BALTA: EN KARANLIK HADİSE
15 Temmuz hain darbe girişimin 3. Yıl dönümü dolayısı ile ilgili milletvekilleri, siyasi parti il başkanları ve STK’lardan ardı ardına mesajlar yayınlandı. İşte o mesajlar… TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta: “Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan ve FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz işgal girişimi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliğinin sevk ve idaresinde, O karanlık gecede, kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, din, dil ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın milli ve manevi dinamiklere yaslanarak tek vücut olan kahraman milletimiz dahili ve harici bedhahlara geçit vermemiş, şanlı tarihine yeni bir onur sayfası eklemiştir. 15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişinin adıdır. Milli iradenin vesayete, cesaretin ihanete karşı demokrasi mücadelesinin adıdır. 15 Temmuz milattır. Gözlerini kırpmadan milletin üzerine ateş edenler sandılar ki bu millet korkacak, meydanları, sokakları kendilerine bırakacak, evlerine çekilecek ama milletimiz o gece ihanetin karşısına çıkmakta bir an bile tereddüt etmemiş, tüfeğin, tankın, topun karşısında dimdik durmuş, demokrasiye sıkılan kurşunlara gövdesini siper etmiştir. O gece bir destan olarak tarihe geçmiştir.”

KAYA: TBMM HEDEF ALINDI
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: “15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleştirdiği hain darbe girişimi, milletimizin verdiği kahramanca mücadele; milletvekillerinin bombalar altındaki cesur duruşu ve tüm siyasi partilerin demokrasiden yana aldıkları tavır sayesinde amacına ulaşamamıştır, başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Tarihimizde ilk kez Türkiye Millet Meclisi doğrudan hedef alınarak milletin egemenliğine kastedilmek istenmiştir. Sokaklarda canı pahasına teröristlere direnen, tanklara karşı koyan vatandaşlarımız, Yüce Meclis’imizin çatısı altında toplanarak parlamenter sisteme ve demokrasimize sahip çıkan milletvekillerimiz bu demokrasi destanının asıl kahramanlarıdır.”

ÖRS: TOP YEĶÜN MÜCADELE
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs: “15 Temmuz 2016'da başarısızlıkla sonuçlanan hain darbe girişiminin ardından üç yılı geride bıraktık. O gün, Türk milleti önemli bir demokrasi sınavı verdi ve bu demokrasi sınavından da başarı ile çıktı. Devletimize, milli irademize, inançlarımıza ve demokrasimize saygı duymayanları, bu değerlerimize kasteden her kim varsa onları, onlara yakın duranları lanetliyorum. Kalbi, vicdanı ve idrakı kapanmış; şuuru kirlenmiş, iradesi alçaklara bir şekilde temas etmiş olanlara karşı uyanık olmalı ve siyasi ayırımları bir kenara bırakıp, top yekün mücadele etmeliyiz.”

UZUN: LANETLİYORUZ
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun: “15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden üç yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye’nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz. Darbe girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi çıkarma fırsatına dönüştürülmemiş, sonraki süreçte TBMM’ni devre dışı bırakan OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 3 yıl geçmiş olmasına karşın darbenin siyasi ayağını ortaya çıkarmaya dönük esaslı bir adım da atılmamıştır.”

KUVVETLİ: SİNSİCE SIZDILAR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Devlet kurumları içinde, devleti yönetenler tarafından verilen tavizlerle yapılanma fırsatı bulan, özellikle de TSK ve Polis teşkilatı içinde Balyoz, Ergenekon gibi kumpas davalar neticesinde yapılan yeni atamalarla komuta ve idare makamlarına kadar sinsice sızan FETÖ terör örgütü; 15 Temmuz 2016 tarihinde devletimize, milletimize ve demokrasimize karşı hain bir darbe teşebbüsünde bulunmuş ve bu kalkışma, milletimizin topyekün birlikteliği, dayanışması kararlılığı ve cesaretiyle bertaraf edilmiştir.”

SUİÇMEZ: KINIYORUZ
Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez: “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizi ortadan kaldırmaya yönelik FETÖ/PYD terör örgütü tarafından yapılan darbe girişimini bir kez daha kınıyoruz. Ülkemizi karanlığa götürme çabası içinde olanları halkımız hiçbir zaman affetmeyecektir. Adil yargılanma hakkına ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak, bu darbe girişiminden sorumlu olanlarla mücadele etkin, samimi ve kararlı bir biçimde sürdürülmelidir. Ülkemizi kaosa sürüklemeye yönelik yapılan bu darbe girişimi halkımız ve silahlı kuvvetlerimizin demokrasimize ve cumhuriyetimize sahip çıkmasıyla engellenmiştir. 15 Temmuz 2016’ ya gelinen süreçte yapılan hatalarla yüzleşmeli, aynı hatalar tekrarlanmamalıdır.”

ALTUNBAŞ: FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş: “15 Temmuz, ülkemizin istiklalini, milletimizin istikbalini hedef alan hain bir işgal girişimidir. Batı’ya hizmet eden, din ve manevi değerleri kullanarak milletimizin inanç ve duygularını istismar eden FETÖ, vatan hainlerinin yönettiği bir terör örgütüdür. Demokrasimizi ve milli irademizi hedef alan bu örgütün hain darbe girişimi, milletimizin dirayeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu sayesinde engellenmiştir.”

Editör: Haber Merkezi