İYİ PARTİ’YE ROL BİÇEMEZ
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Doğu Perinçek’e tepki gösterdi. Kuvvetli şunları söyledi: “Bebek katili Abdullah Öcalan’ın eski yol arkadaşı, siyasi kıblesi hergün değişen maocu Doğu Perinçek; İYİ Parti’ye rol biçemez, yol gösteremez! 1980 öncesi ülkücülerin adreslerini Aydınlık Gazetesi'nde yayınladığı için birçok ülkücünün şehit edilmesinin sorumlusu kalleş, jurnalci bir kişi ne ara MHP ile aynı saflara geçmiştir? Fabrikatör lakaplı Perinçek'in demesiyle değil her defasında dedik demeye de devam edeceğiz: HDP, PKK’nın siyasi uzantısıdır.

Ancak son günlerde geçmişi karanlık olan, hükümet bilgisi dahilinde Kandil ve İmralı görüşmelerini yapan, hükümetle PKK arasında imzalanan Dolmabahçe Mutabakatı'nın mimarlarından, Diyarbakır meydanında katil Aponun mektubunu okuyan Sırrı Süreyya Önder’in ispata muhtaç yalan beyanlardan siyaseten nemalanmak isteyenlere yazıklar olsun. Her kes iyi bilsin ki, İftira at izi kalsın siyaset dönemi İYİ Parti’nin kurulmasıyla bitmiştir. Kaldı ki, iddia sahibi iddiasını ispatlamakla yükümlüdür.

İddiasını ispatlama mecburiyeti olan Sırrı’nın yerine HDP eş genel başkanı Mithat Sancar ‘İYİ Parti ile bir görüşmenin olmadığını’ söyledi. İYİ Parti kurulurken kimle beraber olamayacağını net bir şekilde ortaya koyduk. FETÖ, PKK ve benzeri terör örgütleriyle işbirliği içinde olanlarla asla beraber olmayacağımızı ifade ettik. Terörün gölgesinin düştüğü yerde İYİ Parti olmaz olmaz dedik.”

HAYAL GERÇEK OLDU
Trabzon Servis Araçları Odası Başkanı Muhsin Keleş, servis işletmecilerinin yıllarca hayalini kurduğu plakalara kavuşacağını açıkladı. Bu kazanım için oldukça zor ve meşakkatli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Keleş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kendilerine seçimden önce verdiği sözü tuttuğunu açıkladı. Başkan Zorluoğlu’nun seçimlerden sonra kendilerini makamında kabul ettiğine dikkat çeken Keleş, talepleri doğrultusunda komisyon kurulduğunu ve çalışmaların 8 ay sürdüğünü ifade etti.

Keleş, “Bu toplantılar sonrasında, plaka harf grubuna bir an önce geçilmesi, özel izin belgesi olan araçların sayısının sabitlenmesi, bu araçlarla personel ve öğrenci servisi yapılabilmesi, araçların ruhsatlarına ticari - yolcu nakli yazılabilmesi, araçların yetki belgelerini takma şartlarıyla Türkiye’nin her yerine gitmeleri, turizm yapabilmeleri gibi esnafın istediği birçok karar alınmıştır” dedi.

Keleş, “Ayrıca esnafımızla tahsisli olarak verilecek bu plakanın devir işlemlerinin yapılabilmesine olanak tanınmıştır. Böylece siz değerli esnafımıza dilerlerse plakasını satabilme imkânı kazandırılmıştır. Bu husus emekçi esnafımıza bir nevi emekli ikramiyesi mahiyetinde değerlendirilebileceği bir kazanım olmuştur” diye konuştu.

HAKLAR İADE EDİLSİN
Türk Büro-Sen Trabzon Şube Başkanı Emine Kablan açıklamalarda bulundu. Kablan şunları söyledi: “Bilindiği üzere her yıl 13-19 Mayıs tarihleri arası Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Ülkemiz ve tüm dünyanın içinden geçtiği bu zorlu salgın döneminde devletin her vatandaşına sosyal güvence sunabilmesinin önemini bir kez daha anlamış bulunmaktayız. Türkiye’de kayıt dışı istihdamın her yıl artması, iş tanımları skalasının yapılmaması, taşeron işçilik ve kamuda farklı statülerde istihdam politikaları neticesinde, Sosyal Güvenlik şemsiyesi delik deşik hale getirilmiştir.

BAĞ-KUR, SSK ve Emekli Sandığı birleştirilerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun meydana getirilmesinin üzerinden yıllar geçmesine rağmen, kurumsal kimliği henüz oturmamıştır. Hak edilmeden yapılan atamalar sonrası, kurum dengesi bozulmuş, çalışanlar huzursuz edilmiş ve çalışma barışı bozulmuştur. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları, yaptıkları iş bakımından uzmanlık gerektiren bir görev ifa etmelerine rağmen, SGK çalışanlarına uzmanlık hakkı verilmiyor.

Uzmanlık işi yapan diğer kamu kurumlarında olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına da Sendikamızın vermiş olduğu kanun teklifi değerlendirilerek, uzmanlık hakkı verilmeli, çalışanların moral motivasyonu yükseltilmelidir. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları düzenli hale getirilmeli, yazılı sınav sonrası yapılan mülakatlar kaldırılarak, haksızlıklara dur denilmelidir. Kurum Başkanlığınca çıkartılan yönetmelik ve genelgelerin uygulanmasında birliktelik sağlanarak, keyfi uygulamalara meydan verilmemelidir.”

BAHÇEYE GEL ÇAĞRISI
2020 ürünü fındık, dallarda belli olmaya başlandı ama rekoltenin geçen yıla göre daha az olması ihtimaline karşı üreticilerin bahçelerine girerek verimi arttırmak için çaba göstermeleri istendi. Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, TÜİK’in son verilerine göre 728 bin hektarlık bir fındık bahçesinin yer aldığı ülkemizde, ortalama verimin dekarda 100 kg’ın altında olduğuna dikkat çekerek, “Fındık bir dünya ürünü. En fazlası da, en iyisi de bizde. Ama son 10 yılın ortalamasına göre yıllık 650 bin ton dolayında fındık üretiyoruz. Bu miktar artık yetmiyor” diyerek yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gerçek ortada. Bu ihraç sezonunda dış piyasa fındık satışımız 330-340 bin ton iç, yani 660-680 kabukluya tekabül eden bir miktar olacak. Bu fındık ihracat tarihinin rekoru demektir. Bu da gösteriyor ki, ortalama üretimimiz iç tüketimi bırakın, nerede ise ihracata yetmeyecek durumda. Onun için daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli, daha çok satmalı ve daha çok kazanmalıyız. Bunun için de üreticimiz bahçesindeki fındığa emek vermeli. Bakım yapmalı. Hastalıklarla mücadele etmeli ve dekarda üretime ilk etapta asgari 150 kilonun üzerine çıkarıp, toplamda yıllık üretimimizi 1 milyon tonun üzerine taşımalıdır. Kaliteli olarak yapılacak bu üretimi Türk ihracatçısı rahatlıkla satar.”

Editör: Haber Merkezi