ULAŞIM MASADA
Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, beraberindeki heyetle birlikte Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette başta ulaşım sorunları ve kavşak düzenlemeleri olmak üzere şehrin sorunları masaya yatırıldı. Vali Ustaoğlu, ziyaretten ötürü Bayramçavuş ve beraberindeki heyete teşekkürlerini iletti. Ziyarete Bayramçavuş’un yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bölge Müdürü İhsan Gümüşçü, İl Bank Bölge Müdürü Volkan Bektaş, Türk Telekom Bölge Müdürü Muhammet Katmer ve gazeteci yazar İbrahim Hakkı Emiroğlu katıldı.

KANUNİ BULVARI HIZLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına M. Cahit Turhan’ın getirilmesinin ardından Trabzon’da uzun bir süredir yapımı devam eden Kanuni Bulvarında da gözle görülür bir hızlanma meydana geldi. Ortahisar İlçesinin 6 mahallesinde daha Kanuni Bulvarı için ek kamulaştırma yapılacak. Geçtiğimiz aylarda Akyazı – Beşirli geçişi açılan Kanuni Bulvarı için Karayollarının talebiyle 6 mahallede yapılacak ek kamulaştırma ile ilgili plan değişikliği Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edildi. Ek kamulaştırmalar Soğuksu, 2 Nolu Erdoğdu, Yenicuma, Boztepe, Esentepe ve Mısırlı Mahallelerinde yapılacak.

ŞAHİN’DAN İTTİFAK AÇIKLAMASI
CHP ve İYİ Parti, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy olarak belirlerken bur karar özellikle CHP kanadında tartışmalara neden oldu. Kimi partili Aksoy’un aday gösterilmesine tepki gösterirken kimi partili ise alınan kararı destekledi. CHP Trabzon İl Örgütünün önemli isimlerinden Turgay Şahin de ittifak kararıyla ilgili kısa ve net açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Partiliyiz; partinin alacağı karara da saygılıyız.”

MHP’DE BİLİNMEZLİK
MHP Trabzon eski il başkanı ve eski milletvekili adayı Nihat Birinci, Trabzon'daki seçim gündemine dair Haber61'e değerlendirmelerde bulundu. MHP'nin Trabzon'da çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Birinci "Genel merkezden gelecek olan talimat bekleniyor. Ak Parti ile yapılan çalışmalar henüz sonuçlanmadı." dedi. MHP'nin aday çıkarıp çıkarmayacağı konusunda net bir bilgi olmadığını kaydeden Birinci "AK Parti ile ve MHP tarafından yapılan çalışmalar kapalı kapılar ardında yapıldığı için pek bilgimiz yok. Çalışmalar ne aşamadadır, Trabzon için ne düşünülüyor, bilemiyoruz” dedi.

KAR’DAN ERKAN’A SERT TEPKİ
Trabzon'da yerel siyasetin kızıştığı şu günlerde, MHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Kar'dan İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kar açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Tek derdi Devletin ve Milletin bekası olan Türk dünyası Lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin geçmişte TBMM genel kurulunda çekilmiş fotoğrafını göstererek ağıza alınmayacak hakaret ve yorumlar yapan İP Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan haddini aşarak ülkücü şehitleri de ağzına almıştır. Bize uzatılan eli geri çevirmez ya yumuşak dokunuşla sarar ya da kuvvetimizce sert bir şekilde ezeriz. Kimse, hele de hiçbir şer odağı, bize ne yapacağımızı söyleyemez. Herkes haddini bilmeli. Ülkücü hareketin ve Türk dünyasının Lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli’dir. Siz sadece izleyin.”

Editör: Haber Merkezi