YAVUZ’DAN KARAMAN’A ZİYARET
Trabzon Valisi Yavuz, beraberinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen ile birlikte, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne geldi. Burada kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu ve teknik direktör Ünal Karaman tarafından karşılanan Vali Yavuz, geçen hafta annesini kaybeden teknik direktör Ünal Karaman'a başsağlığı dileğini iletti. Teknik direktör Karaman da Vali Yavuz ve beraberindekilere teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR KİRAYA VERİYOR
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Hızırbey Mahallesinde, yeni Kadınlar Pazarı’nın karşısında yer alan Cemal Kamacı Spor Merkezinin bulunduğu binada 2 kat Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanmak üzere ihale çıkarılıyor. 23 Ekim saat 14.30’da gerçekleştirilecek olan ihalede kira bedeli 10 Bin TL olarak belirlenirken ihaleyi kazanan 10 Bin 800 TL’de geçici teminat vermek zorunda kalacak. 3 yıllık kiralanacak olan alan için ihale Trabzon Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda yapılacak.

OKULLARDA SİYASET OLUR MU?
AK Parti Akçaabat Kadın Kolları ile AK Parti Akçaabat Gençlik Kolları’nın gerçekleştirdiği ortak faaliyette partililer Akçaabat’ın Kaleönü Mahallesi’ndeki Kaleönü Murat Köse İlkokulu/ Ortaokulu’nu ziyaret etti. Dünya Çocuk Günü nedeniyle gerçekleştirilen etkinliğe ekipleriyle birlikte katılan Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin ve Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, minik öğrencilerle bir araya gelerek Okul Müdürü Mustafa Kolaylı’dan durumlarıyla ilgili olarak bilgi aldı. Ziyaretlerinde öğrencilerle birebir diyalog kuran ve kendilerine çeşitli hediyeler veren Şahin ve Çavuş, ziyaret sonrasında öğretmenlerle de sohbet ederek sorunlarını dinlediler ve bunların çözümü için kendilerine söz verdiler. Ziyaretin ardından bazı öğrenci velileri tepkilerini dile getirerek “Okullarımıza siyasi parti mensuplarının gitmeleri ne kadar doğru. Eskiden okullarda siyaset dahi konuşulmazdı. Şimdi siyasetçiler eğitim kurumlarımızı ziyaret ediyor. Bu ne kadar doğru bir yaklaşım. Okullarımız, eğitim ve irfan yuvasıdır. Hangi partiden olursa olsunlar, okullarımızda siyasi parti temsilcilerini istemiyoruz. Bu konuda yetkililerimizi göreve davet ediyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

KTÜ’DE PARK TEPKİSİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi Sahil Tesislerinde park alanlarının bazı yönetici ve öğretim üyelerinin işgali altında olduğu iddia ediliyor. Bazı yöneticiler ve öğretim üyeleri, park alanlarına kendi arabalarını çekmek için park yerlerini rezerv ettikleri ileri sürülüyor. Konuyla ilgili tepkilerini dile bazı öğretim üyeleri “Park alanları öğretim üyelerinin babasının malı mıdır? Böyle bir şey nerede görülmüş, park alanlarını önceden ayırıyorlar, kendi araçlarını çekmek için. Hem biz mağdur oluyoruz hem de üniversitemize gelen misafirlerimiz mağdur oluyor. İnsanlar park çekecek alan bulamıyorlar. Bu duruma izin verilmemeli” dediler.

ARAKLI’DA FIRINLAR DENETLENDİ
Araklı Belediyesi zabıta ekipleri ilçedeki 27 ekmek fırınında denetim yaptı. Yapılan denetimlerde fiyat tarifesine ve ekmek gramajına dikkat edildiği öğrenildi. Araklı Belediyesi Zabıta Müdürü Şenol Çebi, konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunarak “Ekmek fırınlarında yapmış olduğumuz denetimlerde gramaj kontrolü, işyeri açma çalışma ruhsatı, fiyat tarifesi, hijyen kartı genel temizlik ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinin olup olmadığına bakıldı. İşyeri sahiplerine özellikle ekmek gramajlarına dikkat edilmesi gerektiği söylendi. Denetimlerde belirtilen eksikler işyeri sahiplerine tebliğ edildi” dedi.

Editör: Haber Merkezi