NERELERDE GÖREV YAPARLAR?

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu. Bekar’ın paylaşımı şöyle: “Gazipaşa Mahallemizde bazı sarhoş ve kendini bilmez hadsiz, affınıza sığınarak diyorum. Bu şerefsizlere, vurdum duymaz hareketleri yüzünden kendilerine bağırıp çağırdıktan bir kaç gün sonra sabah makam arabama bindiğimde bu durumla karşılaştım. Tabi gözüm görmedi ama tahminim bu gruplar bunu yaptı. Kendilerini cezalandırmaya gücümüz ve cesaretimiz yeter. Ancak devletin kanun ve yasaları var. Biz de oraya müracaat ettik. Bu haddini bilmezlerle böyle hesaplaşacağız. Ancak birde bir uyarım var. Devlet gece vatandaşın can ve mal emniyetini korumak için gece bekçileri tahsis etti. Çok da isabetli ve iyi bir uygulama. Ancak geceleri bu bekçiler nerelerde görev yaparlar ne iş görürler diye de merak ediyorum. Lütfen yetkililer bu konuda daha duyarlı ve daha etkili önlem alsınlar. Sorumluluklarını kendilerine hatırlatıyorum.”

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BU OLSA GEREK

Aralık ayının ortasında Trabzon’da denize girip şaşkınlık yarattılar. Trabzon’un Yomra İlçesi Kaşüstü Mahallesi’nde bulunan kumsalda iki gencin denize girmesi herkesi şaşırttı.  Aralık ayında Trabzon’da kar olması beklenirken gençlerin kumsalda oynaması ve denize girmesi akıllara iklim değişikliğini de getirdi.

CHP’DE YENİ ADAY

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Ortahisar ilçe başkanlığı için Şenol Çoban adaylığını açıkladı. İlçe başkanlığında yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan Çoban şu ifadeleri kullandı: “26 yıldır büyük bir onurla kayıtlı üyesi olduğum partimde siyasi hayatımda gençlik kollarında yönetici olarak başladım Yönetici olarak girdiğim il gençlik kollarına 7 yıl boyunca başkanlık yaptım,  sonrasında 3 dönem merkez ilçe yönetim kurulunda başkan yardımcılığı ve sayman olarak görev aldım. İş adamıyım, ticaretle uğraşıyorum. Şuan kurmuş olduğum şirktin yönetim kurulu başkanlığını yapmaktayım. Evliyim, öğretmen olan bir kız çocuğu babasıyım. Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzere partimiz kongre sürecini yaşıyor. 26 yıldır partimizin her kademesin büyük bir gururla görev yapmış bir arkadaşınız olarak partimizi yeri gelip ailemden yuvamdan bile daha ön plana almış siz değerli partililerimizden biri olarak CHP örgütümüm çocuğu olarak gençlik kollarından itibaren bu davaya kendini adamış ve ölene kadar adayacak bir arkadaşınız olarak 19 Ocak 2020 tarihinde yapacak olduğumuz 3. Olağan kongremizde Ortahisar ilçe başkanlığına aday olduğumu siz değerli partililerim ve basınımızın huzurunda açıklıyor, tüm kamuoyuyla paylaşıyorum.”

ŞALPAZARI’NA 48 SOSYAL KONUT

Dar gelirli aileleri yuva sahibi yapmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen “100 Bin Sosyal Konut Projesi”, vatandaşlarda büyük bir heyecan yarattı. Projenin hangi ilçelerde yapılacağı netleşti. Proje kapsamında Trabzon'da Şalpazarı'na 48 adet sosyal konut yapılacak. Bu proje ile aylık 894 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile Türkiye tarihinin en ucuz finansal maliyetiyle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olabilecek. 15 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında başvuruların alınacağı proje 17.3 milyar TL'lik yatırımla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak ve ülke genelinde binlerce dar gelirli aileyi yuva sahibi yapacak.

TÜRKİYE KAZANACAK

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile işbirliği protokolü imzalayan Sakarya Ticaret Borsası (STB) heyeti Trabzon’daki örnek bahçeleri gezdi. TTB’nin Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında 2014 yılında Yomra’nın İkisu mahallesinde kurulan ve son budamalarla tek gövde sistemine indirilen Ömer Ustaömeroğlu’na ait bahçede incelemelerde bulunan STB heyeti adına açıklama yapan Meclis Başkanı Avni Uçar, TTB’nin başlattığı ezberi bozan çalışmanın artık herkesim tarafından örnek alındığına dikkat çekerek, “Ben 3 yıl önce bu bahçeyi gezmiştim. Dekarda 200 kilo verime ulaşılan tablo sevindiricidir. Biz de Sakarya olarak bu konuda detaylı çalışmalar yapacağız. Fındık gibi tek kuruş ithal girdisi olmadan ülkemize 2 milyar doları aşkın döviz kazandıran bir üründe verim ve kaliteyi arttırırsak, herkes kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.

Editör: Haber Merkezi