DİKKAT BAŞKAN ÇIKABİLİR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, farklı bir başkan olacağını adaylık sürecinde de göstermişti. Sosyal medyadan gelen nikâh şahitliği ve çiğ köfte partisi davetlerine katılan, kemençe eşliğinde türküler söyleyen, halı sahada maç yapan ve eşi Sevcan Hanım ile birlikte tebdili kıyafet dolmuşa binen Murat Zorluoğlu, başkan seçilmesinin ardından da aynı şeylere devam ediyor. Bir nevi şehri yaşıyor. Önceki gün Meydan’da vatandaşlarla çay ocağında oturup sohbet eden Zorluoğlu dün de eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Beşirli sahilindeydi. Yürüyüş yolunda vatandaşlarla selamlaşan Zorluoğlu bu anları da sosyal medya hesaplarından paylaştı. Başkan Murat Zorluoğlu’nun Trabzon’da klasik bir başkanlık yapmayacağı her halinden belli. Hemen her yerde karşınıza çıkabilir. O derece aktif, o derece şehirle iç içe ve sahiplenmiş. Ne diyelim. Başarılar Murat Başkan...

KANUNİ PARKI’NDAN ŞİKÂYET
Trabzon’da hizmetin en kötü olduğu yerlerin başında Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği park ve çay ocakları geliyor. Ücretler gayet makul ancak ya hizmet? En basitinden Trabzon’un en güzel mekânlarından biri olan Atapark’taki çay bahçesi bildiğiniz yolgeçen hanı. Belediyenin işlettiği çay bahçesinde hiç çay istemezseniz 3 saat öylece oturabilirsiniz. Elbette halk için de bir şeyler yapılmalı ancak bu kez ortaya ipsiz sapsız kişilerin çöreklendiği bir mekân çıkıyor. Ya belediye yönetimi bu tür yerlere bir kalite getirmeli ya da bu tür yerler acilen özelleştirilmeli. Çünkü oturan da şikayetçi oturmayan da.. Öte yandan Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy’un basın danışmanı olan Onur Emre Sarısoy arkadaşımız da sosyal medyadan buna benzer bir paylaşımda bulundu. Sarısoy, “Kanuni Parkının işletmesini istiyorum, güzelim mekân öyle rezil işletiliyor ki geçen sezondan değişen tek şey İŞKUR elemanı herhalde. Masalar pislik içinde, servis desen yok. Böyle güzel bir mekanı bu kadar rezil yönetmek de bir başarıdır. Tebrikler.

KARADENİZ’İN RENKLERİ SERGİSİ BUGÜN AÇILIYOR
43. Turizm Haftası kapsamında Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteği ve ev sahipliğinde Karadeniz Plastik Sanatlar Derneğinin düzenlediği “7. Karadenizin Renkleri” karma resim sergisi bugün açılacak. 15-22 Nisan 2019 Turizm Haftası çerçevesinde Rize- Trabzon- Giresun ve Ordu’lu sanatçıları bir araya getiren, serginin amacının bölgenin sanatsal gücünü daha geniş bir yelpazede sunarak iller arasında diyalogu arttırmak olduğu açıklandı. “7. Karadeniz’in Renkleri” Karma Resim Sergisine Rize-Trabzon-Giresun ve Ordu’dan 73 sanatçı ile 2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı kapsamında Trabzon’da yapılan sanat etkinliklerine destek veren Rusya Federasyonu Başkonsolosu Valery TİKHONOV’da bir eseriyle katılacağı belirtildi. “7. Karadeniz’in Renkleri” Karma ResimSergisi Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde bugün saat 17:30’ da sanat severlerin beğenisine açılacak. Sergi 22 Nisan 2019 tarihine kadar açık kalacak.

ANLAMLI KERMES
Türk Polis Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıldönümünde Polis Eşleri Derneği Trabzon Şubesi tarafından Şehit ve Gazi çocuklarına burs ve yardım sağlamak üzere Meydan Parkı’nda kermes düzenlendi. Kermesi Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik'te ziyaret etti. 4 gün boyunca devam edecek kermesin ilk gününde vatandaşların ilgisi yoğundu. Polis Eşleri Derneği Trabzon Şubesi üyeleri tüm Trabzonluları kermese davet ettiler. Trabzonlu vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği kermeste keyifli anlar yaşandığı gözlemlendi. Polis eşleri kermeste, kemençe eşliğinde hem horon oynadı hem de yardım topladı.

Editör: Haber Merkezi