BAKAN SOYLU YİNE ESTİRDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her seçim döneminin olduğu gibi 31 Mart seçimlerinin de adeta dinamosu gibi. Her gittiği il ve ilçede yoğun kalabalıkları etrafında toplayan Bakan Soylu, dün Rize ve Trabzon’un ilçelerinde de aynı coşkuyu yaşattı. Gittiği her yerde 31 Mart seçimlerinin önemine değinen Soylu, “Bugün, bizden almak istedikleri, iktidar değil Türkiye'nin istikrarıdır. Bugün Zillet İttifakı'nın hedefi iyi bir belediyecilik değil bu ülkenin doğusundan batısına hakim olan huzur ve güven iklimidir” mesajını verdi. Soylu’nun sosyal medya hesabından da an be an ziyaretleri paylaşıldı. Bir paylaşımında, “Rize Ardeşen’e giderken Pazar’da yolumuzu kestiler. İçişleri Bakanı olsan da yolunuz kesilir Burası Rize Pazar. Allah sevginizi eksik etmesin” dedi. Soylu’ya her gittiği yerde sevgi gösterileri ile karşılanırken, Of, Araklı ve Arsin’deki programının ardından günün akşamında Kadınlarla Buluşması’na katıldı.

GENÇ BUGÜN AÇIKLIYOR
Ortahisar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Metin Genç… Trabzon’un her alanında var. Her alanında kendini kabul ettirmiş. Saha hâkimiyeti, siyasi karşılığı ve ağırlığı olan bir isim. Her anlamda yerel atmosferin hakimi. Her kesimle teması iletişimini güçlü bir şekilde ortaya koyuyor. Trabzon siyasetinde eşine az rastlanan bir kabul ile sahayı karış karış geziyor. Sanatın, sanatçının, sporcunun sporun, iş dünyasının ve STK’ların ortak değeri ortak adayı gibi çalışıyor. Ve bugün Başkan Ahmet Metin Genç, yeni dönem için projelerini açıklıyor. Saat 10.00’da Zorlu Grand Otel’de düzenlenecek toplantı için, “Görev sürem boyunca yapmış olduğum veya hayata geçiremediğim bütün projelerle ilgili her zaman şeffaf ve samimi oldum. Bizim gizlimiz, saklımız yok... Hesabını veremediğimiz hiçbir işin altına imzamızı atmadık” dedi.

ÇOCUK MECLİSİ KURULDU
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı oturumlarına bugün gerçekleştirilen toplantı ile devam edildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen oturumda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Yönetmeliği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi bünyesinde kurulan Çocuk Meclisinin, çocukların sosyal yaşamına önemli katkılar sağlayacağını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “İlköğretim çağındaki çocuklarımızın ailesine, çevresine ve yaşadığı şehrine ilgisini ve duyarlılıklarını arttırmak, özgüvenlerini geliştirmek ve temsil kabiliyetlerini arttırmak amacıyla kurulan Çocuk Meclisimizde 8-15 yaş arası çocuklarımız yer alacaklardır. Çocuklarımızın milli ve kültürel değerlerimizi, örf ve adetlerimizi kavramalarını ve geleceklerine güvenle bakabilmelerini sağlayacak eğitim, kültür, sanat ve spor etkinlikleri gerçekleştirilecektir” dedi.

6’INCI KİTAP FUARI BAŞLIYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Trabzon Kitap Fuarı Etkinliğinin 6’ncısı yarın (Cuma günü) başlıyor. 15 Mart-24 Mart tarihleri arasında Varlıbaş AVM’de düzenlenecek olan Kitap Fuarı Etkinliğine 100 yayınevi ve 100 yazar katılıyor. Yayınevlerinin indirimli kitap satışı gerçekleştireceği Kitap Fuarı kapsamında panel, söyleşi ve imza günleri düzenlenecek. Açılış töreni 15 Mart Cuma günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kitap Fuarının çok önemli bir kültürel etkinlik olduğunu ifade ederken Trabzonluları bu önemli kültür şölenine katılmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi