EKİM HAYLİ YANILIYOR
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, dün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde ilginç bir yorumda bulundu. Büyükşehir’in Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vaktinde projesini önce 750 araçlık hazırladığı ve daha sonra bir anda 310 araca çekilip Trabzon’a büyük bir darbe vurulan “tam otomatik katlı otopark projesi” bütün kesimlerce tepkiyle karşılanmaya devam etti.

Mecliste AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, CHP’den Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, İYİ Parti’den Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu projenin; yersiz, alâkasız, verimsiz ve hata olduğunu kabul etti. Mecliste bir anda Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim söz aldı ve projeyi överek “Verimsiz olduğunu kabul etmiyorum.” dedi.

Bunun üzerine Ahmet Metin Genç tekrar söz alarak üzerine basa basa Turgay Şahin’e ve Davut Çakıroğlu’na katıldığını belirtti. Bir başka yaklaşımla Ekim’in konuya yanlış baktığını ima etti. Sayın Ekim, projenin bu hâli Trabzon’a yapılan büyük bir haksızlıktır.

Trabzon’da şu anda parasını verip otoparka giremiyorsunuz. Kapıdan döndürülüyorsunuz. Şehir sıkıştı. Siz kalkıp burada 750 araçlık otoparkın 310’a çekilip 310’unun belki de en az 150’sinin de dolacağı kafeteryalar, restoranlar inşa edilmesini nasıl savunabilirsiniz? Bunun neresi verimli? Yanıldınız Sayın Ekim, görüşünüzü düzeltin. Eğer Akçaabat’ın otopark sorunu için de böyle düşünüyorsanız sorun var demektir.

BİR KINAMA DA ZORLUOĞLU’NDAN
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin de kınadığı Apolas Lermi'nin açıklamalarına yanıt veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu "Ülkemizde, birliğe, kardeşliğe ve barışa katkı yapan her türlü faaliyeti alkışlar, imkanlar ölçüsünde destekleriz. Ancak, Türkiye'nin en kadim güçlü ve renkli yerel medyasını aşağılamak bu amaca hizmet edemez." dedi.

MECLİSE YAKIŞMIYOR!
Trabzon Büyükşehir Meclisi’nin konuk bölümünde önceki gün ilginç bir durum yaşandı. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, 12 Eylül’ün yıl dönümü vesilesiyle söz alarak o tarihte yaşananlara ve bugüne dair etkileriyle ilgili konuşma yaptı. Bu sırada konuk masasında oturan bir derneğin başkanı “Helâl olsun başkan.” diye bağırdı. Doğrusu bu çıkış şaşkınlık ve rahatsızlık yarattı. Meclis slogan atma yeri değil, bir dernek başkanının takınması gereken tavır da gerçekten bu değil! Yakışmıyor.

AKÇAABAT’IN MUHALEFETİ
Trabzon’un merkezden sonra en büyük ilçesi Akçaabat’ta bir süredir devam eden muhalefet boşluğu İYİ Parti’yle kapatılıyor. CHP’de Mustafa Nadir’in ilçe başkanlığının ve MHP’nin de Cumhur İttifakı’yla birlikte muhalefetten vazgeçmesinin ardından muhalefet boşluğu ilçenin siyasetinin ana sorunu hâline geldi. CHP birçok konuda sessiz kalırken bu boşluk İYİ Parti tarafından dolduruluyor. İlçe Başkanı Mustafa Mısır ve yönetiminin özverili çalışmalarıyla birlikte Akçaabat’ın sorunları TBMM’ye kadar taşınıyor. Sorunlar not edilip ayrıntılarıyla birlikte Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e aktarılıyor. Örs de bunları Ankara’da dile getiriyor. Böylece Akçaabat sesini duyurabiliyor. Tabii Akçaabat’ın muhalefet sorunu olduğunu söylediğimiz gibi iktidar sorunu da var. Maalesef iktidar kanadında durum Akçaabat için daha da vahim.

TDF’DEN YILMAZ’A ZİYARET
Trabzon İstanbul Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu ve yönetimi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Genel Müdürü Nevzat Yılmaz'ı TGC'de ziyaret ederek İstanbul'da 3 Ekim 2019 tarihinde yapılacak etkinlik hakkında bilgi paylaşımı yaparak davetiye takdim etti.

Şatıroğlu “Trabzon basınında özel bir yeri bulunan, gazeteci Nevzat Yılmaz'ın Cemiyet'in genel müdürü olmasını kutluyorum, bu takdiri uygulayan TGC'nin başkan ve yönetim kurulu üyelerini de isabetli kararlarından ötürü tebrik ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi