CORA ARAFİLBOYU’NDA
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Esentepe Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Cora ziyareti ile ilgili şöyle konuştu: “Arafilboyu'na geldik. Ortaokulu burada Maşatlık'ta okumuştum. Takoz, Galuk Ahmet, Boncuk Engin, Güneşin Oğlu Batari, Cümbüllü İsmail, Asker Yaşar, Karagöz Nejdet, Tilki Yusuf'u sorduk, göremedik. Fani dünyadan göçüp gittiler. Arkalarında namlarını bıraktılar. Allah rahmet eylesin. Mahalle teşkilatımız ve hemşerilerimiz ile kahvaltı yaptık. Esnafımızı ziyaret ettik. Mahallede bir taraftan kentsel dönüşüm devam ederken diğer taraftan Trabzon Baro Eğitim Binası, Bilim Sanat Okulu ve Özel Zafer Engelliler Okulu gibi kurumları kazandı.

Ardından Maşatlık Sahası'nda gençlerle bir araya geldik. Trabzon futboluna nice isimler yetiştirilmesine katkı sağlayan bu sahanın daha iyi koşullarda hizmet vermesi için mücadele edeceğiz. Sahanın üzerindeki kayaların çelik ağ ile örülmesi için ilgili kurumlarla görüştük. Tünel inşaatı nedeniyle oluşan kaya düşme sorununu en kısa sürede çözeceğiz.”

ÇAYIN KALİTESİNİ ARTIRMALIYIZ
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim tarafından başlatılan ve çaya sahip çıkılması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Hayde Çaya Bakalım kampanyasına destek verdiğini vurguladı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi: “Çay hepimizin hayatında önemli yer tutuyor. Günlük en az 20 bardak civarında çay içiyorum. Çay içmediğimiz zaman bir tarafımızın noksan kaldığını düşünüyoruz. Hani arabanın benzini biter ya, tabiri caizse onun gibi oluyoruz. Allah bizlere bu doğayı vermiş ve bu doğada çay kendiliğinden ve herhangi bir kimyasal atmadan yetişebiliyor.

Çayın geleceğini kurtarmak ve dünya pazarında daha fazla yer bulabilmesi adına, çayın kalitesini mümkün mertebe artırmamız gerekiyor. Bu da çayın dikiminden başlıyor. Bir diğer önemli nokta da çayın gerekli yapraklarını sürgüne göre toplamak. Devamında da çayı ezmeden, fazla hasar vermeden teslim edileceği noktaya kadar götürmek gerekiyor. Burada müstahsillere biraz daha görev düşüyor. Çay toplayanlara da çaya bir çocuğu sever gibi yaklaşmak gerektiğini anlatmak gerekiyor.”

SERVİSLER DENETİMDE
Trabzon'da okul servis denetimleri devam ediyor. Eğitim öğretimin başladığı tarihten itibaren her gün denetlenen okul servislerinde 11 araca cezai işlem uygulandı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe Trafik Denetleme Büro Amirlikleri ekiplerince, "Okul Servis Araçları Denetim Uygulaması" yapıldı.

263 servis aracının sorgulandığı denetimlerde 4 Araca Muayenesiz araç kullanmak, 1 Araca Fazla yolcu taşımak, 5 Araca Okul taşıtların da DUR işaretinin olmaması yada araç durma ve duraklamasında yanmaması, 1 Araca sigortasız araç kullanmak olmak üzere toplam 11 okul servis aracına 2 bin 308 TL ceza kesildi. 9 araç ise trafikten men edildi.

VAKTİ GELDİ GEÇİYOR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, “Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır. Devletin sabrı olmaz, tavrı olur. Her mesele üzerinden hamaset yapmayı bırakın, işinizi yapma vakti geldi de geçiyor” dedi. Kuvvetli ayrıca, “İYİ Parti'nin kısaltması yoktur. Son söz; İYİ Parti’ye hala İP diyenlerin İYİ demeleri için tasmalarına ip mi takmamız gerekiyor?” dedi.

ÇAVGA’DAN TEŞEKKÜR
Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga Dünya Güreş Şampiyonası müjdesi verdi. Çavga, “2020 İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası Trabzon’a hayırlı olsun. Bu organizasyonun Trabzon’a gelmesinin baş mimarı Selçuk Çebi’ye, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Grigor Grigorian’s, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir’e, Milli Takımlar Teknik Sorumlusu As Başkan Mahir Yazıcı’ya, Gençlik Spor İl Müdürümüz Birdal Öztürk’e sonsuz teşekkürler. 1-10 Haziran 2020 tarihleri arasında Trabzon’da düzenlenecek şampiyonaya dünyanın 20 ülkesinden 400’ü sporcu 200’ü hakem ve delegasyon olmak üzere 600’ün üzerinde misafirimiz katılım gerçekleştirecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi