894 LİRAYA EV!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 100 Bin Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı'nda konuştu. Projeye öncülük eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile finansmanına destek veren Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerini tebrik eden Erdoğan, böylece 17 yıldır sürdürdükleri şehircilik hamlesine yeni bir altın halka daha eklemiş olduklarını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem depreme dayanıklı hem de görünümü itibarıyla gerçekten kadim tarihimizdeki mahalle kültürünü yeniden hâkim kılmanın adımlarını atmış olacağız. Bu projelerle vatandaşlarımıza yüzde 10 peşinatın ardından kalan tutarın tamamı için aylık 894 liradan başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkânını sağlayacağız. Böylece 100 bin dar gelirli ailemizin kira öder gibi konut sahibi olabilmelerini temin edeceğiz. Bu konutlar 2 artı 1, brüt 75 ve 85 metrekare ile 3 artı 1, brüt 100 metrekare olarak projelendirilecektir. 100 bin konutluk bu projenin toplam yatırım bedeli yaklaşık 17 milyar 300 milyon lirayı buluyor.”

YURTDIŞI PAZARINA DESTEK

KOSGEB’in imalat ve ihracat yapan firmalara yönelik başlattığı Yurtdışı Pazar Destek Programı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) düzenlenen toplantıyla iş dünyası temsilcilerine anlatıldı. Toplantının açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda olarak firmaların dışa açılımıyla ilgili çalışmalara ağırlık verdiklerini hatırlatarak “Amacımız dış ticaretin hiçbir ayağını boşta bırakmamak ve firmalarımızın bu konuda tüm bilgi donanımına sahip olmasını sağlamak. Tıkanan iç piyasada yüzünü dışarıya dönmek isteyen üyelerimize her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Çıkış yolu olarak dış ticareti kendinize yön olarak seçerseniz geleceğe dair somut, kalıcı ve sürdürülebilir adımlar atmış olursunuz.” diye konuştu.

ŞAHİN’E AK PARTİ’DEN DESTEK

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, aralık ayı toplantıları dün devam etti.  Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman’ın yönettiği meclis, Belediye Toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantının açılışında gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin “Dün gece ABD Temsilciler meclisinden jet hızıyla ve ezici çoğunlukla Türkiye’ye yaptırım kararı çıkmıştır. Bu karar egemen kararlarımıza saygısızlığın yeni bir tezahürüdür. Bu kararı şahsım ve CHP Grubu adına şiddetle kınıyorum.” dedi. Şahin’in bu sözlerine Ataman da “Şahsınızın ve grubunuzun bu kararını meclisimizin kararı olarak hep birlikte kınıyoruz.” diyerek karşılık verdi. 

OTOGAR İÇİN PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeni otogarın yapılması için Ortahisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün taşınacağı Maçka Yolundaki alanın İmar Plan değişikliği gündeme geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen madde, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan müzakerelerin ardından oy birliği ile kabul edildi. Bilindiği gibi yeni Trabzon Otogarı, mevcut yerinden hem Büyükşehir Belediyesi hem de Ortahisar Belediyesi’nin Fen İşleri müdürlüklerinin bulunduğu Değirmendere’deki alanda yapılacak. Her iki belediyenin müdürlükleri de yeni otogarın yapılması için buradan farklı yerlere taşınacaktı. Bugün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen İmar Planı değişikliğine göre Ortahisar Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü Maçka yolu üzerindeki Karayollarına ait alana taşınarak yeni otogarın yapılması düşünülen alan boşalacak. Her iki müdürlüğün de Değirmendere’deki alanı boşaltmasının ardından Trabzon’un yeni otogarının yapımına başlanacak.

PEHLİVAN ADAY

AK Parti Yomra eski İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan, ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Pehlivan “Partimi Yomra'da düştüğü durumdan kurtarmak için yeniden göreve talibim.” dedi. Pehlivan “AK Parti'mizi, Yomra'da yeniden gerçek kimliğine kavuşturmak, teşkilatımızda birlik ve beraberliği sağlamak için göreve talibim. AK Parti demek Türkiye demektir. Yedi düvele karşı mücadele veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yolda sağlam, 'ben' değil, 'biz' diyen yol arkadaşlarına ihtiyacı vardır. Yomra'mızın sağlam bir AK Parti teşkilatına ihtiyacı bulunmaktadır. İnşallah daha öncesinde de yaptığımız gibi partimizi Yomra'mızda en iyi şekilde temsil edecek ve yeniden şaha kaldıracağız” diye konuştu.

ERTELEMEYECEĞİZ

Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Başkanlığı, Çin'in Doğu Türkistan'daki uygulamalarını protesto etti. Grup adına açıklama yapan Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, Doğu Türkistan'ın 1757 yılından beri Çin işgali altında olduğunu söyledi. İnsanlık dışı uygulamaları nedeniyle Çin'i kınadıklarını belirten Dilber, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Birleşmiş Milletlerin, dünyanın kanayan yarası haline gelen Doğu Türkistan sorununa eğilmesi gerekiyor. Hiçbir küresel işbirliği ya da ticari hareketlilik, Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin bir damla kanının bedeli olamaz. Ana yurdumuz işgal altında ve kardeşlerimiz soykırıma tabi tutulurken kimse bizden sessiz kalmamızı ya da bazı şeyleri ertelememizi beklememelidir. Beklemeyeceğiz, ertelemeyeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi