BEDELLİDE TARİH BELLİ OLDU
Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin başvuruları 16 Temmuz'da alınmaya başlanacak, kura işlemi ise 2020’nin ocak ayında yapılacak. 2019 yılı bedelli askerlik bedeli 33 bin 230 lira, dövizle askerlik ücreti ise 5 bin 442 euro olarak belirlendi. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü’nce 7179 Sayılı Askeralma Kanunu'na ilişkin yayımlanan duyuruda, kanun gereğince Askeralma Yönetmeliği yürürlüğe girinceye kadar yükümlüler tarafından yapılacak işlemler ve uygulanacak faaliyetler açıklandı. Buna göre, yedek subay ve yedek astsubay olma hakkına sahip olanlardan 2019'da silah altına alınmak isteyip yoklaması olmayanlar, 16-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak. 2019'da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak. İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler 31 Temmuz 2019'a kadar yoklamalarını yaptıracak. Yedek subay ve yedek astsubay olarak seçilmeyen yükümlüler, askerlik hizmetini erbaş/er olarak yerine getirecek.

DAHA AKÇAABAT’I BİLMİYOR
3 Temmuz süreci ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle Akçaabat konseri iptal edilen Derya Uluğ konuyla ilgili yine açıklama yaptı. Fenerbahçe'nin 2011'de şampiyon olduğunu belirten ve ardından komik bir dille haksızlığa uğradığını ifade eden Uluğ verdiği bir röportajda konser yapacağı Akçaabat yerine Düzce'nin ilçesi Akçakoca'yı kullandı. Uluğ’un o sözleri şu şekilde: “Trabzonsporluları anlıyorum. Ama benim o tweet’i attığım gün, Trabzon’da konser vereceğim Akçakoca Belediye Başkanı da Trabzonspor’u savunan bir tweet attı.” Ne diyelim; Derya Uluğ daha Akçaabat’ı bile bilmiyorken gelip burada konser vermesi de zaten çok hoş olmazmış.

KALICI OLARAK ÇÖZÜLECEKMİŞ!
Trabzon'un Yomra ilçesinde yaşanan su sorunu ne hikmetse bir türlü aşılamadı. Vatandaşlar musluklarından akan içme suyundan günlerdir şikayetçi. İçme suyundan çamur aktığını ifade eden vatandaşlar, “Sorunumuzu çözmüyorlar, mağduruz” yorumunu yaparken Büyükşehir Belediyesi’nden den konu ile ilgili açıklama geldi. İşte o açıklama: “Yomra ilçemizde geçtiğimiz haftalarda meydana gelen sel olayında zarar gören ilçenin Ayor mevkisindeki arıtma tesisine su ileten boru hattı TİSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerince tamir edilerek tesise su iletimi sağlandı.” Selden zarar gören su alma yapısı ile ilgili olarak da projelendirme çalışmalarını tamamladıklarını açıklayan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ise, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı üzerine, Çamlıca, Gürsel, Kayabaşı, Çınarlı, Namık Kemal, Sancak ve Şanlı mahallelerini kapsayan ve yaklaşık 6800 nüfusa su temin eden tesisi, sel ve su taşkınlarından etkilenmeyecek şekilde yenileme işini yakın zamanda ihale edeceğiz” dedi. Bu tesisin çağın gereklerine uygun yeni teknolojilerle yenilenmesi için dozaj pompaları, kum filtreleri, kum filtre vanaları, otomasyon sistemi ve çıkış bulanıklık ölçer ile takviye edileceğini de bildiren Genel Müdür Tekataş, tüm bu teknik detayların ihale şartnamesine dâhil edildiğini açıkladı. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, ilçedeki su sorununu kalıcı ve daha ekonomik şekilde çözmek maksadıyla, selden zarar gören bölgenin de İlbank A.Ş. ile SUKAP’tan temin edilecek kaynaklarla hayata geçirilecek, “Yomra ilçesi Kaşüstü ve Gürsel Mahalleleri İçme Suyu İnşaatı Projesi” kapsamına dâhil edildiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi