ERDOĞAN HAZIRLIĞI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rize ziyaretini bayramın ardından gerçekleştireceğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız son AK Parti Grup Toplantısında seçim bölgelerini ziyaret edeceğini söylemişti. İlk programı Rize gözüküyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rize'de bazı önemli açılışlar yapacağını aktaran Yazıcı, “Bunlardan birisi İyidere ilçesinde bulunan ÇAYKUR çay paketleme fabrikası. Bunun yanında Güneysu ilçesinde yapılan üniversite lojmanları. Başka açılışlar da olacak ve bunları gerçekleştirecek” dedi. Yazıcı’nın açıklamalarının ardından Trabzon, Rize ve çevre illerde Erdoğan hazırlığı başladı.

MİLLETİN GÖNLÜNDE TAHT KURDUK
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti'nin 18. kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Muhammet Balta açıklamasına şu ifadelere yer verdi: “Milletimizden aldığımız büyük güç ile bu yola çıktık. Büyük reformlara imza atarak Türkiye’de ulaşılmaz bir gelişim ve değişime imza attık. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk siyasi tarihinde ülkemizi çağ atlatan projelere imza attık, atmaya da devam edeceğiz.

2023 vizyonunu kendisine temel prensip alarak güçlü Türkiye yolunda hızla ve yerinde adımlar atan AK Parti hükümetleri birbiri ardına attığı ciddi adımlar ve yatırımlarla gelişmenin, büyümenin ve kalkınmanın bir ve beraber olma ruhu içinde ortaya konulduğunu, tüm dünyaya ispat etmiştir. AK Parti ülke sevdasını, vatan aşkını en üst düzeyde hissedenlerin partisi olarak kuruluştan bugüne kadar hizmet siyasetinin adresi ve uygulayıcısı olmuş ve bu sayede milletin gönlünde taht kurmuştur.”

SİYASİ TARİHTE YENİ SAYFA
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi AK Parti'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. AK Parti'nin Kurulduğu günden itibaren Millete hizmet davasında büyük başarılara imza atıldığının altını çizen Revi, “Partimiz kuruluş ruhunu doğrudan milletimizin kendinden almış ve partimizin tabelasını milletimizin kendisi asmıştır. Milletimize hizmet sorumluluğunu üstelenen Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 14 Ağustos 2001 yılın da kurulan partimiz devletimize ve milletimize büyük hizmetler yapmıştır” ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin Türk Siyasi Tarihinde yeni bir sayfa açtığını belirten Revi, “AK Parti Türk siyasi tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. Kurulduktan kısa bir süre sonra iktidara gelen partimiz bu güne kadar milletimizin teveccüh ve desteği ile Ülkemizi yönetmeye devam etmektedir. İktidara geldiğimizde adeta enkaz olarak devraldığımız ülke yönetimi bugün çok daha iyi noktalara ulaşmış dünyada söz sahibi hâline gelmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz hedeflerimiz yeni vizyon projelerle devam etmekte milletimizin refahı partimizin iktidarı ile artmaktadır" cümlelerine yer verdi.

MUHALEFET GÖLGEDE KALDI
Trabzon’da siyasi partiler Kurban Bayramı nedeniyle bayramlaşmalarını tek tek yaptı. Bayramın ikinci günü AK Parti ve CHP bayramlaşma programlarını gerçekleştirdi, dün de İYİ Parti. Gördük ki muhalefet partilerinin bayramlaşması AK Parti’nin gerçekleştirdiği törenin gölgesinde kaldı.

AK Parti Atatürk Alanı’nda adeta gövde gösterisi yaparken diğer partiler ise parti içinde bayramlaşmayı tercih etti. Demek ki muhalefetin Trabzon’da çok ama çok daha çalışması gerekiyor. Bayramlaşma fotoğrafları bunu açık şekilde gözler önüne seriyor.

SORUNLARI BİLİYORDUK!
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun bayramlaşma töreninde Haber61’e açıklamalarda bulundu. Bıyık, ilçesinde birçok problem üzerine çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Yomra'nın aşırı hızlı şehirleşmesi nedeniyle çok ciddi problemler var. 3-5 yılda düzelebilecek özellikle altyapı sorunları mevcut.

Yol sorunu bir nebze olsa çözüldü. Suyla ilgili çalışmalarımızı TİSKİ'yle sürdürüyoruz. Yomra'da gerçekleşen sel felaketi nedeniyle yaşanan bir su sorunu oldu, şuan giderildi. Önümüzdeki 1 yıl içinde de Yomra'nın su sorunu tamamen ortadan kaldırılacaktır. Yomra'nın sorunlarını zaten biliyorduk. Yerinde de tespit etmiş olduk. İnşallah bundan sonra da yavaş yavaş çözeceğiz” şeklinde konuştu.

BURADA HEP BERABERİZ
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım Trabzon’da düzenlenen bayramlaşma törenlerinde yüksek tempo tutan isimlerdendi. Tarım davet edildiği tüm törenlere katılmaya çalıştı. Tarım, “Türk İslam alemine hayırlı bayramlar diliyorum. Bayramlaşma törenlerine katıldık. Bir araya gelip bayramın güzelliğini yaşıyoruz. Siyasetin üst mertebelerinde çatışmalar olabiliyor, biz yerelde bu işleri daha yumuşatarak götürme gayretindeyiz. Burada hep beraberiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi