BİTİRME PLANI YAPMAYIN
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, ikinci yargı paketindeki resmî ilan düzenlemesi hayata geçerse, bin 100 civarındaki yerel gazeteden 800’e yakının kapanacağını ve binlerce basın emekçisinin işsiz kalacağını söyledi. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, özellikle resmi ilanlarla ayakta duran yerel gazetelerin can damarının kesilmek istendiğine dikkat çekti.

Tanal, icra- iflas ilanlarının gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde, bin 100 civarındaki yerel gazeteden 800’e yakınının kapanacağını, binlerce basın emekçisinin işsiz kalacağını ifade etti. Tanal, “Resmi ilanlar özellikle yerel gazetelerin can damarıdır. Yerel gazeteler resmi ilanlarla ayakta duruyor. Bu düzenlemenin hayata geçirilmesi halinde bin 100 civarındaki yerel gazeteden 800’e yakınının kapanacağı öngörülüyor. Binlerce basın emekçisi işsiz kalacaktır. Yerel gazetelerin kapısına kilit vurma girişimlerine karşı direneceğiz. İktidara da tavsiyem yol yakınken yanlıştan dönün. Medyayı, yerel basını bitirme planları yapmayın. Zor günler geçiren yerel gazeteleri destekleyelim, yaşatalım.”

BANA ONU BULUN!
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sosyal medya paylaşımları ile son dönemlerde dikkat çeken ve başarılı işlere imza atan Trabzonspor’u radarına aldı. Ve Başkan Zorluoğlu bu ekibin başında kim varsa onla görüşelim diye yakın çalışma ekibine talimat verdi.

Yakın çalışma ekibi de Zorluoğlu’na bu başarılı çalışmalarda büyük pay sahibi olarak Trabzonspor Genel Müdür Yardımcısı Ulaş Özdemir’in ismini verdi. Başkan Zorluoğlu, Özdemir ile görüşmek istediğini belirtip ekibine, “Bu kadar başarılı işleri nasıl yapılıyor kendisinden dinleyelim” dedi. Başkan Zorluoğlu’nun sosyal medya hassasiyetini bir kez daha görmüş olduk.

BIYIK İNCE ELEDİ SIK DOKUDU
Yomra Belediyesi basın ve medya ayağını güçlendirmek adına geçtiğimiz günlerde Şaban Can’ı kadrosuna kattı. İyi de oldu. Şaban bu meslekte Trabzon’da uzun yıllar hizmet vermiş daha sonra İstanbul’da yine sektörde pişmiştir. Başka isimler gündem gelmiş olsa da Yomra Belediyesi’nin o görev için yetersiz olan bu kişileri tercih etmemiş olması sevindirici.

Daha önce de belirtmiştik, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık karar verecekken ince eler sık dokur. Öyle de yapmış ve dayatmayla bir ismi göreve başlatmamış. Bunları sen de bil. Senden önce o göreve tabiri caizse “zıplama” adına başka parti ile göbek bağı olan bir ismin direkten döndüğünü de öğrenmiş ol Şaban Can. Çalışırken de ona göre çalış Şaban Can. Başarılar.

MARAŞLI BAŞKAN NEDEN BAHSEDİYOR?
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün Trabzon’la ilgili sözleri hem haddi aşmanın hem de cehaletin bir dışavurumudur. Güngör’ün Trabzonlu bir vatandaşla karşılaşıp “Sizi biz Müslüman yaptık.” demesi hayli tepki topladı. Özür dilese de bir kere olan oldu. Hayrettin Güngör “Sizi biz Müslüman yaptık.” derken birçok tarihî gerçeği atlıyor.

Hayrettin Güngör’ün mantığına göre birileri (Başkan Güngör’ün biz dedikleri) geldi ve Trabzon’daki halkı Müslüman yapıp gitti. Hayır, buraya Türk nüfus yerleşti. Müslüman olan onlardı. Hatta Türk nüfus Trabzon’da, Fatih’in fethinden çok önce Kıpçak Türkleriyle varlık gösterdi. Kurtuluş Savaşı’ndan sonra mübadeleyle birlikte gayrimüslim nüfus da kenti terk etti. Peki, Hayrettin Güngör neden bahsediyor? Bize göre maksadını aşıyor.

O ÇALIŞTAY VE SANATSEVERLİK MESELESİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Sanat Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda “sanatseverlerin” bir araya geldiği, getirildiği haberleri ortaya çıkınca bazı eleştiriler geldi. Sosyal medyada haber paylaşılınca Eski İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız “Kendimi bildim bileli sanatın ve kültürün içinde olduk. Bıraktım Kültür yöneticiliğimizi. Bir sanatsever olamadık ki çalıştaydan haberimiz olmadı...” dedi.

CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ise “Yemeği kim sevmez?” diye sorarken İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu ise Hüseyin Avni Aker’in heykelinin hafriyatlar arasında bulunduğunun iddia edildiği bir fotoğrafı paylaştı.

Editör: Haber Merkezi