ORTAHİSAR MÜHRÜ!
Yerel seçimler kapıda. En çok merak edilen soruların başında Trabzon Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerinde bir değişim olup olmayacağı. Ankara’dan çok sağlam kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi için şimdilik en güçlü aday Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’miş. Yine Başkent kulislerinde konuşulanlara göre ise Başkan Genç’in yerine geçecek en güçlü isim ise AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş. Altunbaş her ne kadar “Makam mevki peşinde değiliz” dese de kendisinin halkla olan yakın iletişimi onu en büyük makamlardan biri olan Ortahisar Belediye Başkanlığı için isminin anılmasını sağladı. Gerçi yerel seçimlere daha çok var her an her şey değişebilir ancak seçimlere Ortahisar damgası vurulabilir.

BİRİNCİ’DEN AYDIN’A TEPKİ
MHP Trabzon eski İl Başkanı Nihat Birinci, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ı sert eleştirdi. Birinci, Aydın’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında yaptığı açıklamalara tepki göstererek Aydın’ın haddini aştığını iddia etti. Birinci, “İp Partisi İstanbul milletvekili Hayati Arkaz, bugün baba ocağına katıldı. Ardından Koray Aydın, Liderimizi milletvekili borsası kurmakla suçladı ve haddini aştı. Bir tarafta davası ve milleti uğruna Dünyalıktan vazgeçmiş Liderimiz Devlet Bahçeli, diğer tarafta dava adamlığını Dünya matematiğine tahvil etmiş Koray Aydın. Liderim Devlet Bahçeli'yi Türk tarihi altın harflerle yazarken, Koray Aydın’ı da, neyse burada söylemeyeyim” dedi.

AKBULUT’TAN JET CEVAP
İYİ Parti Trabzon İl Sekreteri Erkan Akbulut da MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci’nin açıklamalarına kayıtsız kalmayarak sert cevap verdi. Akbulut, “Nihat Bey’in Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Koray Aydın’ı yermek dışında siyasi yaşamında yapabildiği tek bir hamle dahi olmadığını üzülerek takip ediyorum. Trabzon’da şehrimiz, ideallerimiz adına tek bir çakıl taşı kadar herhangi bir çalışması olamayanların Koray Bey’den nemalanmak, Koray Bey üzerinden siyaset yapmak hallerine alıştığımız için zaman sonra söylediklerini tabii ki kayda değer bulmuyoruz. Bu noktada önemli olan gerçeği bilmeyenlere doğruyu anlatmaktır. Yani Nihat Bey’in ve onun gibilerin ne söylediğinin zerrece önemi yoktur. Nihat Bey vekil seçilmedikten sonra MHP Genel Merkezi’ne gidip “beni il başkanı olarak atayın” talebinin neden reddedildiğini düşünüp bu eksende fikirler geliştirirse kendisi için daha faydalı bir iş yapmış olacaktır. Çözümü bulduğunda dilerim şehrimiz için de fikir üretmeye başlayacaktır. Nihat Bey’in liderimiz diye başlayan cümlelerde adı geçen lidere zamanında ne kadar ağır hakaretler ettiğini hepimiz biliyoruz” dedi.

KAÇAR, BÖLGE MÜDÜRÜ
Geçen yıl ekim ayında Rize'nin de aralarında bulunduğu Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt illerinin bağlı olduğu DHA Trabzon Bölge Müdürlüğü görevine getirilen Kaçar, 11 ay sonra yeni bir göreve daha getirildi. Trabzon Bölge Müdürlüğü görevini sürdüren Kaçar, Trabzon ve Samsun bürolarının birleştirilmesi ile oluşturulan DHA'nın Karadeniz Bölge Müdürü oldu. Kaçar, bundan böyle Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Samsun, Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum illerinin haber koordinasyonunu sağlayacağı öğrenildi. Kaçar yeni görevinde başarılar diliyoruz.

KOL’A YENİ GÖREV
Merkezi Almanya’nın Siegburg şehrinde bulunan Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu ( ATDF) Trabzon temsilciliğine gazeteci Cevat Kol’u atadı. Federasyonun ilk yurt içi temsilcisi olan Kol’a yönetim kurulu kararın Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı Sait Çelik tebliğ etti. ‘Bu görevi layıkı ile yerine getirmeye çalışacağım’ diyen Kol “Başkan Salih Altınışık, Başkan yardımcısı Sait Çelik ve yönetim kurulu üyelerine güvenleri için teşekkür ediyorum” dedi. ATDF Başkan yardımcısı Sait Çelik ise “Uzun yıllar birlikte çalıştık. Başarılı projelere imza attık. Şimdi bunu resmileştirdik. Artık Trabzon’da da bir sağ kolumuz var” dedi.

Editör: Haber Merkezi