ÇAVGA’NIN KTÜ ELEŞTİRİSİ
TİSAD Başkanı Murat Çavga, “Bir şehirde turizm Şehrin Valisinin önderliğinde, Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumları, ilçe belediyeleri, turizm teşviki veren kurumlar, üniversiteler, ilgili STK’lar, turizm işletmecileri kısacası tüm turizm dinamiklerinin elini taşın altına koyması ile gelişir. Bu kurumlar arasındaki etkin koordinasyon gelişim sürecini hızlandıracağı gibi ortaya çıkan sorunların da hızlıca çözümüne katkı sağlar. 60 bini aşkın öğrencisi ile şehrimizin en büyük turizm dinamiği olan KTÜ’nün danışma kuruluna turizmi temsilen resmi bir yetkiliyi dahil etmemesi kabul edilebilir bir durum değildir. 80 bini aşkın öğrenciye ev sahipliği yapan şehrimizde, üniversitenin danışma kurulunda turizm ile bilgiye ihtiyacı kaçınılmazdır. Üniversitemiz bir sonraki toplantısında bu eksikliği gidererek turizmde atak yapan bir şehir üniversitesi olduğu imajını kurtarmalıdır” diyor.

USTA ÇOK YOĞUN
Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Hakan Usta şu sıralar çok yoğun. Hayırlı olsun ziyaretleriyle bir an olsun odası boş kalmayan Usta’nın bu kez müdürlerden oluşan ziyaretçileri vardı. Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, Türk Telekom Bölge Müdürü Muhammet Katmer, Ulaştırma ve Altyapı Bölge Müdürü İhsan Gümrükçü ve İlbank Bölge Müdürü Volkan Bektaş, Usta’yı makamında ziyaret edip, hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

YOLOĞLU KALICI GİBİ
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu’nun göreve gelmesi halinde şu anki Büyükşehir yönetiminde çok kapsamlı bir değişime gideceği konuşuluyor. Kendi ekibini kurması beklenen Zorluoğlu’nun belediyeden bazı kişilerle çalışabileceği de ifade edilmiyor değil. Bunların başında Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu geliyor. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile 10 yıldır mesai harcayan ve basınla sıkı ilişkileri sayesinde görevini layıkıyla yapan Yoloğlu’nun yeni dönemde de basının başında olacağına kesin gözle bakılıyor.

CHP’DE ŞOK İSTİFA
Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyaset arenasında hareketli günler yaşanıyor. Son Olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün yaptığı toplantı sonrası, CHP’nin Trabzon’dan belediye başkanı adayı göstermeyip İYİ Parti’nin adayını destekleme kararı, Trabzon’da istifayı beraberinde getirdi. CHP Trabzon il Yöneticisi Kabil Güven istifa dilekçesini CHP Trabzon il Yönetimine sundu. İstifa dilekçesinde “Ben ömrümde hiçbir sağ partiye oy vermeyen biri olarak, ne İYİ Partiye ne de bir başka partiye oy veririm ne de çalışma yaparım. Bu sebeple il yönetim kurulundaki görevimden istifa ediyorum” dedi.

ŞANTİYE ŞEFLERİ NE İŞ YAPAR?
Araklı’da Bereketli Mahallesi Horozoğlu mevkiinde yolu yapılamayan vatandaşlar gazetemizi arayarak tepkilerini dile getirirken vatandaşlar, hem Trabzon Büyükşehir Belediyesi hem de Araklı Belediyesi’nin şantiye şeflerine ulaşamadıklarından dert yandı. Vatandaşlar, yol mağduriyetinin giderilmesi için her iki şantiye şefini defalarca aradıklarını ancak kendilerini bir türlü ulaşamadıklarını dile getirerek “Bu şantiye şefleri ne iş yapar? Vatandaşın sorunlarını, sıkıntılarını dinleyemeyeceklerse neden orada varlar? Belediye başkanlarına, milletvekillerine ulaşmak bile çok daha kolay. Bir yolun düzeltilip betonlanması için belediye başkanlarını mı aramaz mı lazım. Şantiye şefleri neden bize yardımcı olmaz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

SKM ÖZTÜRK’E EMANET
AK Parti Trabzon İl ve İlçe Seçim Koordinasyon Merkezleri (SKM) kuruldu. Oluşturulan İl SKM Başkanlığına ise AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk getirildi. AK Parti olarak tepeden tırnağa tek vücut olarak seçimlere hazırlandıklarını vurgulayan Öztürk, “Eski, yeni ayrımı yapmadan seçim çalışmalarımızı önceki teşkilat mensuplarımız, mevcut teşkilat mensuplarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız velhasıl bu davaya gönül vermiş tüm halkımızla birlikte sürdüreceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi