SORUMLU İKTİDARDIR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Trabzon’da kaçak oldukları gerekçesiyle yıkımına başlanan yapılar hakkında konuştu. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alınan ve 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yıkımına karar verilen binaların yıkım kararının vatandaşa ciddi ölçüde zarar verdiğinin altını çizen Kuvvetli, gelinen noktanın sorumlusu olarak iktidarı gösterdi.

8 Haziran 2018 tarihinde başlatılan imar barışı uygulamasıyla mera, yayla, orman gibi özel kanuna tabi bölgeleri ayırmaksızın barış kapsamına alınan yapıların; bugünlerde yıkılmaya başlanmasını eleştiren Kuvvetli, “İktidarın aklı, vatandaştan milyarlarca lirayı alınca mı başına geldi?” dedi.

PTT MEVZUSU
Dün kulislere göz atarken okuduk ki son günlerde PTT kargo tepki çekiyormuş. PTT kargo tepki çekiyor veya çekmiyor bilmiyoruz ama bu tarz haberler çıkmasının ardından kesinlikle bu kurumlarda görev değişimi yaşanır. Kulağımıza gelen bir iddiaya göre de şuanda Ankara’da bu kurumda çalışan eski bir milletvekili danışmanı Trabzon için hazırlanıyormuş. Ne diyelim belki de bu dedikodular onun için çıkartıldı. Bakmışsın yakında o isim Trabzon’a atanmış. Belli mi olur!

MAĞDURİYET GİDERİLSİN
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 2016 yılında ihale edilen, ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan Çiçekli Deresi Taşkın Koruma Projesi’ni TBMM Genel Kurul gündemine taşıyarak, gerekli ödeneklerin acilen çıkarılmasını ve ıslah projesinin bir an önce tamamlanarak vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti.

Kaya’nın açıklaması şöyle: “Trabzon Arsin Yeşilyalı Mahalle'mizden geçen Çiçekli Deresi için 2016 yılında ihale edilen taşkın koruma projesi ödenek yetersizliği nedeniyle bitirilememiştir. Buradan yetkililere çağrıda bulunuyorum; Vatandaşlarımız daha fazla mağduriyet yaşamadan Çiçekli Deresi ıslah projesi için gerekli ödeneklerin acilen çıkarılmasını ve taşkın koruma projesinin bir an önce tamamlanmasını talep ediyoruz.”

ŞEHİR HASTANESİ PROGRAMA ALINDI
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılının bütçesi oylanarak kabul edildi. AK Parti Trabzon Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Av. Salih Cora, bütçeye göre Trabzon şehir hastanesinin de yatırım programına alındığının müjdesini verdi.

Sağlık bakanlığı bütçesinden şehrimizin de payını aldığını vurgulayan Milletvekili Cora, “Onayladığımız bütçeye göre; Trabzon şehir hastanesi önümüzdeki yılın yatırım programına alınmıştır. Yap işlet devret şeklinde değil genel bütçeden ayrılan ödenekle yapılacaktır. Projesi ihale aşamasında olup 900 yatak kapasiteli olarak planlanmıştır. Bütçenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İLÇE BAŞKANLARI BİR ARADA
Akçaabat'taki siyasî parti ilçe başkanları akşam yemeği ile bir araya geldi. İlçenin sorunlarını, yatırımlarını ve geleceğine dair planları bir araya gelerek konuşuldu. Programın ev sahipliğini Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Altıntepe yaptı. Birlikteliğin devamı adına karar alınan toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe, İyi Parti İlçe Başkanı Mustafa Mısır, MHP İlçe Başkanı Âdem Çelik, CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, BBP İlçe Başkanı Ayhan Civelek, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Şener ve Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Barış Sandıkçı katıldı.

Editör: Haber Merkezi