BONKÖR ORTAHİSAR
Ortahisar Belediyesi'nin haziran ayının son meclis oturumu Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste gündem maddesi olarak görüşülen Karadeniz Teknik Üniversitesi Enerji Topluluğu öğrencilerinin 29/ 06/ 2019-05 /07/2019 tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olan "Shell Eco-Marathon Europe 2019" yarışmasına katılmasıyla ilgili gidiş-dönüş uçak biletlerinin Ortahisar Belediyesi bütçesinden karşılanmasıyla ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi. KTÜ’ye yöneltilen ‘Medine dilencisi’ eleştirilerinin yanlış anlaşıldığını belirten Başkan Genç, 9 öğrenciden ve 1 akademik danışmandan oluşan kafilenin gidiş-dönüş uçak masraflarının toplam 35 bin TL tuttuğunu belirterek, meclis üyelerine oylamaya vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür etti. Ortahisar Belediyesi bugüne kadar Ahmet Metin Genç’in hassasiyeti dolayısıyla eğitim konularında oldukça bonkör davrandığını söylemeliyiz. Kutlarız.

ARAKLI’DAKİ BU FOTOĞRAF
Araklı’nın Çamlıktepe mahallesinde, yoğun yağış ve toprak kayması nedeniyle, meydana gelen sel felaketi nedeniyle dün okullarda karne verilemediği haberleri yapıldı. İşte İlçe Kaymakamlığı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımının altına yapılan bir yorum. Hasan Hamzaoğlu tarafından servis edilen fotoğraf bu. Söz Hamzaoğlu’nda: “Maşallah çok hızlı çalışıyorlar beş yıl önce aynı mahallede yaşanan sel felaketinde bu yol bu hale geldi ve hâlâ o şekilde duruyor bu yoldan çocuklar servisle okula gidip geliyor buradan bütün yetkililere sesleniyorum bu yolda birisine bir şey olduktan sonra burayı teftişe geleni kim olursa olsun onu buraya gömmezsem namerdim.” O fotoğraftaki yer eğer doğruysa bunun gereği acilen yapılmalı. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı.

AKTAŞ’IN YILSONU MESAJI
Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı yılsonu mesajı yayınladı. Öğrencilere, “Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, ders çalışmayı ihmal etmemeli, konu tekrarı yapmalı, yeni konulara çalışmalı ve bol bol kitap okumalısınız” diyen Hızır Aktaş, velilere de, “Başarılı çocuklarımızla gurur duyarken, akademik anlamda desteğe ihtiyaç duyan çocuklarımıza sert ve kaba davranışlarda bulunmayalım. Kırık notun her zaman düzeltilebileceği, fakat kırılan kalbin düzeltilmesinin ise çok zor olacağı anlayışı ile yaklaşarak onlara her yönden destek olmanızı, onları hoşgörüyle karşılamanızı temenni ediyorum” mesajını paylaştı. Eğitimcilere de seslenen Aktaş, “Aziz milletimizin yüce değerleri doğrultusunda nesillerimizi yetiştirmek adına, özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı ve azminizi yürekten destekliyor ve sizleri bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

ÇORUH’TAN AÇIKLAMA
Uzungöl’de olta ile balık tutarken elektrik nakil hatlarının sebep olduğu ölümlerle ilgili basında çıkan haberler üzerine AKSA bünyesinde hizmet veren Çoruh Elektrik firması yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Uzungöl'e 20 kilometre mesafede bulunan Demirkapı Deresi, dik yamaçların ve arazi yapısının sarp olması ile dikkat çekmektedir. 2 bin 70 rakıma sahip yayla 16 kilometrelik arazi yapısı ile 25 trafo bölgesine ayrılmıştır. Kırsal kesimde yüksek gerilim enerji nakil hatlarının hiçbir dünya ülkesinde teknik olarak kapalı kablo ile yapılamamasının yanı sıra belirtilen vadinin lokasyon koşullarının olumsuz olması sebebi ile bu enerji nakil hattı güzergahının işletme açısından en uygun yerde olduğunu özellikle belirtmek isteriz. Yaşanan talihsiz olay öncesi ilgili yerde emniyet mesafesinin sağlandığı olay sonrası yapılan tüm incelemelerde tekrar tespit edilmiş ve altı çizilmiştir. Oluşan mevcut gündem itibariyle bu durumu izah ediyor olmaktan ötürü de ayrıca hicap duyduğumuzu dile getirmek isteriz. Saygılarımızla.” denildi.

HALKA SELF BAZILARINA ŞEF SERVİS
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirket tarafından işletilen EYOF Parkı’nda görevli eksikliğinden halka ‘self servis’ deniliyor. Geçtiğimiz gün gazetemize ulaşan bir okurumuz, “Ailecek demlik çay istedik. Görevli self servis dedi. Yan masamızda oturan kim olduğunu bilmediğimiz kişilere ise aynı görevli köfte-ekmek ve kola getirdi. Görevliye onlara var da halka yok mu? diye sorduk. Görevli genç ‘onlar şef olduğundan’ cevabını verdi. Halka yapılmayan servis şeflere yapılıyor” dedi. Eğer olay doğruysa ki okurumuzun yanlış bilgi verdiğini düşünmüyoruz bu tür uygulamalar vatandaşa reva görülmemeli.

Editör: Haber Merkezi