YENİ BAŞKAN ÖNDER TAŞAN
Ortahisar Kent Konseyi, 3. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in de katıldığı genel kurulda tek aday olarak gösterilen Önder Taşan yeni Ortahisar Kent Konseyi Başkanı oldu. Yürütme Kurulu Başkanlığı’na seçilen Önder Taşan konuşmasında Ortahisar'ın tarihi, kültürel, doğal bütün değerlerine sahip çıkacaklarına dikkat çekerek “İlçemiz için projeler üreterek belediyemize katkıda bulunacağız.

İnsan ilişkilerinin, çevre bilincinin, sosyal yaşantının en üst düzeyde gerçekleştirildiği bir kent olmak istiyoruz. Bütün STK’larla koordinasyon içinde hareket edeceğiz. Kent konseyi olarak tespitlerimizi yaptıktan sonra bunları Ortahisar Belediyemize bir rapor halinde sunacağız. Bugün burada görev alacak kadın, engelliler, gençlik meclislerimizle hep beraber çalışacağız. Sizlere layık olmaya çalışacağız. Hepinize olağan kongremize geldiğiniz için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

YANLIŞ EVRAK UYARISI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluş olan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü, Trabzon Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel Anonim Şirketi (TRABSU) personel alım ilanına yoğun talep var. TİSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, adayların başvurularını sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için, ilgili internet sitelerinde yer alan, personel alım ilanı, başvuru kılavuzu, aranan nitelikler ve istenilen belgeler bölümlerinin dikkatlice okunması gerektiği vurgulandı.

Şu ana kadar yapılan başvurularda eksik ve hatalı belgelerin tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Adaylar kendilerinden istenen tüm bilgileri eksiksiz ve hatasız bir şekilde sisteme girmekle mükelleftir. Başvuru kılavuzunda belirtildiği üzere tüm bilgi ve belgeler istenildiği şekliyle sisteme yüklenmelidir. Aksi taktirde başvurusunu başarıyla tamamlamış olsa dahi adayların başvuruları yanlış bilgi ve belge yüklemekten dolayı geçersiz sayılacaktır.

Örneğin; Şu ana kadar yapılan başvurularda adayların bazılarının, sisteme PDF formatında yüklenmesi istenen 'TARİHÇELİ YERLEŞİM YERİ VE DİĞER ADRES BELGESİ' yerine “Yerleşim yeri (ikametgah) ve Diğer Adres Belgesi" yükledikleri tespit edilmiştir. Başvuru sonrası mağduriyetlerin yaşanmaması adına adayların bu hususlara azami önem vermeleri rica olunur. Başvurusunu eksik ya da yanlış bilgilerle tamamladığını düşünen adaylar, başvuru sonrası kendilerine verilen referans numarasını girerek başvuru güncelleme sayfasından bilgi ve belgelerini 20 Ocak Pazartesi gece 23.59'a kadar güncelleyebileceklerdir. Kamuoyuna duyurulur.”

CORA’YA DESTEK YAĞDI
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un düzenlediği basın toplantısında Trabzonspor'u hedef seçmesine tepki göstermesi karşısında 12numaraorg isimli Fenerbahçe taraftar platformu tarafından sosyal medyada başlatılan linç kampanyasına Trabzon’dan tepki gecikmedi.

Geçmişte yaptıkları iş birlikleri herkes tarafından bilinen Fenerbahçe'nin trollerinin tıpkı 2011'deki gibi algı operasyonlarına başvurması ve Trabzonspor ve Trabzonspor'un haklarını savunanları karalamaya çalışması karşısında sessiz kalınmadı. Salih Cora’ya yapılan operasyon karşısında kenetlenen Trabzonlu taraftarlar “Trabzonspor hepimizin ortak değeridir. Kimsenin sesini çıkarmadığı bu süreçte Ali Koç'a tepki gösteren Salih Cora yalnız değildir.” ifadelerini kullanandı.

BÜYÜKŞEHİR’E İKİ YENİ DAİRE
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin 2020 yılı Ocak ayı toplantıları dün devam etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılan bileşimde Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen maddeler görüşüldü. İlk olarak Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen ‘Norm Kadro ihdas ve iptali’ ile ilgili madde görüşüldü.

Buna göre daha önce Trabzon Büyükşehir Belediyesinde tek daire Başkanlığı olan Sağlık ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı iptal edilerek yerine 2 ayrı daire başkanlığı ‘Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’ ve ‘Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ kurulduğu belirtildi. Komisyondan gelen madde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi.

DURMUŞ GÖREVDEN ALINDI
Ahi Evren Kalp ve Damar Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmet Durmuş görevden alındı. Yaşanan süreçle ilgili açıklama yapan Durmuş “Görülen lüzum üzerine ustaca Başhekimlik görevimden alındım, ah kaphe felek sen kazandın.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi