KARA NEDEN YOK?
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin seçimine ilişkin aday pusulasındaki listede Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Metin Kara yer almadı. Kara’nın hem asil listelerde hem de yedek listelerde yer almaması şaşkınlığa neden oldu. Kara’nın listede yer almaması TESK Başkanı Bendevi Palandöken’in ismini çizdiği iddialarını da beraberinde getirdi. Ayrıca listede Trabzonlu bir ismin yer almaması da dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan, Palandöken genel kurulda oyların tamamını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

BAKİ REKTÖR YARDIMCISI OLUR MU?
Prof. Dr. Adnan Baki, uzun yıllardır KTÜ Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü’nde öğretim üyeliği bölüm başkanlığı ve son olarak da Eğitim Fakültesi dekanı olarak üniversitede üst düzey olarak görev yaptı. Baki, Trabzon Üniversitesi rektörlüğü içinde başvuru yapmıştı ancak rektörlüğe geçtiğimiz günlerde KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu atanmıştı. Şimdi gözler Aşıkkutlu’nun ekibini nasıl oluşturacağına çevrildi. Baki’nin rektör yardımcısı olarak atanabileceği iddia ediliyor; keza Baki rektör yardımcısı olarak atanırsa tecrübeleriyle birlikte faydalı çalışmalara imza atacak. Baki’nin tüm siyasi partilere temsilcilerine yakın ve eşit mesafede olması kendisi için bir avantaj. Öte yandan aldığımız duyumlara Trabzon’un tüm milletvekilleri de Baki’ye olumsuz bakmıyor. Baki’nin eğitim projelerini siyasilerle paylaştığı bu projelerin takdirle karşılandığı öğrenildi.

CEPHANELİK’İ KİM KOLLUYOR?
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, tarihi Cephanelik’in yan tarafına yapılan inşaat ile ilgili açıklamalarda bulunarak sert eleştirilerde bulundu. Yılmaz, T.C. Kamu Denetçiliği’ne şikayet dilekçesi yazdıklarını, Kamu Denetçili’ğinin ise dilekçesine bazı resmi kurumların cevap vermediğini söyledi. Yılmaz, “Tarihi Cephanelik’in katledilmemesi yaklaşık bir yıl önce için basın toplantısı yapmıştık. Buradaki inşaatın durdurulmasını talep etmiştik. Ardından T.C. Kamu Denetçiliği’ne (Ombudsman) şikayet dilekçesi vermiştik. Şikayetimizde tarihi yerlerin neden katledildiğini dile getirmiştik. Şahıslarla hiçbir işimiz yok. Milli Emlak burayı zamanında ihalesiz olarak kiraya verirken hangi amaç ile kiraya verdi. Emlak nasıl ve niçin verdi? Anıtlar Kurulu da Cephanelik’in yan tarafına yapılan inşaata neden izin verdi. Ortahisar Belediyesi buna nasıl imza attı? Büyükşehir Belediye Meclisi bunu nasıl onayladı? Ombudsmanlığa bunları yazdık. Ombudsmanlığa bir tek Ortahisar Belediyesi cevap verdi. Ancak Milli Emlak Kurumu, Anıtlar Kurulu ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi cevap vermiyor. Aynı dilekçeyi tekrar yazdık. Milli Emlak, burayı vatandaşa nasıl verdi? Hangi amaç doğrultusunda burası kullanılacak? Anıtlar Kurulu bu katliama nasıl müsaade ediyor? Büyükşehir nasıl onaylıyor? Burayı kim koruyor? Ombudsmanlığı takmayanlar kimler? Merak ediyoruz” dedi.

DİREKTEKİ EĞİTİM
Bugünlerde Trabzon’u baştan aşağı direklerdeki özel bir okulun reklamları ile donatılmış. Reklamdır elbet yapılır ancak direklerdeki görüntülerde okullardaki öğretmenler tanıtılmak istenmiş belli. Eğitimde kalitenin tartışıldığı bugünlerde öğretmenlerin kalite ve aldıkları ücretler de tartışılmalı. Kentin her yerini reklam afişleri ile süslemek ciddi bir maliyet olmalı. Reklama para yatıran her zaman kazanır belki ancak özel okulların bazıları reklama verdikleri ücretleri reklamlarını yaptığı öğretmenlere her ne hikmetse yansıtmıyor. Dün Günebakış gazetesinde de aynı konu bir velinin ağzından yazılmış. Bu konu basite alınacak bir şey değil. Kamuoyunun, “Asgari ücretle öğretmenlik yaptırılan bir öğretmenin halkın binlerce lira vererek bu okullara göndereceği çocuklarına öğreteceği ne olabilir” sorusuna da mantıklı bir cevap verilebilmeli.

Editör: Haber Merkezi