ZORLUOĞLU’NA YENİ GÖREV
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ankara’da yapılan Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı’na katılarak, birliğin encümen üyeliğine seçildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de yeniden TBB Başkanı seçildiği toplantıyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Zorluoğlu, “Seçilmiş olduğum encümen üyeliği görevim de inanıyorum ki; Trabzon’umuzun genel bütçe vergi gelirlerinden gelen pay konusundaki dezavantajlı durumunun düzeltilmesi anlamında çok önemli katkı yapacak. İlimizin yatırımlarına ve kalkınmasına bu yolla da hatırı sayılır destek elde edeceğiz” dedi. TBB’nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nden sonra yapılan ilk meclis toplantısı olması dolayısıyla önem atfedilen oturumda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanı sıra, 600’e yakın belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.

YKS’YE ÜCRETSİZ ULAŞIM
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 15 Haziran Cumartesi ve 16 Haziran Pazar günleri ÖSYM tarafından yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) dolayısıyla il genelinde tüm toplu taşıma hizmetlerinde düzenlemeye gitti. Büyükşehir ulaşım ağındaki araçlar, sınav günleri adaylara ücretsiz hizmet verecek. Hafta sonu yapılacak sınavlar süresince, belediyenin toplu taşıma hizmeti sunduğu hatlarda, hafta içi sefer tarifelerini uygulayacaklarını bildiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ayrıca ek seferler de planlandığını söyledi. Sınava girecek yükseköğretim kurumu adaylarına sorunsuz ulaşım hizmeti verebilmek için bir dizi önlem alacaklarını kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Sınav süresi boyunca adayların yanı sıra, sınav görevlileri ve refakatçi veliler de toplu taşıma hizmetlerimizden ücretsiz yararlanacaktır” dedi.

DEĞİŞİM BEKLENİYORDU ZATEN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan görev değişiklikleri ve atamalar haliyle herkesin gündeminde. Başkan adaylığı döneminden beri yeni yönetim anlayışı ve ekipçilik kavramını sürekli dile getiren Başkan Murat Zorluoğlu aslında bir nevi dediğini gerçekleştiriyor. Ancak şehirde birileri anki beklenmedik bir durum varmış gibi olaylara yaklaşıyor. Yahu başkan bas bas bağırdı ki, iyi ve liyakatli bir ekip kuracağım. Görevden alınanların hemen hepsinin böyle bir değişikliği beklediği ifade edilirken kalkıp sürpriz varmış gibi davranmak gölü bulandırmaktan başka bir şey değildir.

HEKİMOĞLU’NA ALTIN MADALYA
Trabzon’un önde gelen iş adamlarından Hekimoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu’na Kızılay’a yaptığı bağışlar nedeniyle altın madalya takdim edildi. 11 Haziran’da Kızılay’ın 151. kuruluş yıldönümü nedeniyle İstanbul’da yapılan törene katılamayan Hekimoğlu’na ödülünü Kızılay Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara ve Kızılay şube müdürü Abdurrahman Hekimoğlu verdi. Hekimoğlu da yaptıkları çalışmalardan ötürü Kızılay yönetimine teşekkürlerini sunarak bundan sonra da yardımlara güçleri ölçüsünde destekleme sözü verdi.

MUHTAR ŞAHİN ŞİKÂYETÇİ!
Konaklar Mahallesi Muhtarı Hayati Şahin, elektrik kesintilerinden şikayetçi. Mahallede trafoların ve hatların çok eski olduğunu belirten Şahin sık kesilen elektriklerden dolayı ev aletlerinin arızalandığını söyledi. Şahin, “İmkânların ve teknolojinin geliştiği bu devirde elektrik kesintilerin bu kadar sık olması bizleri gerçekten de bunaltıyor. Yetkililerimiz buna bir çözüm bulmalı. Hem esnaf hem işletmeler bundan büyük zarar görüyor, işlerini yürütemiyorlar ve ekonomik kayba uğruyorlar. AKSA ve TEDAŞ elektrik faturalarını nasıl zamanında tahsil ediyorsa, geciktiği zaman vatandaşlara anında ceza kesip elektriğini kapatıyorsa, aynı hassasiyeti elektrik hatlarının, trafoların bakım ve onarımında da göstermeli. AKSA yetkileri uyumasın bir an önce mahallemize el atsın” dedi.

Editör: Haber Merkezi