.

GEDİKLİ’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 No'lu Şube Başkanı Gökhan Gedikli Rize Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan üzücü olayla ilgili açıklama yaptı. Gedikli açıklamasında “Uğradığı silahlı saldırı sonucu Şehit olan Rize İl Emniyet Müdürümüz Altuğ Verdi' ye Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı, yaralı polislerimize de acil şifalar diliyorum. Tüm polis teşkilatımızın ve Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi