CORA ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü ziyaret etti. Milletvekili Cora, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile başta Şehir Hastanesi olmak üzere Trabzon’daki sağlık alanındaki yatırımların sürecini değerlendirdiklerini belirterek Bakan Koca’ya şehre gösterdiği yakın ilgi nedeniyle kendisine çok teşekkür etti.

Cora, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile de şehirde devam eden DSİ yatırımlarını, meraların kullanımlarından kaynaklanan ihtilafları, tarım ve hayvancılıkla ilgili güncel konuları, kooperatiflerin ve çiftçilerin yaşadığı sorunları görüştüklerini ifade etti.

Cora, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Cevdet Ördöl ziyareti ile ilgili olarak da, “Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü ziyaret ettik. Daha önce sağlık komisyon başkanlığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunan değerli hocamızın şehrimize yaptırdığı sağlık yatırımlarını ve diğer hizmetleri unutmak mümkün değildir.” diye konuştu.

İÇ MİMARLARIN SORUNLARINA DEĞİNDİ
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, iç mimarların istihdam sorunları ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına soru önergesi verdi. Soru önergesinde iç mimarların kamuda görevlendirilmesinin kısıtlandığına dikkat çeken Örs “İç mimarlar neden kamuda çalışamamaktadır? Kamu da çalışmalarının YÖK kararı ile engellendiği doğru mudur?” diye sordu. Milletvekili Örs “Özellikle kamu binaları tasarlanırken estetik ve fonksiyonel olarak tasarlanmadığı için daha sonra tadilat zorunluluğu ortaya çıkmakta ve bu da devlette büyük bir harcama kalemi oluşturmaktadır. Bu noktada iç mimarlarımızın devreye girmesi daha sonra karşımıza çıkacak büyük harcamaların önüne geçebilir. Burada; iç mimar arkadaşlarımızdan kamuya iç mimar alımlarının yapılmaması oldukça üzücüdür. Kamu alımlarında iç mimarlara da yer verilmesi hususunda gereken yapılmalıdır.” dedi.

YENİ OTOBÜSLER ELAZIĞ’A
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'ndan otobüs şoförleriyle yaptığı sohbette, yeni gelecek otobüsler ile alakalı açıklama yaptı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı şoförlere, otobüs harekât merkezine kurulan ikram çeşmesinden çorba ikram etti. Belediye personelinin en iyi şartlarda çalışmasını sağlamaya özel önem verdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu “Hareket amirliğinin bulunduğu alana çok güzel bir bina yapmayı düşünüyoruz. Projesi bitmek üzere.” dedi.

Yeni gelecek otobüslerle ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu “Otobüslerimizin niteliklerini artırmaya çalışıyoruz. Yeni otobüslerimiz konusunda özel bir durum oldu ve bize gelecek olan 9 yeni otobüsü Elazığ’a verdik. Onlara da otobüs lazımdı, bizimkiler de hazırdı. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beni aradı ve Elazığ da bizim acil otobüse ihtiyacımız var. Banttan çıkan otobüsler sana geliyordu. Seninkini bir 15-20 gün erteleyelim, onları sen bize verir misin?’ dedi. Ben de baş göz üstüne. Elazığ’daki kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz, depremzedelerimize helali hoş olsun dedim. Biz 15-20 gün daha bekleriz, bir şey olmaz. Otobüslerimizi her sene yenileyeceğiz. Şu an 2019 yılının otobüsleri gelecek. Şimdi 2020 otobüslerini alacağız. Otobüslerimizi konforlu, sürüşü de rahat bir hale getirmek için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İLÇELERE YÖNELDİ
AK Parti Türkiye genelinde eski ilçe başkanlarına yöneldi. AK Partiden ayrılarak kurulan bir parti ve kurulması muhtemel bir başka partiye karşı hamle olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başkanlara mektubu, başkanlara ulaştırılıyor. Dün Trabzon İl Başkanlığında bir toplantı düzenlenip eski ilçe başkanlarına mektupları verilirken eposta kutumuza Giresun’dan da bir haber düştü. AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer, teşkilat mensuplarıyla birlikte AK Partinin eski merkez ilçe başkanlarını ziyaret etti.

BU YAPILAN DA İŞ Mİ?
Akçaabat Devlet Hastanesi’ne giden hasta ve hasta yakınları ilginç bir durumla karşılaştı. Günlük bazı ihtiyaçlarını karşılamak üzere kantine giden vatandaşlar kantinin kapatıldığını öğrendi. Yetkililerinde doğruladı kantin kapatma olayını ise İl Sağlık Müdürlüğü’nün talimatıyla gerçekleştirildiği öğrenildi. Kapatılan kantinin yerine AMATEM olarak bilinen alkol, esrar, eroin vb. diğer maddelerin bağımlılıkların medikal ve psikososyal tedavi merkezi yapılacağı belirtildi. Bölge hastanesi durumunda bulunan bir hastanenin kantinin kapatılması ise vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken, böyle bir merkezin Acil Servis girişine yapılması ise manidar bulundu.

KOMAR YAŞAMINI YİTİRDİ
Eski Akçaabat Esnaf Odası Elmas Komar tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Aynı zamanda Komaroğlu Köfte Salonu sahibi İlker ve Taner Komar’ın babaları Elmas Komar’ın cenazesi dün ikindi namazının ardından Akçaabat Demirci Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Komar daha bir dönem siyasette Yeniden Doğuş Partisi ve Genç Partide de ilçe başkanlıkları da yapmıştı. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Editör: Haber Merkezi