TGC BAŞARI DİLEDİ
Basın İlan Kurumu Muğla İl Müdürlüğü’ne atanan Muharrem Mermertaş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne (TGC) veda ziyareti gerçekleştirdi. TGC Başkanı Ersen Küçük ve köşe yazarımız TGC Genel Müdürü Nevzat Yılmaz, bir araya geldikleri Mermertaş’a yeni görev yerinden başarılar diledi. Mermertaş’a biz de bir kez daha Muğla’da başarılar diliyoruz.

ÖRS’ÜN SORULARI
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği mezunlarının istihdamı ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından cevaplandırılmasını için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün sorduğu sorular şunlar: Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü mezunlarına açılan mühendislik kadrolarında yer verilmemesinin nedeni nedir? Son yıllardan kamuda açılan mühendislik kadrolarında Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü mezunlarına yer verilmemesinin neden olduğu istihdam problemine yönelik yapılan ya da yapılacak olan herhangi bir planlama, düzenleme veya çalışmanız var mıdır?

Varsa nelerdir? Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü mezunlarının sadece kamuda değil özel sektörde de istihdamının arttırılması ile bu sektörün geliştirilmesine ve tercih edilmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Varsa nelerdir? Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği gibi diğer tüm Ön Lisans, Lisans ve meslek alanlarında Yüksek Öğrenim Kurumu, Üniversiteler ve ilgili kurum ve kuruluşlarla program, meslek ve istihdam planlamasına dönük bir girişiminiz, ortaklaşa bir çalışmanız ve düzenlemeniz var mıdır? Yoksa ne zaman başlatmayı düşünüyorsunuz?

MARKA YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Hacısalihoğlu, “Büyük fedakârlık isteyen ve insan sağlığı gibi çok kutsal ve onurlu bir işe hizmet eden tıp camiası, bütün milletimizin gönlünde özel bir yere sahiptir. Bir nefes sıhhat için gecesini gündüzüne katarak çalışmalarını sürdüren tüm tıp camiasına hepimiz şükran borçluyuz. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir kez daha iş dünyası adına başta doktorlarımız olmak üzere tüm sektör çalışanlarına şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Trabzon’un sağlık alanında önemli yatırımlar alan bir şehir olduğunun altını çizen TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, “Bölgenin sağlık merkezi olma konumunu her geçen gün güçlendiren Trabzon, ayrıca birçok yabancı ülkeye de hizmet vermektedir. Sağlık turizmi konusunda yaptığımız çalışmaları, bölgemizdeki sağlık kuruluşlarımızla işbirliği içinde yürütüyoruz. Trabzon, sağlık turizminde de bir marka olma yolunda hızla ilerliyor” ifadesini kullandı.

FIRSATI GANİMETE ÇEVİRİYORUZ
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli koronavirüs fırsatçılarına tepki gösterdi. Kuvvetli, “Koronavirüs için ihtiyaç duyulan dezenfektanlar % 200 arttı. Nasıl bir müslüman toplum olduk ki, hemen fırsatı ganimete çeviriyoruz?” dedi. Kuvvetli ayrıca, “Bu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz ve en fazla risk altında olan sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı Kutlu olsun” ifadelerini kullanarak 14 Mart Tıp Bayramı’nı da unutmadı.

BU KÖTÜ GÜNLERİ UNUTMAYIN
Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Sivri bakın mesajında neler dedi: “Gece gündüz, kar kış, salgın hastalık demeden çalışıyoruz. Şiddeti hak etmiyoruz dediğimizde bizi duymadınız. Gereksiz isteklerinizi yerine getirmiyoruz diye poliklinik kapısından çıkarken söylendiniz. Elinizin uzanmadığını sosyal medyada linç etmek için uğraştınız. Ama bazıları da hak ediyor, döveceksin böylelerini dediniz. Şimdi sizlere dışarı çıkmayın evlerinizde durun, mümkün olmadıkça hastanelere gitmeyin sosyal teması en aza indirin diyoruz.

Ama en yüksek risk grubunda olan bizler çalışmaya devam edeceğiz, hem de okul tatili dolayısıyla çocuklarımız evdeyken, bizim de kronik hastalıklarımız varken, 60 yaş üstü olup aktif çalışanlarımız varken, aramızda hamile yada emziren meslektaşlarımız varken ve virüsü ailelerimize bulaştırır mıyız kaygısıyla yaşarken bizler yine görevlerimiz başında olacağız. Biz mesleğimizi sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz için bunu yapacağız. Sağlık çalışanları ordusu olarak sizlerden beklentimiz sadece anlayış ve saygı. Lütfen yaşadığımız bu kötü günleri unutmayın.”

Editör: Haber Merkezi