CORA’NIN GECE MESAİSİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora ile sahurda buluştu. Milletvekili Cora İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sahur davetine icabet ettiğini belirterek, "İçişleri Bakanımız sahura davet etti. Yerel seçimleri ve İstanbul seçimini değerlendirdik" dedi. Öte yandan Salih Cora, 2012 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden AK Parti 22. ve 23. Dönem Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur'un vefat yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Cumur'un eserleri ile herkeste iz bıraktığını ifade eden Cora, “Siyasette bizlere abilik, dava arkadaşlığı ve rehberlik yaptığı için kalbimizde yer edindi. Ruhu şad olsun. Rabbim mekânını cennet eylesin” dedi. Cora, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Volkan Demirci için de başsağlığı mesajı yayımladı.

ÖRS’TEN ÇUKURÇAYIR SORUSU
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Çukurçayır ve Boztepe mahallerindeki sorunlar ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM’ye soru önergesi verdi. Örs, “Sadece Trabzon’u değil bütün Türkiye’nin sorunu olan bu çerçevedeki imar kirliliğinin önlenmesi için ne gibi önlemler alınmaktadır? Trabzon Çukurçayır ve Boztepe bölgesi ile Türkiye’de benzeri yerlere kentsel dönüşüm vb. projeler uygulanacak mıdır? Trabzon Çukurçayır ve Boztepe örneğinde olduğu gibi ülkemiz genelinde bu türden imar ihlal ve kirliliklerinin yaşanmaması için Bakanlığınızca alınan bir tedbir, yürütülen bir proje ve yapılan bir çalışma var mıdır?” sorularını sordu.

DAMALTI BULUŞMASI
Trabzon büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun dünkü belediye meclisinde olmayışı, “Trabzon’da değil mi acaba?” sorularına neden olmuştu. Ardından şehirde olduğu bilgisine ulaştık. Dün meclisin toplandığı esnada kendisi Tarihi Damaltı Derneği yönetimi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Yunus Akın ve dernek yöneticileri, Kadınlar Pazarı'nın yenilenmesi sürecinde, pazarcı esnafın geçici olarak hizmet vereceği yerleri istişare ettikleri Başkan Zorluoğlu’na, konuyla ilgili yaklaşımından dolayı teşekkürlerini sunarak yeni görevi dolayısıyla başarı diledi. Zorluoğlu’nun bugünkü meclis toplantısına katılmasına kesin gözle bakılıyor.

YOMRA DERESİ SÜT AKIYOR
Trabzon’un derelerinde zaman zaman renklenmeler olur. Bu doğa eliyle de oluyor insan eliyle de. Ancak süt gibi akan derenin insan elinden başkasıyla yapılması imkânsız. Çevredeki vatandaşlar dereye çevredeki işletmeler tarafından her türlü atığın akıtıldığını belirterek vatandaşlardan daha duyarlı, yetkililerden ise önlem almasını talep ediyor.

EREN İYİ BAŞLADI
Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TSİAD) çiçeği burnunda Başkanı Sırrı Furkan Eren, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ı ziyaret ederek, bu konuda yapmayı düşündükleri çalışmalarla ilgili görüş alış verişinde bulundu. Eren, fındığın Trabzon için sosyal ve ekonomik değeri bulunan bir ürün olduğuna dikkat çekerek, “Bunun için bizde elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Bu konuda etkinliği ve çalışmaları bulunan borsa ile de işbirliği yapmak düşüncesindeyiz. Öncelikle fındığın tanıtımına, böylelikle de yurt içi ve yurt dışında tüketimini arttırmaya yönelik çalışmalar tercihimiz olacaktır” dedi.

20 YENİ OTOBÜS
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım filosunu 20 yeni otobüs ile güçlendirmek üzere meclis kararı aldı. Trabzon’un beklediği bir gelişmeydi ve oldu. Geçmiş dönemin en büyük icraatı da en fazla eleştirilen konusu da otobüsler olmuştu. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu görev süresince ciddi manada yeni otobüs alımı yapmıştı ancak son yıllarda kullanılan eski model otobüsler kent imajına büyük zarar vermişti. Hele hele Kaşüstü’nde ortadan ikiye ayrılan körüklü otobüs vakası ‘Otobüsler artık yenilenmeli’ fikrini güçlü kılmıştı. Yeni otobüslerin çevreye duyarlı ve engellilere uyumlu olacak olması da ayrı bir şey. Trabzon olması gereken şeyleri büyük bir şeymiş gibi karşılamaya başladı artık.

Editör: Haber Merkezi