VALİ USTAOĞLU’NDAN ZİYARET

Trabzon Valisi  İsmail Ustaoğlu, Trabzon Deniz Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı’na iade-i ziyarette bulundu. İlk olarak Trabzon Deniz Komutanlığını ziyaret eden Vali Ustaoğlu Deniz Komutanı Dz. Albay Bünyamin Dayıoğlu ile bir süre görüştü. Deniz Komutanlığı’nın şeref defterini imzalayan Vali Ustaoğlu  Dz. Albay Dayıoğlu’ndan kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.Sonrasında Vali Ustaoğlu, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığını ziyaret ederek Grup komutanı Kd. Binbaşı Ali Münir Gümüşbaykal ile görüştü. Komutanlığın bölgedeki faaliyetleriyle ilgili bilgi aldı.

SP ARAKLI’DA ÇEBİ SESLERİ

AK Parti’nin ardından Trabzon’da diğer siyasi partilerin de belediye başkan adaylarını yakın zaman içerisinde açıklaması bekleniyor. Saadet Partisi Trabzon İl Teşkilatı da belediye başkan adaylarını belirlemek için tüm hızıyla çalışmalarını sürdürüyor. Saadet Partisi Araklı İlçe Teşkilatı da belediye başkan adayını belirlemek için geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Saadet Partisi’nden belediye başkanlığı yapan Ümit Çebi’nin ismi yeniden öne çıktı. 31 Mart 2014 mahalli idareler seçiminde Saadet Partisi’nden belediye başkan adayı olan ancak seçimi kazanamayan Çebi, tekrar aday olmayacağını açıklamıştı. Bu seçimde de Çebi’ye birçok partili ve vatandaşın baskı yapmasına rağmen Çebi’nin yeniden adaylık noktasında nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.

KOCAMAN NET KONUŞTU

AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman, Cumhur İttifakı kapsamında ilçe belediye Başkan adayının MHP’nin belirlemesiyle çıkan tartışmalara sert çıktı.  Kocaman “AK Parti Genel Merkezimizin, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın tensipleri ile 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için Cumhur İttifakı kapsamında ilçemiz Çarşıbaşı’nda partimiz belediye başkan adayı çıkarmamış olup, 15 Temmuz hain kalkışma sürecinden beri birlikte hareket ettiğimiz MHP adayını destekleyecektir. Cumhur İttifakının başarılı olabilmesi için bütün teşkilatımızla birlikte gayret gösterecek ve 1 Nisan sabahı ilçemizi Cumhur İttifakı ile buluşturacağız. Gayret bizden tevfik Allah’tandır” dedi.

KARAÇENGEL’DEN ADAYLIK AÇIKLAMASI

AK Parti’nin eski İlçe Başkanları Zekeriya Karaçengel bağımsız belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karaçengel, “Karaçengel, “Bütün bu yıllar boyunca siyaseti her zaman vatandaşa hizmet aracı olarak gördüm. Fakat öğrendim ki yetki olmadan hizmet hep bir temenni kalıyor. Bu sebeple şimdi Belediye Başkanı olmak için ilçemizdeki hemşehrilerimizin bu sorumluluğu bana vermesini bekliyorum. Gönlümde bir çok proje var aklımda ise gerçekleştirebileceklerimiz. Tüm bu projeleri gerçekleştirmek için çok çalışmak, tüm ilçe beraber hareket etmek, sıkıntıları tespit etmek, dertleri dinlemek ve çözüm üretmek gerekiyor. Belediye başkanı olmanın bir makam sahibi olmaktan öte, ihtiyaçlara çözüm üretmenin yeri olduğunu biliyorum” dedi.

BIYIK’IN BABA ACISI

Trabzon'da Yomra İlçesi'nden İYİ Parti Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Bıyık'ın babası Yakup Bıyık hayatını kaybetti. Sabah karşı vefat ettiği öğrenilen merhum Bıyık'ın cenazesi dün ikindi namazına müteakibenYomra Demirciler Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından, aile kabristanlığında defnedildi. Merhum Yakup Bıyık’ın cenazesine çok sayıda siyasetçi, STK temsilcisi, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Bizde sonnokta gazetesi olarak merhum Yakup Bıyık’a Allah’tan rahmet, İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık’a ve ailesine de başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi