MUSTAFA CUMUR UNUTULMAZ

Trabzon’a ve baba ocağı Akçaabat’a önemli hizmetleri oldu. Hatta o gittikten sonra Trabzon’un en büyük ilçesi olan Akçaabat’ın artık o eski temsil gücü kalmadı ne mecliste ne de şehirde. Trabzon’un dört bir yanında çalıştı, çabaladı ve o özgüveniyle o azmiyle herkese örnek oldu. AK Parti teşkilatlarının bugün yaşadığı en büyük sorun Mustafa Cumur’ların olmayışı, ya da yetiştirilemeyişidir. Vatan evladıydı aynı zamanda. Ülkesine, milletine, doğduğu topraklara, Akçaabat’a, Trabzon’a aşık birisiydi. Alçak gönüllülüğüne herkes gibi bizler de şahidiz. 13 Mayıs 2012 tarihinde geçirdiği elim bir trafik kazası sonrası Rahmeti Rahman’a kavuşan Akçaabat’ın değeri, Trabzon’un vekili, ağabeyimiz, kardeşimiz, bizden birisi olan Mustafa CUMUR’u ölümünün 7. seneyi devriyesinde; rahmet, minnet, özlem ve dua ile anıyoruz. Ruhu şad mekânı cennet olsun.

YOLLARDA GRAFİTİ DÖNEMİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaya öncelikli trafik konusunda bir hayli ciddi. Her gittiği şehirde bu konuda uyarılarda bulunan Bakan Soylu, “Yayaya yol vermeyeni yakarım” türünden şakası olmadığını gösteriyor. Öte yandan sadece sözlerle değil fiili eylemlerle de olayın üzerine gidip farkındalık oluşturuluyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde Beşiktaş Levent Caddesi'nde, trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatılan merkezi yerde grafiti sanatçıları Hasan Alveroğlu ile Muhammed Soydaş, yayaları ve şoförleri bilinçlendirmek amacıyla grafiti çalışması yaptı. Kırmızı, beyaz ve siyah renklerin yer aldığı çalışma, sürücü ve vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik hazırlandı. Çalışmanın sosyal medya, televizyon kanalları ve gazetelerde etkin olarak kullanılacağı bildirildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından cadde trafiğe açıldı. Grafiti çalışması sürücüler ve yayalardan ilgi gördü, bazı kişiler de bu alanda fotoğraf çektirdi.

HALK EĞİTİMDEN ÖZEL ETKİNLİK

Ortahisar Halk Eğitim müdürlüğü ve Trabzon Orman İşletme Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen törenle Akçaabat İlçesi Akçaköy Esentepe Mahallesi Harmancık Mevkii'nde fidan dikimi gerçekleştirildi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle gerçekleştirilen etkinliğe; Ortahisar Halk Eğitim ve ASO Müdürü Orhan Genç, Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü Proje Mühendisi Selvinaz Yılmaz, Halk Eğitim Kurs hocaları, özel eğitim öğrencileri ve veliler katıldı. Ortahisar Halk Eğitim ve ASO Müdürü Orhan Genç, “Etkinliklerimize çeşitli kurslarımıza devam eden hafif düzeyde 17 zihinsel engelli kardeşlerimiz, 30 kurs hocamız ve kursiyerlerimiz ile birlikte “Herkesin bu dünyada ağacı olsun” sloganıyla fidan dikimi gerçekleştirdik. Katkılarından dolayı Trabzon Orman İşletme Müdürlüğüne şükranlarımı sunuyorum”  dedi. 17 Özel öğrenci huş, akçaağaç, çınar tüplü fidan dikimi gerçekleştirerek mutlu bir gün geçirdiler.

KAYA NEYİN PEŞİNDE?

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM’de soru önergesi vererek Sümela Manastırı’nın kayıp hazinelerinin akıbetini sordu. Devlet Arşivleri’nde yer alan kayıtlara göre; 1925 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Şükrü Saraçoğlu Başbakanlık’a yazdığı yazı ile Sümela Manastırı’nda define ve kıymetli bazı eşyaların çıkarıldığına dair hükümete ihbarda bulunduğunu hatırlatan Kaya, “Trabzonlular olarak, Sümela Manastırı’ndan çıkarılan ve dünya mirası olabilecek değerdeki eserlerin Trabzon’a geri getirilmesini istiyoruz ve Maçka ilçemizde kurulacak bir müze ile sergilenerek insanlığın hizmetine sunulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

MARAŞ CADDESİ KAPATILDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan duyuruda; “Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesi sınırları içinde bulunan Kahramanmaraş ve Islahhane caddelerinde, AKSA Karadeniz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından bağlantı hattı imalatı ve yüzey kaplama çalışması yapılacağından Ulaşım Trafik Düzenleme Kurulu (UTK) kararı uyarınca; 14-30 Mayıs 2019 tarihlerinde, 08.00-18.00 saatleri arasında Kahramanmaraş Caddesi kademeli olarak araç trafiğine kapatılacak olup araç sirkülasyonu tek şeritten sağlanacaktır. Aynı tarih ve saatlerde Islahhane Caddesi araç trafiğine kapatılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” denildi.

Editör: Haber Merkezi