KAYA’NIN ELEŞTİRİSİ
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Trabzon’a 30 katrilyon harcadık” sözüne tepki gösterdi. Kaya, Trabzon'un hiçbir temel sorununun çözülemediğini öne sürdü ve “Stat gibi bir iki yatırım dışında, 17 yılda ne yapılmış Trabzon’a? Trabzon’un hangi temel sorunu çözülmüş? Dile kolay, 30 katrilyon lira çok büyük para. Nereye harcanmış bu büyük para? Açıklayın! Bin fabrika 100 bin kişiye iş mi buldunuz. Büyükşehir belediye başkanı madem başarılı idi de, neden değiştirilmektedir? Başta merkez Ortahisar Belediyesi olmak üzere AKP ilçe belediyeleri, bir iki tartışmalı sözde proje dışında hangi kalıcı büyük projeyi gerçekleştirmiş de farkında değiliz? Trabzon tel tel dökülüyor” diyerek tepki gösterdi.

KARŞI AÇIKLAMA GELDİ
Ahmet Kaya’nın bu açıklamalarına AK Parti Trabzon ARGE Başkan Yardımcısı Yunus Tekin Baki, cevap verdi. Trabzon’a yapılan yatırımları sıralayan Baki, “Sn Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmesi gerekir iken Trabzon’a hiçbir hizmetin yapılmadığını söylemesi abesle iştigaldir. Yapılanları takdir etmeyebilirsiniz bari sükut eyleyin! Çünkü susmakta bir erdemdir. Hiç mi Trabzon’a gelmiyorsun? Hiç mi etrafına bakmıyorsun? Trabzon için siz ne yaptınız diye kendinize sorun. Bu halk bizi niye tercih etmiyor diye lütfen kendinizi sorgulayın. Liderimizin sürekli Trabzon’a gelmesi galiba sizi rahatsız ediyor. Çalışın sizin de olsun. Sizin genel başkanınız bu şehri unuttu. En son kız istemeye geldi. Her şey bir tarafa şehrimizi defalarca ziyaret eden ve her tarafı yatırıma boğan bir lidere karşı söyledikleriniz hiç yakışmadı. En azından demiryolu İçin bir teşekkür etmeliydiniz. Bu açıklamalarınıza çok üzüldük” dedi.

SAĞLIKTA ÇAĞ ATLADIK!
İktidar mensuplarının her iki sözünden biridir bu: Sağlıkta çağ atladık, devrim yaptık… Evet sağlıkta çok güzel işler yapıldı belki ancak halk bugünkü duruma bakıyor. Bugün Numune Hastanesi Çocuk Acil Servis’in durumunu bilmeyen yok. Herkesin çocuğu hasta ancak tedavi edilebilecek bir ortam yok. İsrail’in saldırdığı Filistin hastanelerini andıran bir görüntü ile karşı karşıyayız. Alev ateş yanan çocuklar resmen üst üste muayene sırasının kendilerine gelmesi için 2-3 saat bekletiliyor. Şehir merkezinde çocuk uzmanlarının olduğu tek bir hastane olunca haliyle bu manzara yaşanıyor ancak bu işin bir çözümü olmalı. Bu virüs herkesi hasta etti demekle işin içinden çıkılamaz. Yüzlerce çocuğun sadece 2 doktora teslim edilmesi kabul edilemez. Hem doktorlara yazık hem hasta yakınlarına. Evlatlarının tek bir saç teline bile dünyayı yakacak olan ailelerin de sabırları ile oynanmamalı. 39 derece ateşle hangi çocuk 3 saat bekler? Hangi anne ve baba buna tahammül eder? Yarın acillerde şiddet vakalarının da yaşanmaması için acile acil bir önlem alınmalı. Hem doktor, hem sağlık çaışanı, hem çocuk hem de ailelerin sağlığı için bunu yapın lütfen. Yoksa çağ atladık derken çağ dışı uygulamalara daha çok şahit olacağız.

ÇİMEN, CANLI, VARAN…
Bölgede yerel seçimlerin en çekişmeli geçmesi beklenen yer şüphesiz Gümüşhane. 3 aday var ve hepsi iddialı. Mevcut başkan Ercan Çimen’in karşısında, MHP’den Sabri Varan, İYİ Parti’den efsane başkan Mustafa Canlı var. Seçim sonucu ne olur şimdiden tahmin etmek zor ancak Canlı’nın şansının çok yüksek olduğu konuşuluyor. Dayanak noktası ise şu yorumda saklı: “Mustafa Canlı, Ercan Çimen’e karşı kaybetti ancak ilk seçimde İYİ Parti’den milletvekili seçildi. Yani şehirde ciddi bir kitlesi var. Ercan Çimen hem iktidarın hem de mevcut başkan olmasının avantajına sahip. AK Parti kurucularından Sabri Varan ise en büyük zararı Ercan Çimen’e verecek. Varan, Çimen’e giden oylardan kırpacak Canlı aradan sıyrılacak.” Bize de mantıklı gelen bu yorumun gerçekleşme ihtimalini Çarşamba günü Trabzon’da basın toplantısı düzenleyen Mustafa Canlı’ya soracağız.

Editör: Haber Merkezi