AKÇALI’NIN ÇABASI VE TAŞKIN MÜZESİ
Trabzon’da resmi açılışı yapıldıktan sonra, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olacak olan, dünyanın ilk interaktif Taşkın Müzesi, Trabzon’a çok yakıştı. Gerek mimari yapısı gerekse içinde barındırdığı eğitici maketlerle, fark yaratan bu müzeyi Trabzon’a kazandıran bürokrat ise DSİ 22. Bölge Müdürlüğü görevini yaklaşık 2 yıldır vekaleten yürüten İnşaat Mühendisi Dr. Emre Akçalı. Taşkınlar konusunda da önemli bir tecrübeye sahip olan Akçalı, bu müze için gecesini gündüzüne katarak çalıştı ve her detayı ile yakından ilgilendi. Müze resmi açılışı yapıldıktan sonra ziyarete açılacak ve pazartesi günleri hariç, diğer günler 08:00 ila 17:00 saatleri arasında gezilebilecek.

ENES ASLAN NEDEN ADAY OLUYOR?
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için konuşulan isimlere bir yenisi daha eklendi. Kurucu İl Yönetimi’nde başlayan siyasi hayatına son 6 yıldır AK Parti İl Yönetimi’nde görev alarak devam eden Elektrik Mühendisi Enes Aslan önümüzdeki günlerde adaylığını açıklamayı planlıyor. Peki, Aslan neden aday oluyor? Bu soruyu kendisine sorduk. Aslan, “Basın açıklaması yaparak her soruyu cevaplayacağım. Şimdi erken” dedi. Peki, ne zaman?: “İlçe kongrelerinden bitmeden hemen önce ya da bittikten hemen sonra.” Kulağımıza gelenlere göre Aslan, görev yaptığı il yönetiminde özellikle son dönemde İl Başkanı Haydar Revi’nin yakın ekibiyle yönetim tarzıyla ilgili sıkıntılar yaşamıştı. Bir ara da bulunduğu birimden alınmıştı. Aslan, Akçaabat Belediye Başkan Adaylığı da düşünmüştü ama Genel Merkez teşkilatta kalmasını istediği için görevine devam etti. Aslında bizim aldığımız duyumlara göre Akçaabat İlçe Başkanlığı için de Aslan ismi konuşuluyordu ancak ilçe siyaseti düşünmediğini söyleyerek bu görevi kabul etmediğini duyduk. Enes Aslan herhangi bir milletvekili ya da bakanın adayı olmadığını söylüyor. Hatta bütün milletvekili ve bakanlarla iyi diyalog kurduğu da dile getiriliyor. Eğer öyle ise gerçekten de Aslan’ın şansı artar.

ŞİMDİDEN KOLLARI SIVAMIŞ
Yomra’da, Belediye yönetimi ve Avrasya Üniversitesi arasında yaşanan tartışmalar ile ilçede kavga ve gürültü ortamı oluştuğu ve bunun da vatandaşları rahatsız ettiğini dile getiren AK Partili Adem Keleş şimdiden “Adayım” dedi. “Nereye?” diye sorduk, Yomra Belediye Başkanlığı’na cevabını aldık. Mahalli İdareler Seçimi’ne oldukça uzun bir zaman var ama Keleş şimdiden aday adaylığını açıklamayı tercih etti. Bakalım zaman ne gösterir.

BİZCE DE İSMİ YAŞAMALI
Trabzon’da geçtiğimiz günlerde vefat eden Araştırmacı Yazar Hüseyin Albayrak’ın isminin yaşatılması için, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde önerge verildi. Belediye Meclisi İYİ Partili Üyesi Davut Çakıroğlu, edebiyat alanında çok sayıda eser bırakan Albayrak’ın adının Trabzon’da kütüphane veya kültür merkezine verilmesi için önerge verdi. Önergede, “Trabzon’da yerel tarih ve yerel edebiyat alanında birbirinden kıymetli eserler kaleme alan Hüseyin Albayrak’ı 19 Eylül 2020 tarihinde kaybettik. Hayatını çalışma ve üretmekle geçiren, yaşı seksene dayandığı halde yine de aşkla ve şevkle çalışan Hüseyin Albayrak Trabzon deyince akla gelen ilk isimlerden biriydi. Bir tarih, kültür ve medeniyet şehri olan Trabzon’un zengin geçmişini çok iyi bilirdi. Albayrak’ın adının gelecek nesiller tarafından da bilinmesi için kültür ve tarihle ilgili bir binada yaşatılması vefa duygusunun gereğidir. Trabzon’umuzun yetiştirdiği Albayrak’ın adının Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan uygun kütüphane, kültür merkezi gibi bir binaya verilmesini öneriyorum” ifadeleri yer aldı. Bizce de Albayrak’ın ismi şehirde yaşamalı.

DEMİR ALİ’YE NASIL DESTEK OLABİLİRSİNİZ?
www.behopefordemirali.com, http://www.behopefordemirali.com/ , www.gofundme.com/f/save-demiralislife web siteleri, Facebook ve Instagram’da “behopefordemirali” sayfalarından Demir Ali için bağış yapabilirsiniz. Ayrıca Demir Ali için ‘Umut Kumbarası’ olarak Azime Ece Kara adına açılan banka hesabına bağışta bulunabilirsiniz. Hesap Adı: Azime Ece Kara - Halkbank - TR72 0001 2009 6490 0009 0095 82

Editör: Haber Merkezi